Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek mi az első gondolatotok...

Nektek mi az első gondolatotok, ha azt halljátok, hogy egy házaspárnak 4 gyereke van?

Figyelt kérdés
Sem az anyagi, sem a lakhatási körülményeikkel, semmivel nem vagytok tisztában, csak ennyit hallatok, hogy 4 gyerekük van. Őszintén, mi az első gondolatotok róluk? Később leírom miért kérdeztem, csak nem akarnám elvinni a válaszolókat semmilyen irányba. Előre is köszi a válaszokat!
2014. szept. 30. 12:01
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
95%

Mi 3-at szeretnénk, már 2 gyermekünk van. Ha anyagilag megtehetném, akkor 4-et is szívesen vállalnék, minden gyermek egy csoda! Amikor hallok olyanokról, akik ekkora családban élnek, akkor arra gondolok, hogy milyen jó nekik, és rohannék tanácsot kérni, hogy az anyuka hogy csinálja, hogy minden nap legyen elegendő ereje, türelme és a többi. Amúgy ismerek két családot is, akik olyasmik, mint a Tiétek lehet, mindkettő nagyon szép család. És ismerek sok egygyermekes családot is, valahogy őket nekem "hiányosnak" tűnnek, bár ők úgy boldogok, belém a több gyerkőc van programozva valószínűleg.

Ne magyarázkodj, nagyon szép dolog a nagy család :) Szerintem a többség irigységből "szól be" Nektek.

2014. szept. 30. 13:43
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Eszembe jut egy Piton-film. Amikor a katolikusoknak 100 gyereke van, a protestáns párnak meg csak 1. És mondja a protestáns férj a feleségnek: nézd már, ezeknek annyi gyerekük van, ahányszor csak együtt voltak. Erre a feleség: Miért, nekünk aztán nem?!:))
2014. szept. 30. 13:46
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

direkt nem olvasok el senkit csak én is írok :)

Nekem az hogy hogy bírják? Én még azt sem tudom elképzelni hogy két gyerekem legyen mert hogy bírnám :) Nem anyagilag, hanem fizikailag. Ennyi gyerekre figyelni, egyformán foglalkozni velük, szóval kemény lehet.

2014. szept. 30. 13:58
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam én is látni több 4 gyerekes családot is a városba (nem kisebbség, persze van az is, de nem róluk beszélek). lehet, hogy én is megbámulom őket, vagy jobb szó, hogy elmélázok róluk. Van, hogy azon, hogy hogy nem őrül meg az anyuka (nekem 2 van, de néha úgy érzem magam, mint a bolondok házába :) ), vagy azon, hogy nem vállalnék 4-et, mert már így is lelkiismeret furdalásom van, hogy az első kevesebbet kap belőlem, a kicsi miatt :), vagy éppen azon, hogy milyen ügyesen fogják a babakocsit a "nagyok", az enyémre bezzeg üvölteni kell, hogy várjon meg :). Úgyhogy a bámészkodók nem biztos, hogy rosszat gondolnak, csak azért tényleg nem a 4, vagy több gyerek a megszokott a mai világban. Mindenesetre minden tiszteletem a tietek, biztos szép gyerekkoruk lesz, hisz sose lesznek magányosak.
2014. szept. 30. 13:59
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam a hozzászólásokat és a te kommenteidet is.

Szóval szeritnem azért mondják ezeket, mert általában két gyereknél megáll a család tervezése. Két gyereket még talán könnyebb ellátni, suli, ovi stb. Meg munka mellett is könnyebb velük boldogulni, gondolom a négy gyerek mikor egymás után lebetegszik kemény lenne egy munkáltatónak.

Meg általában sok gyereket a kisebbség vállal, legalábbis náluk mindennapi, amúgy a többiek inkább két gyereket vállalnak.

A másik oka, hogy egy átlagos lakásban egy két szoba jut a gyerekeknek, így persze, hogy egy két gyerek van. Meg az átlag panelekbe a szobák sem túl nagyok. Ritka hogy valaki akkora családi házban lakik.

2014. szept. 30. 14:14
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 gyerekem van,2. terhességből ikreink születtek. Ahol élünk már nem egy 1 gyereket nevelő anyukától megkaotam, hogy ő bizony nem szül többet, mert örül ha ezt az egyet felneveli. Pedig meg sem kérdeztem ,hogy aka-e többet. Mindig megalázottnak érzem magam ilyenkor, mintha lenéznének, hogy nekem 3 van. Van aki azt mondja, hogy hát nem irigyel. Mára már megerősödtem annyira (az ikrek 20 hósak) , hogy visszaválaszolok, hogy pedog lenne miért irigyelni, mert 3 egészséges gyerek imád, na ilyenkor egy kicsit meglepődnek és nem folytatódik a beszélgetés.
2014. szept. 30. 14:18
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Csak 4?! :D

Ismerek olyat is, akiknek 10 közös gyermekük van!

Mit gondolok?

Hogy baromira nincs hozzá senkinek köze. Az Ő életük, az Ő döntésük.

Szépen nevelik a gyerekeiket, boldogok. Jól teszik!

Én semmiképp nem akarok 10-et, még 4-et se; 2 van, ez nekem így remek, de abszolút jó érzéssel tölt el egy sok gyerekes család látványa!

Sok-sok boldogságot nektek!!!

2014. szept. 30. 14:37
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
"Most az én szüleimrőlvan szó?"
2014. szept. 30. 16:03
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Az én apukámék is 11en voltak tesók, még akkoriban is fura volt, de nem szóltak be, mert jól éltek.

Mi is több gyermeket tervezünk, még egyszer szeretnék szülni, most 3 gyermekünk van. Mi eléggé átlag felett élünk, tehát nem emiatt kapom a beszólást, hanem, hogy minek van 2 diplomám, ha nem dolgozok és hogy miért nem dolgozok egyáltalán, büdös a munka...

Nekem az jut eszembe elsőre, hogy milyen szerencsések a többgyerekesek, hiszen teljesült az akaratuk. Gratulálok a családodhoz!

2014. szept. 30. 19:17
 30/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek még egyszer, hogy válaszolt! :) Bocsánat, hogy csak most írtam, de beteg a legkisebb, úgyhogy most alig van szabadidőm.
2014. okt. 2. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!