Nektek mi az első gondolatotok, ha azt halljátok, hogy egy házaspárnak 4 gyereke van?
Mi 3-at szeretnénk, már 2 gyermekünk van. Ha anyagilag megtehetném, akkor 4-et is szívesen vállalnék, minden gyermek egy csoda! Amikor hallok olyanokról, akik ekkora családban élnek, akkor arra gondolok, hogy milyen jó nekik, és rohannék tanácsot kérni, hogy az anyuka hogy csinálja, hogy minden nap legyen elegendő ereje, türelme és a többi. Amúgy ismerek két családot is, akik olyasmik, mint a Tiétek lehet, mindkettő nagyon szép család. És ismerek sok egygyermekes családot is, valahogy őket nekem "hiányosnak" tűnnek, bár ők úgy boldogok, belém a több gyerkőc van programozva valószínűleg.
Ne magyarázkodj, nagyon szép dolog a nagy család :) Szerintem a többség irigységből "szól be" Nektek.
direkt nem olvasok el senkit csak én is írok :)
Nekem az hogy hogy bírják? Én még azt sem tudom elképzelni hogy két gyerekem legyen mert hogy bírnám :) Nem anyagilag, hanem fizikailag. Ennyi gyerekre figyelni, egyformán foglalkozni velük, szóval kemény lehet.
Elolvastam a hozzászólásokat és a te kommenteidet is.
Szóval szeritnem azért mondják ezeket, mert általában két gyereknél megáll a család tervezése. Két gyereket még talán könnyebb ellátni, suli, ovi stb. Meg munka mellett is könnyebb velük boldogulni, gondolom a négy gyerek mikor egymás után lebetegszik kemény lenne egy munkáltatónak.
Meg általában sok gyereket a kisebbség vállal, legalábbis náluk mindennapi, amúgy a többiek inkább két gyereket vállalnak.
A másik oka, hogy egy átlagos lakásban egy két szoba jut a gyerekeknek, így persze, hogy egy két gyerek van. Meg az átlag panelekbe a szobák sem túl nagyok. Ritka hogy valaki akkora családi házban lakik.
Csak 4?! :D
Ismerek olyat is, akiknek 10 közös gyermekük van!
Mit gondolok?
Hogy baromira nincs hozzá senkinek köze. Az Ő életük, az Ő döntésük.
Szépen nevelik a gyerekeiket, boldogok. Jól teszik!
Én semmiképp nem akarok 10-et, még 4-et se; 2 van, ez nekem így remek, de abszolút jó érzéssel tölt el egy sok gyerekes család látványa!
Sok-sok boldogságot nektek!!!
Az én apukámék is 11en voltak tesók, még akkoriban is fura volt, de nem szóltak be, mert jól éltek.
Mi is több gyermeket tervezünk, még egyszer szeretnék szülni, most 3 gyermekünk van. Mi eléggé átlag felett élünk, tehát nem emiatt kapom a beszólást, hanem, hogy minek van 2 diplomám, ha nem dolgozok és hogy miért nem dolgozok egyáltalán, büdös a munka...
Nekem az jut eszembe elsőre, hogy milyen szerencsések a többgyerekesek, hiszen teljesült az akaratuk. Gratulálok a családodhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!