Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek miért nem értik...

Szerintetek miért nem értik meg, hogy mindent megszeretnék adni a babámnak?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy aki már találkozott ezzel a problémával, hogy magyarázta meg az ismerősöknek. Mostanában sokan kérdezgetik, hogy miért nem vállalunk még babát, a család is ezzel piszkál. Elég jól állunk anyagilag, de én még ennyire nem mernék babát vállalni. Azt mondják, hogy az már túlzás, amennyire én be akarom magunkat és a babát biztosítani. Lassan kezdem elhinni. Esetleg aki hasonlóan érzett leírná, hogy mikor érezte, hogy nyugodtan jöhet a baba, mert mindent meg tud neki adni és ha baj történik is meg tudják oldani? Bocsi, hogy hosszú lett

2013. okt. 3. 14:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a "minden"-en van a hangsúly, kinek-mit jelent ez a szó. SZerintem nem anyagiakat, ezért igen, mi több, min. 3 babában gondolkodunk, igaz, nem állunk rosszul anyagilag, de van, aki csak egyet vállalna és évente 2x külföldre utazna inkább. Nálunk más a értékrend, még autónk sincs, nem tartjuk sokra, mert megoldható máshogy. Szerintem ebben nem mások véleménye a döntő, hanem a tiétek. Ti tudjátok, hogy mi fér bele, milyen anyagi színvonalon akartok élni és ebbe mennyi plusz kiadás fér bele. A gyereknek a "minden" ti vagytok, nem a drága fejlesztő játék és a nyolcvan különfoglalkozás!
2013. okt. 3. 14:06
 2/14 anonim ***** válasza:
90%

Mindenkinek más a "biztos". Így, hogy semmi konkrétat nem írtál, nehéz arra válaszolni hogy igazuk van-e.

Ami nekünk fontos volt:

- mindketten dolgozzunk, én kapjak tgyás-t és gyed-et és úgy jöjjek el, hogy valószínűleg visszavárnak

- külön éljünk szülőktől

- semmilyen hitelünk ne legyen, csak lakáshitel

- legyen annyi félretett pénzünk, hogy ha a férjem elveszíti a munkáját akkor 6-8 hónapig megéljünk

- a kezdéskor ne csak a legolcsóbb használt dolgokat tudjuk megvenni

- legyen pénz egy kis luxusra: hosszú hétvége hármasban vagy kettesben, játszóház, drágább játékok, ruhák, mozi, nyáron szabadtéri programokon felülni valamilyen játékra

2013. okt. 3. 14:20
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Munkánk van, szülőktől külön élünk már nagyon régen, most vettünk egy új házat, ez elvitte a félretett pénzünk nagy részét, hitel nincs. Lényegében megkaphatna mindent én mégis félek, hogy hirtelen történik valami és nem tudunk neki mindent megadni. Valószínű azért gondolom így, mert mi elég szegények voltunk, luxus dolgokról csak álmodoztam. Kemény tanulással és munkával jutottunk idáig, és én ennél jobb, könnyebb életet szeretnék a gyerekemnek
2013. okt. 3. 14:27
 4/14 A kérdező kommentje:
És amikor azt írtam, hogy luxus dolgokról csak álmodoztam, ott nem saját autóra gondoltam, hanem sokkal apróbb dolgokra, mint pl nyaralás, normális cipő...stb.
2013. okt. 3. 14:28
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ez így mehet a végtelenségig: még ez nincs meg, még azt várjuk meg.

Legyen valami konkrét határ: mondjuk 12 havi megélhetéshez elég pénz + a kezdő csomag. Vagy bármi, amit ti ketten fontosnak találtok.

2013. okt. 3. 14:46
 6/14 anonim ***** válasza:
3%
Szerintem az ismerőseidnek van igaza. Nem azt mondom, hogy szülj három gyereket a vakvilágba. De amit te gondolsz az már beteges és önző dolog. Végülis a gyerekednek jó lesz, meghaltok örökli a nagy vagyont és olyan elkényeztetett pötsfej lesz, mint az egyke ismerőseim nagy része. Nagyon jót tesztek vele gratulálok. Testvér híján fingja nem lesz az azonos korúakkal történő szocializálódásról, konfliktuskezelésről. Ismerek ilyen kis gyökeret kazalszám.
2013. okt. 3. 15:22
 7/14 A kérdező kommentje:
5-ös neked is köszi
2013. okt. 3. 15:26
 8/14 A kérdező kommentje:
6-os bocs, de hol olvastad Te, hogy nem akarok majd neki testvért??
2013. okt. 3. 15:27
 9/14 anonim ***** válasza:
68%

A 6-os válaszolóval nem foglalkoznék a helyedben, csak butaságokat írt.

Szerintem nálatok adottak a feltételek a babához, én belevágnék, de persze ezt nektek kell érezni.

2013. okt. 3. 15:31
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Természetesen lehet lepontozni semmi gond, de akkor is ez a véleményem. Bocsáss meg de a leírásból az jött le, hogy nem akarsz egyáltalán több gyereket. És én legalább felvállalom magam, nem névtelenül kommentelek...
2013. okt. 3. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!