Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás/pénz kérdés?

Gyerekvállalás/pénz kérdés?

Figyelt kérdés

Szeretnénk már nagyon babát, de az anyagiak miatt nem vágtunk még bele. Jelenleg albérletben vagyunk, persze szeretnénk saját lakást de az csak hitelllel menne önerőből kizárt. De ez mindegy is, hiszen pénzben kb ugyanannyi mindkettő.

Az oké, hogy megszületik a baba és sokat lehet spórolnii, ha okosan vásárol az ember (olcsó ruha, saját márkás dolgok stb.) De mi lesz ha nagyobb lesz? Ha jön az iskola, jön a gimi. Kell számítógép telefon több ruha,kirándulások és még sorolhatnám. Hiába végzek tanfolyamokat és diplomát a szakmámban nagyjából tudom mire számíthatok. Évek múltán persze emelkedni fog a fizum is a korom miatt, de akkor is. Annyira félek ettől, közben pedig mindennél jobban szeretnék már babát. Korban is ideális lenne.

Elkezdtünk spórolni a babára, de csak kis összeget tudok félretenni, mert a legtöbb cuccunkat árúhitelből vettük és még törlesztjük a laptopot, mosógépet, tv-t, stb.Persze ha ezek kifutnak több marad és többet is tudunk félretenni is, de olyan nehezn jön össze az a pénz.2 hónap alatt 18.000Ft-ot sikerült összehoznom a párom most kezdte ő még "csak" 10.000Ft-nál tart. Ahogy számolgattam nagyon gyenge.

Ti hogyan csináljátok/csináltátok? Olvasgatom itt sokan az átlaghoz képest luxusban élnek (400-500ezer forintos bevétel havonta) én úgy gondolom ez nem az átlag fizu (ahogy a statisztikai 200ezer sem, de mindegy) és mégis leszólják azokat akik kevesebbre vállalnak babát. Tényleg csak az vállaljon babát akinek hitementes háza kocsija és mindene megvan meg pár százezer a számlán?

2014. aug. 23. 22:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
19%

szerintem nem kéne a tápszer árakkal sokkolni szegényt :-)

bízzunk abban h ügyesek lesznek és nem lesz rá szükség

2014. aug. 24. 13:50
 12/21 anonim ***** válasza:
54%
Szia!Ha szeretnétek már babát, akkor bele kell vágni, különben mindig lesz valami körülmény.Az anyagiak meg megoldódnak.Akár arra is van lehetőség, hogy a baba mellett is jól keress, úgy, hogy nem veszel el tőle időt.Sok sikert!
2014. aug. 24. 14:42
 13/21 piroska és a farkas ***** válasza:
Én írtam a tápszert, mert nekünk szükség volt 2 hétig pótlásra. Igen, jól írtam az árat, bár tény, h abban már nem vagyok biztos, h pont 320, de abban igen, h 300 valamennyi, és így 90 %-osan kaptuk, mert 3000 valamennyi lett voln vény nélkül. A gyerekorvos írta fel, Milumil-pregomin 450 grammos, ez egy ilyen tégely, nem zacskós. Egyébként perszehogy induljunk ki abból, h remélhetőleg nem lesz rá szükség, ezzel egyetértek. ÉN a magam részéről még a bababörzéket javaslom, mi onnan vásárlunk. NIncs bajom az igényes használt holmikkal, de jobban szeretem, ha kézbe vehetem, megnézhetem, mielőtt megvszem, és ilyen alkalmakon erre van lehetőség, interneten nincs.
2014. aug. 24. 14:47
 14/21 piroska és a farkas ***** válasza:
10-es választ most láttam csak. Azt nem tudom, meddig lehet iratni, szerencsére nálunk beindult a tej. Viszont azt nem értem, h ha vkinek egészséges babája van, akkor 6 hónapos kor után eleve is minek iratna? Az már hozzátáplálásos kor, sőt, tápszeres babánál állítólag még hamarabb is lehet kezdeni.
2014. aug. 24. 14:52
 15/21 anonim ***** válasza:

Nekünk 1 éves koráig felírtál a Novalac Allernova-t, pedig nem volt beteg, de ez a legolcsóbb, 350 ft körül volt a 400 grammos.

