Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogy szoktattátok le a...

Ti hogy szoktattátok le a gyerkőcöket a cumiról?

Figyelt kérdés
A kisfiam 6 éves lesz szeptemberben, de még marad egy évet az oviban. Egy ideje már próbáljuk leszoktatni a cumiról, de nem nagyon akar sikerülni. Elvettük tőle az összes cumit, de újabban a kishúgától veszi el. (ő 4 hónapos). Nektek milyen trükk vált be?
2014. aug. 19. 21:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Én cumisüvegből ittam a reggeli tejet még ovis koromban is oviba indulás előtt. Anyukám végső elkeseredésében a megszégyenítés mellett döntött. Egy kisfiúval egy utcában laktunk, a kisfiú mindig jött beszólni nekem és együtt mentünk az oviba. Az anyukám meg egyik reggel szándékosan nem szólt, hogy a fiú ott áll már mögöttem az ajtóban és nézi, ahogy én cumisüvegezek. Nagyon elszégyelltem magam amikor megfordulva észrevettem az ovis társamat. Másnap már hallani sem akartam a cumisüvegemről.

Sajnos a fogaim így is megsínylették, mert kissé nyuszifogú lettem.

2014. aug. 19. 21:59
 2/15 anonim ***** válasza:

Nálunk semmilyen trükk nem vált be, igy a fokozatosságot alkalmazzuk. Megbeszéltünk vele egy időpontot, amelytől kedve csak éjszakára kapja meg a cumit. Nehezen indult, de belejott o is, es úgy látom nagyon jól elvan nélküle. Pedig iszonyat cumifüggő volt. A következő a végleges elvetel lesz, arra is keresünk vmi alkalmat, persze mindehhez az o közreműködése is kell, neki kell megmondania/ vagy közösen találjuk ki, hogy mikor legyen. Azt is tudja egyébként, ha végleg nincs cumi, akkor egy régóta vágyott ajándékot kap, de még nem erett meg az idő a cserére.

5 éves.

2014. aug. 19. 22:12
 3/15 anonim ***** válasza:

Nekem hiába rimánkodtak, fenyegettek, trükköztek, én 8 éves koromig szoptam az ujjam. Nem hiszem, hogy erőltetni fogom, majd eljön az ideje, mikor magától is leteszi.

A szoptatást hirtelen, egyik napról a másikra kellett abbahagynom, gyógyszerszedés miatt, így az nagyon drasztikus volt, azóta cumizik, előtte nem kellett neki. Ezt még egyszer nem fogom eljátszani, hogy másik pótcselekvésbe torkolljon.

2014. aug. 19. 22:31
 4/15 anonim válasza:
Az enyémet elvitte a Mikulás :-D Még vagy 1 hétig sírtam utánna aztán elfelejtettem :-D
2014. aug. 19. 22:37
 5/15 anonim ***** válasza:
Mi sehogy,kivártuk,amíg nem kellett Neki...5 éves elmúlt,amikor egyszer csak azt mondta:már nagyfiú vagyok,nem kell cumi(addig az oviban is használhatta alváskor)Onnantól tényleg nem kellett neki.Szerencsénk volt,mert a húga nem cumizott(4 év 3 hónap van közöttük).
2014. aug. 20. 01:59
 6/15 anonim ***** válasza:
Odaadta a télapónak,kapott érte szánkót.2nap sírás és vége.Tesószületéskor újra rákapott,1,5év volt mire már magától nem veszi a szájába a tesóét sem,akkor sem,ha megtehetné.
2014. aug. 20. 06:45
 7/15 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is cumis, még csak 2 éves. Nagyon meg vagyok lepődve, hogy 5-6 éves gyerekekről van szó!

Én 3 éves kora körül tervezem elvenni, meg fogjuk beszélni, hogy elviszi valaki és nincs :) Gondolom, lesz egy kis sírás...

2014. aug. 20. 06:52
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

6 evesen? Pedig ennyi idosen mar szepen el lehet vele beszelgetni! Meg kelk neki mondani h mi lesz vele az iskolaban? Jol kinevetik, csufolni fogjak stb.

Az ujjszopasrok nehezebb leszoktatni egy gyereket hiszen az mindig "keznel" van! De egy cumit el lehet venni. Ez mar fuggoseg nala. Vedd el es kesz. Nem fog belerokkanni. Egy kisebb gyereket meg at lehet verni el lehet bolonditani kulonbfele tortenetekkel, de o konyoegom mar nagy gyerek. Vedd el tole! Semmi baja nem lesz, szerintem vegkepp nem normalis ennyi idosen cumizni. Sot elegge durva! En ha egy ekkora gyereket latnek cumuval a szajaban elkepednek.

2014. aug. 20. 07:17
 9/15 anonim ***** válasza:
Bocsi az elirasokert de be van torve a kijelzom es nem mindig ott erzekeli a nyomasokat ahol kellene :D
2014. aug. 20. 07:18
 10/15 anonim ***** válasza:
8-as válaszoló, igen jól írtad, ez mar függőség. Viszont náluk ez mar ugyanolyan, mint a felnőtteknél a cigi, de nekunk sem olyan könnyű egy csettintesssek megválni a cigitol, gondolj mar bele! Igen, el lehet velük beszélgetni, de ha nincs az az értékes játék sem amivel le lehetne kenyerezni őket a cumi helyett, akkor mást nem lehet tenni, minthogy megvárjuk amíg leteszi vagy keményen elvesszük tőle. De szerintem egy-egy dohányosnak sem biztos hogy lenne az a pénz, amiért kibírja hogy ne gyujtson ra ujra.
2014. aug. 20. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!