Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, akiknek a gyermekük...

Anyukák, akiknek a gyermekük régi, szórványos, ritka nevet visel, hogy reagáltok, ha a környezet megrökönyödik rajta?

Figyelt kérdés

Az én kisfiam Miksa lett. Nem légből kapott dolog, hiszen a dédije előtt tisztelgünk vele, és amúgy is tetszik ez a név mindkettőnknek, ráadásul még illik is rá, olyan kis Miksás. Már a kórházban a szülésznők, csecsemősök mondták, hogy nem is emlékeznek Miksa babára. :)

Viszont van egy-két, a kelleténél őszintébb ember a környezetemben, akik nemes egyszerűséggel leszegényezték a gyerekemet emiatt. Persze csak mosolygok rajtuk, de néha azért elmerengek, hogy miért is lett ilyen a társadalom. Nem akarok senkit sem megbántani, de vannak olyan nevek, amitől egyenesen frászt kapok, az átmagyarosított nyugati nevek, had ne írjak példát, én a kutyámnak nem adnám, és az ilyenek merik az én Miksámat leszegényezni?!

Szóval nem értem.

Kérdés, hogy milyen helyzetekbe kerültetek már a név kapcsán? Hogyan reagáljátok le a látványos nemtetsző reakciókat? Mi volt a környezet reakciója, amikor közöltétek a babátok nevét?

Akinek már nagyobb a gyermeke, szereti a nevét?

Én úgy fogom nevelni, hogy büszke legyen a nevére, mert igenis nagyon szép nevet örökölt.

2014. okt. 10. 21:51
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
83%

Igazad is van, nagyon szép név a Miksa! Nekem is tetszik, én is gondolkodom rajta ha még egy fiam lenne, lehet hogy ezt adnám neki!

Az én kisfiamat Álmosnak hívják! Hát, furának tartotta mindenki rajtunk kívül! De végül megszokták. Nagynéném pl. nagyon meglepődött (szerintem rosszalta) megkérdezte, nem félek hogy csúfolni fogják? Mondja ő, akinek Donátnak hívják az unokáját. Nekem nagyon tetszik a Donát is, de azt is simán lehet csúfolni.

2014. okt. 10. 22:11
 2/36 anonim ***** válasza:
100%
Mi is régi, nagyon ritka nevet adtunk a lányunknak, az emberek 90%-a nem érti elsőre, pedig nem bonyolult, csak ök még sose hallották. Kaptunk már érte hideget, meleget, a legrosszabb az volt, hogy miért nem tudtunk valami szép nevet adni. Csak annyit mondunk, hogy nekünk tetszik, szeretjük, hogy egyedi, ha meg nem fog tetszeni neki nagy korában használhatja a második nevét. De azért többeknek tetszik :-)
2014. okt. 10. 22:19
 3/36 anonim ***** válasza:
100%

hát én eddig csak tapintatos megjegyzéseket kaptam

kezdve rögtön szülés után, amikor visszakérdeztek, hogy biztos benne anyuka? :)

vagy "barátnőm"-től, amikor kérdésére közöltem hogy hívják, annyi jött csak mosolyogva, hogy "nemáá" :)

a körzeti gyerekorvostól csak annyit kaptunk, hogy hát igen, manapság már ez megy(vagy valami ilyesmit mondott utalva arra hogy nem egy gyerek ritka nevű)

egy betű változtatással valami borfajta lesz a neve, a nagyi mindig felhozza és amikor az egyik képviselővel(távoli ismerősünkkel)találkoztunk, még maga a képviselő "védett meg" finoman kijavítva nagyit, hogy a bor neve nem a gyerek neve, ne hasonlítsa a kettőt(ezt valahogy szépen, diplomatikusan, nem ahogy én írtam megfogalmazva)

meg akárhol vagyunk, mindenhol megjegyzik hogy ki ő, ki az anyja(ápolók, a doki is mindig nagy hangosan, kiemelve szólítja be)szóval ha 10 év múlva mennénk vissza a kórházba, akkor is emlékeznének ránk.

van két ismerősöm akik meg szokták csúfolni(egy babát!), aztán jelezve, hogy jaj véletlen volt, de szerintem az őket minősíti, nem engem, nem a babát, nem a nevét.

de olyannal, hogy szánná valaki, vagy "leszegényeznék" soha nem volt.

2014. okt. 10. 22:47
 4/36 anonim ***** válasza:
93%
szerintem a Miksa tök jó,én hülyéket kapok a Martinoktól és Benettektől,a Kevinekről nem is beszélve.
2014. okt. 10. 23:02
 5/36 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is tetszik a Miksa, a környezetemben vannak sokkal cifrábbak. Azt figyeltem meg náluk, hogy a lehető legtermészetesebben kezelik a dolgot, így nem tud senki belekötni. Persze a hátuk mögött megy a véleményezés, de ezen nem lehet változtatni. Szóval, mosolyogva, büszkén, teljes magabiztossággal mondják a baba nevét. :)
2014. okt. 10. 23:13
 6/36 anonim ***** válasza:
100%

3.

megkerdezhetem, hogy mi a neve a babadnak? meg talalgatni se tudok

a Miksa tenyleg regies, de nagypn szep nev. a kornyezetet nem mindig valogathatja meg az ember, nektek kell jol kezelni a fura megjegyzeseket. idovel hozzaedzodtok ;-)

2014. okt. 10. 23:18
 7/36 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Hozzászólók! 1-es vagyok. Elárulnátok a neveket?
2014. okt. 10. 23:23
 8/36 anonim ***** válasza:
78%
3-as vagyok, hasonlít ahhoz, hogy Maxim, csak nem akarom "reklámozni"
2014. okt. 10. 23:40
 9/36 anonim ***** válasza:
83%

Miksa? Szerintem egyedi ,jópofa név.Nem csodálkoznék, ha néhány év múlva divat lenne.

Ott van pl.a Borbála név ,amit 20 - 30 -40 éve senki nem adta volna a gyerekének. Most meg minden második kislány Bori.

2014. okt. 10. 23:42
 10/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a Miksa egyáltalán nem a borzasztó kategória,mondom ezt úgy,hogy én hagyományos névpárti vagyok,jobban szeretem az átlagos,egyszerű neveket,de a Miksában semmi kivetnivalót nem látok,26 éves vagyok de egyetemi évfolyamon és középiskolai osztályomban is volt egy fiú,akit Miksának becéztünk. Abszolút nem a gáz kategória.
2014. okt. 11. 00:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!