Most 1 éves kora után ezer forint sincs a Lactogen Harmony receptre és ez 800grammos. 3 éves korig bárkinek felírja a doki.

2014. aug. 24. 18:44
 16/21 zabmester ***** válasza:
100%

" Viszont azt nem értem, h ha vkinek egészséges babája van, akkor 6 hónapos kor után eleve is minek iratna? "

Mert az elmúlt talán 10 évben már azt mondja minden gyerekorvos, hogy egy éves kor előtt nem kaphat a baba tehéntejet, viszont oké, hogy 4/6 hónaposan elkezdesz neki más ételeket is adni, de nem egyszerre váltod ki az összeset, és azért a reggeli meg az esti tej/tápszer a legtöbb babánál, kisgyereknél elég sokáig megmarad, kell is nekik. Na most, ha tehéntejet nem szabad, akkor marad a tápszer egy éves koráig, ami még így is elég szép pénzbe kerül recept nélkül. Mondjuk én ezzel az egyéves korhatárral elég szkeptikus vagyok, mostanság már megint hallani olyat (persze külföldi szakemberektől még csak), hogy esetleg mégsem volt hülyeség, hogy régen korábban adták. De mindegy is, ha valaki tartani akarja magát a gyerekorvosa ajánlásához (és miért ne akarná), az elég sok pénzt fog elkölteni tápszerre, ha nincs teje.

2014. aug. 24. 19:19
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdező nem éppen erre kíváncsi, hanem a hogyan továbbra. MI lesz a suliban, gimiben, stb. Esetleg íratnának olyanok, akiknél már nagyobbacskák a gyerekek, hogy ők hogy élik meg a mindennapokat, mennyivel nehezebb most anyagilag, stb.

Off: ÁRU!!!!!! Így, rövid u-val! Bocsesz.

2014. aug. 24. 22:33
 18/21 anonim ***** válasza:

"Nekünk 1 éves koráig felírtál a Novalac Allernova-t, pedig nem volt beteg, de ez a legolcsóbb, 350 ft körül volt a 400 grammos.

Most 1 éves kora után ezer forint sincs a Lactogen Harmony receptre és ez 800grammos. 3 éves korig bárkinek felírja a doki"

Van aki felírja van olyan orvos aki meg betartja a törvényeket és nem.

2014. aug. 25. 00:18
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

De tényleg az érdekelne igazán mi van ha nagyobb lesz? Mert pont ez a lényeg, hogy a terhesség és a velejáró illetve alap felszereléseket és szükséges dolgokat már kalkuláltuk, azzal úgymond nincs gond. Kiszámoltuk kijövünk persze ha kinulláztuk magunkat. Tudom hogy ezzel csak lefele lehet menni, de nekünk így volt könnyebb, mert mikor költöztünk semmink nem volt és sok minden kellett mosógép, hűtő, stb. így oldottuk meg, megfelelt.

A baba cuccokkal sincs baj azt is átrágtuk utána néztünk, stb. De ha iskolába megy a gyerek és mellette ruházkodni is akar meg az egyéb kiadások amik pl egy tinivel járnak. Vagy teszem azt egyetemre szeretne menni vagy akármit mondhatnék. A keresetem az évek alatt sem lesz duplája és triplája, de a kiadások igen.

2014. aug. 26. 21:37
 20/21 anonim ***** válasza:
Arra amire iskolás lesz visszatérsz a munkába és teljes fizetésetek lesz. Egyetem is helyzet függő. Függ, hogy hova jár, államira vagy fizetősre. Nekem lebontva havi 20 ezer a tandíjam de helyi egyetem, így pl kollégiumra nem kell költeni.
2014. aug. 27. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!