Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nektek mi az első gondolatotok...

Nektek mi az első gondolatotok, ha azt halljátok, hogy egy házaspárnak 4 gyereke van?

Figyelt kérdés
Sem az anyagi, sem a lakhatási körülményeikkel, semmivel nem vagytok tisztában, csak ennyit hallatok, hogy 4 gyerekük van. Őszintén, mi az első gondolatotok róluk? Később leírom miért kérdeztem, csak nem akarnám elvinni a válaszolókat semmilyen irányba. Előre is köszi a válaszokat!
2014. szept. 30. 12:01
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Azért kérdeztem, mert voltam én már megélhetési szülőtől kezdve, a nyomorognak a gyerekeinken át minden. De a kedvencem, hogy biztos jól átvertem a férjem, mert nincs férfi a világon, aki 4 kölköt elvisel otthon önszántából... (na ez a no comment kategória volt nálam is)

Pedig az a vicc az egészben, hogy én a 3. terhességem alatt (iszonyú nehéz, komplikált terhesség volt) meg is mondtam a férjemnek, hogy kész, vége, én több gyereket nem vállalok, ha akar még egyet, akkor hoz egy új feleséget is mellé, mert én többet nem szülök. (aztán végül csak rábeszélt a 4.-re) :D

Mind a ketten dolgozunk, nagyon jól keresünk, a családi adókedvezményt pl. egyedül a férjem fel tudja venni 100%-át. Az én fizetésem konkrétan csak különböző megtakarításokra megy.

Nem járok autóval (van egyébként, eső esetén nyilván nem szívatom a gyerekeket a gyaloglással), mert olyan közel van az iskola is, óvoda is, hogy lassabb lenne kocsival odaérni, mint sétálva. Plusz megvan a délelőtti levegőzés a legkisebbel. :)

Szép, nagy házunk van, mindenkinek van külön szobája, szóval még itt sincsenek hátrányban. (jó ezt a házat mondjuk örökségből tudtuk csak finanszírozni, de van, és ez a lényeg). Szóval szerintem baromira jól élünk, jobban mint a legtöbben akik megjegyzéseket tesznek. Csak nem hivalkodunk vele, és ezért egyből ítélkeznek.

És nem dicsekedni akartam, csak szerettem volna, ha értitek miért kérdeztem! :)

2014. szept. 30. 12:50
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Furcsa ismerőseid vannak. Nekünk három gyerekünk van, mikor a harmadik érkezését újságoltuk az ismerősöknek, előfordult néhány "már megint?" meg "Te jó ég, ebbe a világba három gyerek!", de ennél durvább nem volt.
2014. szept. 30. 12:57
 13/30 A kérdező kommentje:

Ez a "már megint terhes vagy?", meg "minek ebbe a világba ennyi gyerek?" alapkérdések nálunk is minden ismerősnél, barátnál. Akik megjegyzéseket tesznek, azok általában az ovistársak, iskolástársak szülei, akik ugye nem ismerik a hátterünket, csak azt látják, hogy reggel, délután 4 gyerekkel sétálok.

Volt már aki a képembe is mondta, hogy az ő adójából zabálnak ingyen a gyerekeim (hozzáteszem féláron, és nem ingyen, de ez mindegy is), holott tudom, hogy 4 órában van bejelentve minimálbérre...

2014. szept. 30. 13:03
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy jó nekik hogy nagy családot akarnak,és nem csak egyet vállalnak.Itt a környezetembe csak 1 gyerekes anyukák vannak,és nem is akarnak többet.Csak úgy néztek rám mikor mondtam hogy mi még 3-dikat is szeretnénk:)
2014. szept. 30. 13:07
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csodás dolog, de bizonyára hatalmas türelmet igényel. :)

Az én apukámék tizenegyen(!) voltak testvérek (igaz, ebből sajnos csak nyolc élte meg a felnőttkort).

2014. szept. 30. 13:14
 16/30 anonim ***** válasza:
43%
Hat ha csak negatív kritikát kapsz, annak azert kell, hogy oka legyen. Lehet, hogy a gyerekek ruhái/játékai alapján arra következtetnek, hogy nincs meg az anyagi háttér. Vagy a te beszed stílusod/viselkedesed, az gyerekek viselkedése arra utal, hogy nem vagytok valami műveltek. Nem hiszem, hogy csak ugy valaki, aki meglát egy 4 gyerekes családot barmit is beszolna, plane negatívan, ha nem lat valami olyat,ami arra utalna, higy gond van....
2014. szept. 30. 13:19
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Mennyire befolyásolja a hangulatot, gondolataid, mindennapjaid, ha valaki nem tartja ezt megfelelő családformának, beszólnak, vagy kritizálnak? Kicsit úgy érzem, hogy itt magyarázkodsz, mint ha mindenkinek magyarázkodnál ezzel ("senkinek hát mindenkinek", tudod), mert úgy érzed, a lelkednek szüksége van rá, hogy megmagyarázd. Mondtad már arra, hogy ha valaki felelőtlennek nevez, hogy "igen, szeretünk így élni, nem érdekel, mi lesz holnap" és higyjen amit akar? Meg akarsz felelni másoknak?
2014. szept. 30. 13:20
 18/30 A kérdező kommentje:

Én úgy érzem, hogy nem viselkedünk, öltözködünk rosszabbul, mint bárki más, de nyilván nem tudom objektíven megítélni a helyzetet.

Azért a szemtől szemben beszólások ritkák, csak most ezeket ragadtam ki, inkább az a "gyakoribb", hogy általánosságban beszélnek arról, hogy a 3, vagy több gyerekes családok ilyenek, meg olyanok... és közben sűrűn pislognak felém.

Meg aztán ugye amit a gyerek otthon hall, azt visszamondja, az iskolás nagyfiam többször jött már haza, hogy miket mondanak ránk otthon mások (ott jönnek elő ezek a biztos nem dolgozom, meg csak szülöm az állam nyakára a gyerekeket, meg biztos be vannak zsúfolva egy szobába a gyerekek, és nyomorognak egymás hegyén-hátán féle vélemények).

2014. szept. 30. 13:28
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

"biztos nem dolgozom, meg csak szülöm az állam nyakára a gyerekeket, meg biztos be vannak zsúfolva egy szobába a gyerekek, és nyomorognak egymás hegyén-hátán féle vélemények" ...

És akkor mi van, ha néhány ember ezt gondolja rólatok? Nem igaz, és ezt te pontosan tudod. Ők meg gondoljanak amit akarnak, nem? Miért bánt? Teljesen alaptalan ezek szerint.

2014. szept. 30. 13:30
 20/30 A kérdező kommentje:
Igen, lehet, hogy kicsit magyarázkodok, most egy kicsit rosszabb napjaim vannak úgy látszik, hogy ennyire a szívemre vettem ezt az egészet. Vagy csak most telt be a pohár... Tényleg nem tudom. Vagy csak jól esett dohogni egy kicsit, kipuffogtam itt magamat nektek, és minden megy tovább a régi kerékvágásban! :D
2014. szept. 30. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!