Anyukák, akiknek a gyermekük régi, szórványos, ritka nevet visel, hogy reagáltok, ha a környezet megrökönyödik rajta?
Az én kisfiam Miksa lett. Nem légből kapott dolog, hiszen a dédije előtt tisztelgünk vele, és amúgy is tetszik ez a név mindkettőnknek, ráadásul még illik is rá, olyan kis Miksás. Már a kórházban a szülésznők, csecsemősök mondták, hogy nem is emlékeznek Miksa babára. :)
Viszont van egy-két, a kelleténél őszintébb ember a környezetemben, akik nemes egyszerűséggel leszegényezték a gyerekemet emiatt. Persze csak mosolygok rajtuk, de néha azért elmerengek, hogy miért is lett ilyen a társadalom. Nem akarok senkit sem megbántani, de vannak olyan nevek, amitől egyenesen frászt kapok, az átmagyarosított nyugati nevek, had ne írjak példát, én a kutyámnak nem adnám, és az ilyenek merik az én Miksámat leszegényezni?!
Szóval nem értem.
Kérdés, hogy milyen helyzetekbe kerültetek már a név kapcsán? Hogyan reagáljátok le a látványos nemtetsző reakciókat? Mi volt a környezet reakciója, amikor közöltétek a babátok nevét?
Akinek már nagyobb a gyermeke, szereti a nevét?
Én úgy fogom nevelni, hogy büszke legyen a nevére, mert igenis nagyon szép nevet örökölt.
Megint a 18-as vagyok, valaki még egyszer leírja a Dzsenifert én frászt kapok esküszöm! :D Talán az egyetlen név amitől valóban ráz a hideg és nem a jó értelemben :)
Valaki írta a Helka nevet, rövid vagy hosszú vezetéknévhez illik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!