Szülés után mikor álltál neki az alakod formálásának? Illetve tudnál nekem segíteni ha van ilyen témában tapasztalatod?
Férjem hobbi szinten testépítő (jaj de hülyén hangzik) én hamarosan megszülök és bevallom, feljött pár kiló, valamint szülésem előtt sem volt egy gyönyörű formás testem. Most viszont eljutottam arra a szintre, amit férjem mindig is szeretett volna, hogy szülés után szeretnék eljárni edzőterembe, hogy alakítsak az amúgy sem tökéletes (most pedig főleg nem az) alakomon.
Viszont olvastam valahol, hogy a sport (?) miatt elapadhat a tej, illetve nem tudom, miként, milyen gyakorlatokat tudnék végezni. Azért gondolom pár kitöréstől nem menne el a tejem. (ha egyáltalán tudok majd szoptatni...) Végül is szeretnék egy picit előre informálódni, ezzel is nyugtatni magam. Természetesen nem a gyermekágyas időszakban kezdeném el az edzést, de érdekelnének vélemények, vagyis inkább tapasztalatok. Az edzőterem tőlünk 5 percre van, több ismerősöm is van ott, segítenének, férjem addig vigyázhatna a kicsire, és tudom, hogy számíthatok rá, edzéstervet is tud nekem írni. Ti hogyan kezdtetek neki, és milyen sikerrel?
Én megvártam a szoptatás majdnem végét (9,5 hónap) mindkétszer és a 3-nál is így tervezem.
Már csak néha szopiztak, amikor lassan elkezdtem tornázni, azonnal leszálltak a ciciről... úgyhogy gondold meg, én nem kockáztatnék a helyedben. Viszont utána belevetettem magam (én Norbi - Kiképzésével kezdtem, majd heti 1x hozzávettem Alexandrát) heti 4x 1 órát ugráltam itthon (az elmenetelt nem tudtam megoldani).
Hozzá diétáztam és szuper alakom lett pár hónap alatt! A következő gyerkőcig... :)
Szóval szeritnem ne siess, sohasem fogod megbocsátani magadnak, ha valamiért nem akar majd szopizni a babát, függetlenül attól, hogy a tornától vagy mástól nem akar.
Az első néhány hónapban úgysem nagyon lesz rá engergiád és időd (és ez így is van rendjén). Fontosabb, hogy regenerálódjon a szervezeted. Inkább sétálj sokat a babával a friss levegőn, az a legjobb!
Amúgy a szoptatás alatt sem úgy működik a tested, mint amúgy, lehet, hogy hiába kínzod magad, mégsem mennének le a kilók!
Sok sikert!
Kedves első válaszoló, a kérdésem nem az edzésről szólt, hanem inkább arról, hogy ha valaki sportolt szülés után - szoptatás alatt akkor az milyen hatással volt a tejére, és ebben nem tud segíteni a férjem, nincsen ebben tapasztalata.
Második válaszoló, köszönöm a segítséged, akkor lehet, hogy az elején maradok a sétánál, nem akarom, hogy ha lenne tejem akkor ne fogadja el a kicsi... Köszönöm, erre voltam kíváncsi! Mivel nálunk az edzőteremben nem lehet havi csak éves bérletet venni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!