Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagycsalád=boldogság? Boldog...

Nagycsalád=boldogság? Boldog anyák? MI a tapasztalatod Neked?

Figyelt kérdés

Mindig is nagycsaládra vágytam, 3-4 gyerekre.

Már van egy fiam, aki egy éves. Próbálunk tervezni, berendezkedni minden szempontból a céloknak.

Azonban sokszor azt látom a nagycsaládosokon, hogy nem boldogok. Az anyuka rettenetesen fáradt, a szülőknek nincs egymásra ideje. És sokszor vannak anyagi, egészségügyi stb problémáik. Ugye több ember, több eshetőség..

Teljesen megingott bennem az, hogy nagycsaládot szeretnék.

Te hogy látod, hogy élnek a környezetedben a nagycsaládosok?

(kérlek, ne olyan emberekről beszélgessünk, akik megélhetésből szülik a gyerekeket, mert mi sem erre pályázunk)

2014. okt. 5. 14:23
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Természetes nemcsak az anya oldaláról tartom fontosnak a kérdést, a gyerekek az apuka is számít. Csak általában anyukán van a nagyobb teher, ezért tettem fel így a kérdést.
2014. okt. 5. 14:30
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk ez részben igaz. Rettenetesen fáradt vagyok, férjemmel alig jut időnk egymásra, sok az eü probléma is a gyerekek részéről. De mindenek ellenére boldogok vagyunk.
2014. okt. 5. 15:07
 3/14 anonim ***** válasza:
43%

Szomszédunkban 4 gyerek van.

Hát tiszta logisztika az életük. Szórakozni nem nagyon mennek, mármint állatkert, játszóház, meg ilyenek. Strandra is kb egy nyáron 2x. Nem irigylem őket. Látszólag jól élnek, szép nagy házban (mégsincs a gyerekeknek külön szoba), a múltkor mégis kikötötték a gázt, mert csúsztak a számlával.

Én többek között ezért nem vállalok többet (másfél éves a fiam). Gondolni kell a jövőre. Beiskoláztatás, különórák, nyári táborok... stb.

De ezt nektek kell tudni. Ha olyan anyagi helyzetben lennénk, hogy tudnám, hogy 15 év múlva sem lesz anyagi gondunk, akkor lehet, elgondolkodnék több gyereken, de így, hogy mindketten alkalmazottként dolgozunk... Jól élünk, nem panaszkodom, de azért oda kell figyelni az anyagiakra.

2014. okt. 5. 15:09
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem a kiegyensúlyozott család egyenlő a boldogsággal,ami lehet csak egy pár vagy egy gyerekkel is.
2014. okt. 5. 15:22
 5/14 anonim ***** válasza:
85%

Nekünk volt egy szomszédunk akiknél nem rég született a 4.

Amit én láttam az egészből az a rengeteg veszekedés,kiabálás,stressz, a nő teljesen le volt passzolva már akkor is mikor 3an voltak, a gyerekek sápadtak voltak,beesett volt az arcuk,sokszor voltak betegek,nem túl nagy lakásban laktak,ritkán láttam akár egyiküket is mosolyogni,úgy gondolom pénz sem volt túl sok, az anyuka rendesen idegbeteg volt.

De van olyan ismerősöm is aki varázslatosan kezelte a helyzetet,hogy 3-4 gyereke van ma már a 6. is iskolás,pénzügyekben is ügyesek voltak a gyerekek vidámak boldogok voltak.

Szerintem nem lehet ebben nem általánosítani. Az biztos,hogy ha az anyagi helyzet nem túl rózsás akkor több a stressz,az idegesség,mert ugye a pénzen múlik az egészséged is akár csak az élelmiszerre gondolunk.Sok minden függ a korkülönbségtől, a gyerekek temperamentumától, az anyuka személyiségétől,tűrő képességétől, a szülők viszonyától.Mi is 4-et képzeltünk el mielőtt gyerekünk lett,utána gyorsan változott a véleményünk, a 2. az biztos a, 3. sok mindentől függ,az még a jövő zenéje, de 3nál többet nem szeretnénk az 100%.

2014. okt. 5. 15:39
 6/14 anonim ***** válasza:
60%
*nemrég
2014. okt. 5. 15:40
 7/14 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem az embernek látnia kell a korlátait. Nem mindenkinek való a nagycsalád. Ismerek ilyet is, olyat is. Láttam olyan 7 gyerekes családot, ahol az anya tényleg idegroncs volt, folyamatosan üvöltött a gyerekekkel. Arra azt mondtam én is, hogy elég lett volna kevesebb gyerek.

De ismerek 5 gyerekes családot, ahol ugyan vannak súrlódások néha, de alapvetően kimondottan kiegyensúlyozott család. Iskolában rajzoltattam családrajzot a gyerekekkel, mikor elsős volt az egyik fiuk, az egyetlen normálisra értékelhető rajzot ő készítette.

Szóval nem mondanám, hogy a nagycsalád egyenlő a boldogsággal, mert önmagában nem jelent semmit. De ugyanígy azt sem mondanám, hogy az egy-két gyerekesek boldogabbak a nagycsaládosoknál.

2014. okt. 5. 16:06
 8/14 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen az anyagi helyzet.
2014. okt. 5. 20:15
 9/14 anonim ***** válasza:
30%

Itt a házban van egy család. Amit én láttam: amíg egy gyerek volt, a nő sokat mosolygott, jó ruhákban járt, szép hosszú haja volt, és sokat eljártak a gyerekkel otthonról. Most, h 2 gyerekük van, a haja csimbókokban áll, az arca meg van merevedve a stressztől, reggelente kiabál a gyerekekkel, apuka-anyuka is lestrapált cuccokban nyomja és soha nem mosolyognak!

...és ők még nem is nagy család....

2014. okt. 5. 21:55
 10/14 anonim ***** válasza:
én nekem 3 gyerekem van ,és én is fáradt vagyok sokszor és nekünk sincs ennymásra időnk és pénzügyileg is éphogy kijövünk.
2014. okt. 6. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!