Mennyire ritka, különleges nevű a gyereked és hány éves vagy (és a párod kora is érdekelne)?
Elég ritka nevet adtunk, konkrétan egész addig a 100-as listára se került fel, abban az évben, mikor született lett a név a 97-98 körüli, azóta is a lista végén van.
Gyerek születésekor anya 23, apa 35 éves
Utónévkönyv az "igen ritka" csoportba tette, és valóban, sokszor visszakérdeznek, vagy megkérdezik miért ezt választottuk, stb. stb.
Szülés évében 32 évesek voltunk, ennek 5 éve. (Második gyerekünk amúgy, az első és a harmadik is ritka csoportba tartozik név alapján, de azt azért szokták ismerni)
Egyébként szerintem ez valahol körforgás is, bizonyos nevek nem mennek ki a divatból, vagy újra vissza jönnek.
Fiatalok is képesek "konzervatív" nevet adni.
Meg az is kérdés, hogy mi a "hagyományos", mert pl. az ősmagyar nevek sokkal régebbiek, mint pl. egy Gyöngyvér, aztán kérdés, hogy melyik minek a hagyománya...
Fiam amikor született, azévben 37. leggyakoribb volt a neve.
Akkor voltunk 32 és 38 évesek.
Amit a most születendő lányunk fog kapni, az nincs a 100-as listán, szóval elég ritka. 34 és 40 évesen.
a fiam neve benne van a top 10-ben, sajnos. azert mondom, h sajnos, mert en majd' 20 evvel elobb szerettem bele a nevbe, minthogy o szuletett. de idokozben nagyon nepszeru lett. ettol fuggetlenul archaikus nev.
37 evesen szultem
Egyáltalán nem ismertem ilyen nevű embert (31-42 évesek vagyunk) bár az egyetlen szempont az volt, hogy tetszett a hangzása.
A születése után kíváncsiságból rákerestem a nevére és meg is lepődtem, hogy tavaly a top tízben volt.
De belefért a saját szempontunkba: legyen rövid a hosszú vezetéknév miatt.
Egy másik név is játszott, szintén három betűs, végül az utolsó héten döntöttük el. a másik név tudtommal még mindig ritkának számít, de a magyar nyelv sajátossága miatt viccelődésre is adta volna magát, azért is vetettük el.
A lányomat Helénának neveztük el. Ez a név a 90-es évek óta nem került fel a 100-as listára. Ha fiúnk lesz, ő Dorián lesz, egy újabb kislány pedig Milla.
Én 32, a párom 39 éves.
Fontos szempont volt, hogy a név nemzetközi legyen.
A hagyományos nevek legtöbbje taszít (pl. Csenge, Luca, Levente, Benedek, Zsombor).
A lányom neve nagyon gyakori, a fiamé sem ritka, a top 20-ban biztos, hogy benne van. Egyiküké sem divatnév, hanem olyan, ami évszázadok óta folyamatosan népszerű.
Én 29 éves vagyok, a férjem 30.
36 évesen szültem az első kislányomat, a párom 44 volt. Az ő első neve is igen ritka, a második sem sűrű. Most várom a második kislányomat, neki is ritka nevet szánunk, de még nincs meg a befutó.
Lehet, közre játszik az is, hogy nekem sem átlagos nevet adtak a szüleim, nem volt különösebb oka, ez tetszett nekik. Édesanyám akkori időknek megfelelően teljesen átlagos életkorban (23 évesen) szült engem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!