Anyukák nyáron hova rakjatok a gyerköcöket?
1 ovis gyerkőcöm van. Apjával váltva 3 műszakban dolgozunk, hétfőtől szombatig.
Nehéz. Anyósommal együtt járok dolgozni. De van egy príma apósom, aki már nyugdíjas, de így is van maszek munkája. Legtöbbször meg tudja oldani, hogy itthon legyen, míg hazaér egyikünk, de van, hogy nem. Olyankor jön a szabadság, ha beteg a gyerek, akkor táppénz.
A kicsinek van nyáron is végig ovi, csak akkor másik oviba kell vinni, az ügyeletes oviba. Más is van így, ezért van ügyeletes ovi.
A nagyot el lehet küldeni Mamihoz 3x1-1 hétre, majd te is kiveszem 2x1 hét Szabit, meg. Elküldöd 2x1 hét táborba, s el is telt a nyár!
6 éves - és 2 éves -em van
Anyuka külföldön dolgozik - apuka főállásban van és szombatonként is kell néha menni.
Nagyszülők: dolgoznak még - mert "fiatalok" , a másik meg túl öreg, nem lehet felügyelet nélkül a gyerekeket otthagyni, max 1-2 órára!
NÁlunk az ovi bezárt 2 hétre- ügyelet sem volt! - 2 hétig táborba járt a gyerek a fiatalabb nagyszülők - hozták -vitték és akkor ott aludt náluk
A kicsi -mivel itt nincs bölcsi- családi napközibe van...ott nem igazán van szünet.
Akik még besegítenek: szomszédok - szerencsére van kettő is akik, szenzációsak!!!
Nekem könnyű a helyzetem, mert pedagógusként dolgozom, így a szünetek megoldása könnyebb.
Ha be tudja vállalni a nagymama 1-2 hétre az már kis könnyebbség.
Azt nem írtad, hogy a nagyobbik milyen idős, lehet hogy fél napig már otthon lehet egyedül, ha a kicsit elviszed nyáron is oviba.
nekem még kicsi gyerekem van, gyed-en vagyok, de már sok anyukával dumáltam erről, mert már most izgat ez a kérdés :)
szóval az iskoláknak van napközije, amit egyébként sok gyerek szeret is, viszik őket programokra is, strandra, kirándulni, tehát jobb, mintha otthon PS-ezne a gyerek, meg netezne, tévézne.
az ovi folyamatos majdnem, azért van ott is egy hónap szünet, de van ügyeletes ovi... amit viszont nem tartanak olyan jónak az anyukák... (tesóm kislánya hajtetveket szedett össze az ügyeletes-oviban, fúúú, nagyon ki volt akadva, de ez se van mindenhol így, minden ovi más)
az iskolás gyerekeket amúgy lehet táborokba is befizetni, illetve vidéki rokonokhoz kiadni :) esetleg haver-barát-játszópajtás-osztálytárs szülőkkel szövetkezni, és a gyereket megbízható családhoz átengedni. (persze illik pénzt adni a gyerek "etetésére", illetve nem szabad visszaélni ezzel a lehetősséggel, csak korrekt módon lehet ezzel élni, természetesen)
sok gyerek van, aki így tölti a nyarat. nem olyan rossz.
amúgy egy 10 évest már otthon lehet hagyni, ha okos, rendes, szófogadó gyerekről van szó (tesóm a 11 éves fiát engedi otthon tartózkodni, persze rengetegszer keresi, meg szerencséjére haza is tud néha ugrani a melóból, szóval van azért valamilyen felügyelet)
amúgy érdemes a munkahelyen előre szabiigényt leadni a szünetekre, ünnepekre.
ha beteg a gyerek, akkor a gyerekorvos az ápoló szülőt kiírhatja betegácsiba, illetve a saját háziorvossal is lehet egyezkedni. nincs mese, a beteg gyereket SENKI NEM HAGYHATJA MAGÁRA, és tilos bevinni az oviba, vagy iskolába küldeni (mert akkor a többieket megfertőzi a kis beteg)
mondok valamit, ami furcsán hangzik, és biztos van, aki fel is háborodik... KÖZTISZTVISELŐNEK, KÖZALKALMAZOTTNAK kell menni :) :) :) akkor nyugodtan lehetsz betegácsiba, eljöhetsz korábban a melóból, kilóghatsz. mert ez van azokban a berkekben. (tisztelet a kivételnek) :)
nálunk úgy van, hogy férjem vállalja évközben a szüneteket.
kb erre el is megy a szabija, mert téli-tavaszi-őszi szünet, plusz évi 5 nap nevelés mentes, és ugye vannak azok a napok amiket le kéne dolgozni...
én meg a nyarat vállalom, nálunk 5 hét szünet van, most már fizetés nélkülin vagyok.
vacakul keresek egyébként is, de nem merek váltani mert itt legalább megengedik, hogy 5 hetet itthon legyen, a betegségeket is elnézik. szóval nehéz.
semmi segítségünk nincs :(
Nehezen, de meg tudtuk oldani, bár az anyósom és a szüleim nélkül szinte lehetetlen lett volna!
A suli 06.13-án, az ovi 07.18-án zárt be. A suli vége után 1 hetet voltam szabin csak a naggyal, aki utána 3 különböző táborba (foci, osztály- és önkormányzati) ment.
Az ovi vége után 2 hét szabin voltam, majd a nagy ment megint az önkormányzati táborba, a kicsi pedig felváltva volt anyummal és anyóssal.
Már csak 2 hetet kell megoldani, amiből 2 napot tudok még szabin lenni, a többiben besegítenek a nagyszülők.
Nélkülük nagyon meg lennénk lőve, mert a párom vállalkozó és ha nem dolgozik, akkor nincs pénz...
Ja, betegség alatt meg megyek táppénzre, ennyi.
Mondjuk, egyrészről szerencsére tényleg ritkán betegek a fiaim (kopp-kopp-kopp), másrészről meg nagyon jó helyen dolgozom, a főnököm tök megértő és a munkám is olyan, hogy tudnak nélkülözni.
Olyankor a céges laptopon megcsinálom itthon, amit kell, ill. a kollégáim is nagyon segítőkészek, szívesen besegítünk egymásnak, ha olyan a helyzet.
Persze, ehhez az is kell, hogy odabent tudják rólam, hogy nem élek vissza ezzel a lehetőséggel. Havi max. 1-2 nap szokott lenni, amikor táppénzre megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!