Ti hogy szoktattátok le a gyerkőcöket a cumiról?
Én cumisüvegből ittam a reggeli tejet még ovis koromban is oviba indulás előtt. Anyukám végső elkeseredésében a megszégyenítés mellett döntött. Egy kisfiúval egy utcában laktunk, a kisfiú mindig jött beszólni nekem és együtt mentünk az oviba. Az anyukám meg egyik reggel szándékosan nem szólt, hogy a fiú ott áll már mögöttem az ajtóban és nézi, ahogy én cumisüvegezek. Nagyon elszégyelltem magam amikor megfordulva észrevettem az ovis társamat. Másnap már hallani sem akartam a cumisüvegemről.
Sajnos a fogaim így is megsínylették, mert kissé nyuszifogú lettem.
Nálunk semmilyen trükk nem vált be, igy a fokozatosságot alkalmazzuk. Megbeszéltünk vele egy időpontot, amelytől kedve csak éjszakára kapja meg a cumit. Nehezen indult, de belejott o is, es úgy látom nagyon jól elvan nélküle. Pedig iszonyat cumifüggő volt. A következő a végleges elvetel lesz, arra is keresünk vmi alkalmat, persze mindehhez az o közreműködése is kell, neki kell megmondania/ vagy közösen találjuk ki, hogy mikor legyen. Azt is tudja egyébként, ha végleg nincs cumi, akkor egy régóta vágyott ajándékot kap, de még nem erett meg az idő a cserére.
5 éves.
Nekem hiába rimánkodtak, fenyegettek, trükköztek, én 8 éves koromig szoptam az ujjam. Nem hiszem, hogy erőltetni fogom, majd eljön az ideje, mikor magától is leteszi.
A szoptatást hirtelen, egyik napról a másikra kellett abbahagynom, gyógyszerszedés miatt, így az nagyon drasztikus volt, azóta cumizik, előtte nem kellett neki. Ezt még egyszer nem fogom eljátszani, hogy másik pótcselekvésbe torkolljon.
Az én kisfiam is cumis, még csak 2 éves. Nagyon meg vagyok lepődve, hogy 5-6 éves gyerekekről van szó!
Én 3 éves kora körül tervezem elvenni, meg fogjuk beszélni, hogy elviszi valaki és nincs :) Gondolom, lesz egy kis sírás...
6 evesen? Pedig ennyi idosen mar szepen el lehet vele beszelgetni! Meg kelk neki mondani h mi lesz vele az iskolaban? Jol kinevetik, csufolni fogjak stb.
Az ujjszopasrok nehezebb leszoktatni egy gyereket hiszen az mindig "keznel" van! De egy cumit el lehet venni. Ez mar fuggoseg nala. Vedd el es kesz. Nem fog belerokkanni. Egy kisebb gyereket meg at lehet verni el lehet bolonditani kulonbfele tortenetekkel, de o konyoegom mar nagy gyerek. Vedd el tole! Semmi baja nem lesz, szerintem vegkepp nem normalis ennyi idosen cumizni. Sot elegge durva! En ha egy ekkora gyereket latnek cumuval a szajaban elkepednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!