Nagycsalád=boldogság? Boldog anyák? MI a tapasztalatod Neked?
Mindig is nagycsaládra vágytam, 3-4 gyerekre.
Már van egy fiam, aki egy éves. Próbálunk tervezni, berendezkedni minden szempontból a céloknak.
Azonban sokszor azt látom a nagycsaládosokon, hogy nem boldogok. Az anyuka rettenetesen fáradt, a szülőknek nincs egymásra ideje. És sokszor vannak anyagi, egészségügyi stb problémáik. Ugye több ember, több eshetőség..
Teljesen megingott bennem az, hogy nagycsaládot szeretnék.
Te hogy látod, hogy élnek a környezetedben a nagycsaládosok?
(kérlek, ne olyan emberekről beszélgessünk, akik megélhetésből szülik a gyerekeket, mert mi sem erre pályázunk)
Ismerek egy családot, ahol kereken 10 gyerek van és nagyon jól megvannak, vidámak, aranyosak, kedvesek. Pedig anyagilag nincsenek úgy el eresztve. (A gyerekek édestestvérek-ugyanaz az anya, ugyanaz az apa).
Ismerek egy családot, ahol 4 gyerkőc van. Vidámak, boldogak és kedvesek ők is. A legkisebb még nincs egy éves, a legnagyobb pedig csak negyedikes. Kívülről semmi nem látszik a szülőkön, hogy fáradtak lennének vagy ilyesmi. Azt mondták, hogy sokszor elfáradnak, de semmiért nem mondanának le a nagycsaládról, ha újra az elejéről kellene kezdeniük, akkor mégegyszer bevállalnák. Jut a szülőknek egymásra idejük. Nincsenek anyagi problémáik.
Remélem segítettem, remélem a lehető legjobb döntést hozzátok :)
Három gyermekünk van. Ennyit beszéltünk meg még az elején, és hálát adunk, hogy összejött(ek). Ha fiatalabbak lennénk, talán még egyet vállalnánk.
Igen, szoktam fáradt, nyúzott lenni, de hát ki nem? Az egy gyerekes barátnőm sokkal nehezebben bírja. Nagy a háztartás, de már megtanultam nem idegeskedni az elmaradt dolgokon. Az ablakpucoláson meg hasonló másodrendű házimunkákon szoktam időt spórolni néha. S látod, még netezésre is lopok időt, és naponta gyakorlok a gitáromon. Oké, nem jutok el ide-oda, de nem érdekel, mert fiatalon bőségesen kiéltem magam. Nekem már ez a buli, amiben most élek. Szeretem a gyerekeimet, és szerelmes vagyok a férjembe. Ő is belém.
A boldogságunknak persze alapja az is, hogy mindenki egészséges, anyagi gondjaink sincsenek, és remélem, nem is lesznek.
# 11/12
Igen ez amit te kívülről látsz, aztán a valósághoz lehet semmi köze. Nekik is 24 órából áll a napjuk és ha 4 nagyszülők nem ugranak naponta kétszer nekem senki ne mondja, hogy 10 gyerekre meg magukra is jut idejük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!