Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Biológiai szempontból hány...

Különlegescsajszi kérdése:

Biológiai szempontból hány éves korban a legideálisabb egy férfinak a gyerekvállalás? Értelmes válaszokat legyetek oly szívesek.! Köszi.

Figyelt kérdés
párom 33 éves,én pedig 23 . És egyre jobban érzem,hogy jó lenne már baba,a párom korából is kifolyólag,és valahol van egy félszem,méghozzá hogy minél jobban telik az idő,annál kevesebb lesz rá az esély,hogy egészséges legyen a gyerek,mert a párom már harminc felett van! Félek,hogy autista lesz meg ilyenek.. Ő nem tudom hogy van ezzel a témával,de nem is merem neki felhozni,mert az anyagiak is,meg szerintem nem is úgy vagyunk,mintha már jöhetne is a baba.. :(
2014. szept. 24. 17:42
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Természetesen szíved joga eldönteni, mit akarsz. Illetve SZÍVETEK joga, hiszen ennek egy közös döntésnek kell(ene) lennie.

Én személy szerint inkább megvárnám, amíg rendeződnek a dolgok. Te magad írod, hogy mind anyagilag, mind a kapcsolatotokban vannak gondok, ami hidd el, sokkal nagyobb kárt okozhat a babátokban, mint néhány év várakozás. Nyilván te is utánanéztél (én az előbb megtettem), hogy mondjuk a Down-kór vagy az autizmus kockázata pár év alatt nem nő számottevően. És persze a statisztikákat se lehet ráhúzni mindenkire. Nekem például a Down-kór kockázata 1:33000(!)-re jött ki, pedig 24 éves vagyok. De van ismerősöm, aki 20 évesen szült beteg babát, és olyan is, aki 45 évesen egészségeset. A statisztika nem minden. Persze mindannyian egészséges gyereket szeretnénk. Csak a dolgok itt nem érnek véget, egy gyereket ezt követően fel is kell nevelni, lehetőség szerint rendezett körülmények között. Ami ugyebár visszavezet ahhoz, hogy a fent említett dolgokat előbb rendezni kell.

Abszolút megértem, hogy gyereket szeretnél, én is szerettem volna már évekkel ezelőtt. Hosszú évek óta együtt vagyunk, a férjem idősebb, ő készen állt volna. De nem bánom, hogy vártunk egy kicsit, elvégeztem az egyetemet, kaptam egy jó állást, ahová visszavárnak, közben a férjem is talált jobb munkahelyet. Lehúztunk még pár évet egymás mellett, ami bizonyította, hogy továbbra is jó párost alkotunk. A napokban születik az első babánk és így teljesen nyugodt vagyok, hogy minden rendben lesz.

Kérlek gondold át ezt, aztán üljetek le ti ketten és beszéljétek meg a dolgot.

27-es voltam

2014. szept. 25. 21:13
 32/32 anonim ***** válasza:
Kérdező, annyira értelmetlenül írsz. Ki se lehet bogozni mi a fenét akarsz, a másik meg, végképp nincs összefüggés a sztorijaid között. AZ utolsó válaszodnak se sok értelme van. Értelmes, normális válasz még nem jött tőled. Ezen alakíts még és a kapcsolatodat tedd helyre, meg dolgozd be magadat, utána agyalj gyereken. A 33 éves meg még nem öreg végképp.
2014. szept. 29. 07:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!