Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akiknek a gyermekük...

Anyukák, akiknek a gyermekük régi, szórványos, ritka nevet visel, hogy reagáltok, ha a környezet megrökönyödik rajta?

Figyelt kérdés

Az én kisfiam Miksa lett. Nem légből kapott dolog, hiszen a dédije előtt tisztelgünk vele, és amúgy is tetszik ez a név mindkettőnknek, ráadásul még illik is rá, olyan kis Miksás. Már a kórházban a szülésznők, csecsemősök mondták, hogy nem is emlékeznek Miksa babára. :)

Viszont van egy-két, a kelleténél őszintébb ember a környezetemben, akik nemes egyszerűséggel leszegényezték a gyerekemet emiatt. Persze csak mosolygok rajtuk, de néha azért elmerengek, hogy miért is lett ilyen a társadalom. Nem akarok senkit sem megbántani, de vannak olyan nevek, amitől egyenesen frászt kapok, az átmagyarosított nyugati nevek, had ne írjak példát, én a kutyámnak nem adnám, és az ilyenek merik az én Miksámat leszegényezni?!

Szóval nem értem.

Kérdés, hogy milyen helyzetekbe kerültetek már a név kapcsán? Hogyan reagáljátok le a látványos nemtetsző reakciókat? Mi volt a környezet reakciója, amikor közöltétek a babátok nevét?

Akinek már nagyobb a gyermeke, szereti a nevét?

Én úgy fogom nevelni, hogy büszke legyen a nevére, mert igenis nagyon szép nevet örökölt.

2014. okt. 10. 21:51
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
:)
2014. okt. 11. 15:25
 32/36 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki olyan nevet ad amit akar,én nem adnék nagyon régies neveket pl: Erzsébet,József,Zsófia stb. de nem adnék sok ma divatos nevet sem mint Csenge,Noel,Nintendo,Dzsenifer,Kevin stb.
2014. okt. 11. 18:17
 33/36 anonim ***** válasza:
A Léna nem orosz,hanem görög eredetű,és nekem is ez tetszik nagyon rég.
2014. okt. 11. 18:19
 34/36 anonim ***** válasza:
Én Mirjám vagyok 32éves, akkor mindenkinek fura volt a név, külön engedélyeztetni kellett, ma már nem nagyon lepődnek meg, csak elmondják, hogy milyen szép nevem van. A Miksa is szép, majd megszokják :) Amúgy a névválasztás szerintem nagyon fontos, pl. a nevem miatt, mindig volt beszélgetés téma :)
2014. okt. 11. 18:38
 35/36 anonim ***** válasza:

Megint a 18-as vagyok, valaki még egyszer leírja a Dzsenifert én frászt kapok esküszöm! :D Talán az egyetlen név amitől valóban ráz a hideg és nem a jó értelemben :)

Valaki írta a Helka nevet, rövid vagy hosszú vezetéknévhez illik?

2014. okt. 12. 11:36
 36/36 anonim ***** válasza:
Nekünk 2 szótagú a vezetéknevünk, de szerintem rövid és hosszú névhez is illik.
2014. okt. 12. 21:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!