Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akiknek a gyermekük...

Anyukák, akiknek a gyermekük régi, szórványos, ritka nevet visel, hogy reagáltok, ha a környezet megrökönyödik rajta?

Figyelt kérdés

Az én kisfiam Miksa lett. Nem légből kapott dolog, hiszen a dédije előtt tisztelgünk vele, és amúgy is tetszik ez a név mindkettőnknek, ráadásul még illik is rá, olyan kis Miksás. Már a kórházban a szülésznők, csecsemősök mondták, hogy nem is emlékeznek Miksa babára. :)

Viszont van egy-két, a kelleténél őszintébb ember a környezetemben, akik nemes egyszerűséggel leszegényezték a gyerekemet emiatt. Persze csak mosolygok rajtuk, de néha azért elmerengek, hogy miért is lett ilyen a társadalom. Nem akarok senkit sem megbántani, de vannak olyan nevek, amitől egyenesen frászt kapok, az átmagyarosított nyugati nevek, had ne írjak példát, én a kutyámnak nem adnám, és az ilyenek merik az én Miksámat leszegényezni?!

Szóval nem értem.

Kérdés, hogy milyen helyzetekbe kerültetek már a név kapcsán? Hogyan reagáljátok le a látványos nemtetsző reakciókat? Mi volt a környezet reakciója, amikor közöltétek a babátok nevét?

Akinek már nagyobb a gyermeke, szereti a nevét?

Én úgy fogom nevelni, hogy büszke legyen a nevére, mert igenis nagyon szép nevet örökölt.

2014. okt. 10. 21:51
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Ja és nekem a Miksáról a bájos kisfiam jut eszembe, nem a Maksa. Bár apuka nagyon szereti, vigyorgott is, mikor olvasta.
2014. okt. 11. 10:27
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg I. Miksa.:) Egyébként szerintem is szép név, egyáltalán nem megbotránkoztató.

A mi babánk orosz nevet kapott, mert az apukája is orosz és ez jobban illett a vezetéknévhez. Egyedül anyukám mondta, hogy szerinte nem szép, mert túl hosszú (3 szótag). Neki megvolt a maga elképzelése arról, hogy mit kellene adnunk a gyereknek, de nem hagytuk magunkat. Van két lánya, volt lehetősége olyan neveket választani, amilyet ő akart, most rajtunk volt a sor.

2014. okt. 11. 11:04
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Minet fõleg a rokonok piszkàlnak a gyerekeink nevei miatt 3 gyerekünk van most vàrom a 4.-et Sàra , Jùlia , Màtyàs ès a pici Màrton lesz. A Miska nekem nagyon tetszik.
2014. okt. 11. 11:44
 24/36 Lencsibaba0121 ***** válasza:
100%
Az én kislányom Lenke! Én is kaptam rengeteg kritikát, hogy mennyit fogják csúfolni, meg hogy milyen öreges név... Van olyan is, aki leszegényezte.... na bumm! A reakcióm annyi volt, hogy majd a sajátját elnevezheti annak, aminek akarja, én és a férjem a Lenke mellett döntöttünk. Egyébként a Miksa név nekem is tettszik, listás volt nálunk is, amíg nem tudtuk, hogy lánykánk születik. A környezetünk szerteágazóan reagált. Édesanyám és anyósom örült, tesóimnak is tettszett. A barátok közül már néhányan próbáltak lebeszélni. Én tényleg csak azt nem értem, hogy miért rosszabb név a Lenke vagy a Miksa, mint a Dzsenniffer vagy a Zoárd????
2014. okt. 11. 12:37
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező 18-as vagyok.

A lányom Hargita lesz, a jónép meg a család fejét fogva próbált lebeszélni, merthogy ez minden csak nem normális név. Ha véletlen fiam születne és megpróbálnám neki a Miksa nevet, akkor azért volna pár olyan aki agyvérzést kap.

Itt az a menő ha valami nagyon szépnek mondott újmagyar, meg magyarosított meg tudja a görcs milyen cifra nevet adnak. Csak egy példa, a Hargitát lefujjogták, de a Cyntia meg szép..Olyan neveket részesítenek előnyben amiket én nem....mondjuk ez engem nem igazán izgat :)

2014. okt. 11. 13:01
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszik a Miksa! :) És egyáltalán nem hangzik rosszul. Az én egyik lányom Aisha (itt már többen is kérdezték, hogy arab-e az apuka), másik házasságomból a lányom meg Léna Boróka (itt meg hogy van-e orosz a családban stb.) Mondjuk még senki nem mondta, hogy csúnya vagy ilyesmi, inkább furcsának találják. Férjem nagyon odavan az orosz nevekért azért lett Léna, nekem meg ez az egyetlen ami tetszik is. Boróka meg a nőgyógyászom után, nagyon szeretem őt és maximálisan elégedett voltam vele... Amellett hogy persze tetszett is a neve :)

Ne foglalkozz a rosszindulatúak véleményével. Vannak gáz nevek amiket sose adnék a gyermekemnek pl. Orália, Kandida, Csikó, Dzsínó stb. De ebből kevés van szerencsére. Elnézést ha valakit megbántottam.

2014. okt. 11. 13:16
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

Lenke gyönyörű név, de a férjem leszavazta. Lencsibabának hívtam volna pici korában. :)

Előző oldalon már írtam, nem akartam leírni a csajok nevét, nehogy zrikáljanak, de mivel sokan leírtátok én is megmondom: Villő és Helka. És van egy 6 éves Botondom is. A legdurvább beszólást itt kaptam a gyakorin: nem is ember az, aki ilyen nevet ad a gyerekének.

2014. okt. 11. 14:20
 28/36 anonim ***** válasza:
Ja, nekem a Hargita is nagyon tetszik. Gyönyörű neve lesz a kislányodnak.
2014. okt. 11. 14:21
 29/36 A kérdező kommentje:
Nekem tetszenek nagyon az itt felsorolt nevek. Amúgy a Helkát nem hallják el gyakran Helgának?
2014. okt. 11. 14:35
 30/36 anonim ***** válasza:
De igen, szinte mindig Helgázzák. Én meg mindig kijavítom.
2014. okt. 11. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!