Nektek mi az első gondolatotok, ha azt halljátok, hogy egy házaspárnak 4 gyereke van?
Azért kérdeztem, mert voltam én már megélhetési szülőtől kezdve, a nyomorognak a gyerekeinken át minden. De a kedvencem, hogy biztos jól átvertem a férjem, mert nincs férfi a világon, aki 4 kölköt elvisel otthon önszántából... (na ez a no comment kategória volt nálam is)
Pedig az a vicc az egészben, hogy én a 3. terhességem alatt (iszonyú nehéz, komplikált terhesség volt) meg is mondtam a férjemnek, hogy kész, vége, én több gyereket nem vállalok, ha akar még egyet, akkor hoz egy új feleséget is mellé, mert én többet nem szülök. (aztán végül csak rábeszélt a 4.-re) :D
Mind a ketten dolgozunk, nagyon jól keresünk, a családi adókedvezményt pl. egyedül a férjem fel tudja venni 100%-át. Az én fizetésem konkrétan csak különböző megtakarításokra megy.
Nem járok autóval (van egyébként, eső esetén nyilván nem szívatom a gyerekeket a gyaloglással), mert olyan közel van az iskola is, óvoda is, hogy lassabb lenne kocsival odaérni, mint sétálva. Plusz megvan a délelőtti levegőzés a legkisebbel. :)
Szép, nagy házunk van, mindenkinek van külön szobája, szóval még itt sincsenek hátrányban. (jó ezt a házat mondjuk örökségből tudtuk csak finanszírozni, de van, és ez a lényeg). Szóval szerintem baromira jól élünk, jobban mint a legtöbben akik megjegyzéseket tesznek. Csak nem hivalkodunk vele, és ezért egyből ítélkeznek.
És nem dicsekedni akartam, csak szerettem volna, ha értitek miért kérdeztem! :)
Ez a "már megint terhes vagy?", meg "minek ebbe a világba ennyi gyerek?" alapkérdések nálunk is minden ismerősnél, barátnál. Akik megjegyzéseket tesznek, azok általában az ovistársak, iskolástársak szülei, akik ugye nem ismerik a hátterünket, csak azt látják, hogy reggel, délután 4 gyerekkel sétálok.
Volt már aki a képembe is mondta, hogy az ő adójából zabálnak ingyen a gyerekeim (hozzáteszem féláron, és nem ingyen, de ez mindegy is), holott tudom, hogy 4 órában van bejelentve minimálbérre...
Szerintem csodás dolog, de bizonyára hatalmas türelmet igényel. :)
Az én apukámék tizenegyen(!) voltak testvérek (igaz, ebből sajnos csak nyolc élte meg a felnőttkort).
Én úgy érzem, hogy nem viselkedünk, öltözködünk rosszabbul, mint bárki más, de nyilván nem tudom objektíven megítélni a helyzetet.
Azért a szemtől szemben beszólások ritkák, csak most ezeket ragadtam ki, inkább az a "gyakoribb", hogy általánosságban beszélnek arról, hogy a 3, vagy több gyerekes családok ilyenek, meg olyanok... és közben sűrűn pislognak felém.
Meg aztán ugye amit a gyerek otthon hall, azt visszamondja, az iskolás nagyfiam többször jött már haza, hogy miket mondanak ránk otthon mások (ott jönnek elő ezek a biztos nem dolgozom, meg csak szülöm az állam nyakára a gyerekeket, meg biztos be vannak zsúfolva egy szobába a gyerekek, és nyomorognak egymás hegyén-hátán féle vélemények).
"biztos nem dolgozom, meg csak szülöm az állam nyakára a gyerekeket, meg biztos be vannak zsúfolva egy szobába a gyerekek, és nyomorognak egymás hegyén-hátán féle vélemények" ...
És akkor mi van, ha néhány ember ezt gondolja rólatok? Nem igaz, és ezt te pontosan tudod. Ők meg gondoljanak amit akarnak, nem? Miért bánt? Teljesen alaptalan ezek szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!