Csak én vagyok ennyire durván "anyatigris"?
Nem szeretem,ha más rászól a gyerekeimre...nagyszülők természetesen "fel vannak erre hatalmazva",desokszor van,hogy olyan miatt szólnak,amiatt én nem szólnék...persze nem akadok ki,az ő házuk,az ő szabályaik.
Vagy a játszón, múltkor is egy anyuka kiakadt,amiért a fiam beelőzte a lányát a csúszdán.Nem lett semmi baja a lányának,fiam meg se lökte,csak kielőzte,mert a kislány lassabb volt,ill. csak állt a csúszda tetején és nem tudta eldönteni,hogy lecsússzon-e. Mindig uralkodok magamon,nem szólok,csak csodálkozok,hogy lehetek ennyire nagyon elfogult...más is van így???
Amúgy e mellett nem vagyok kiakadva,ha fiam kap a játszón mástól,vagy ha fellökik,rászórják a homokot,mert tudom,hogy ő is tud alkotni(mondjuk direktbe nem okoz kárt,nem bánt meg senkit,csak szeleburdi,még nincs 4 éves).
Teljesen normális a hozzáállásod és alapba így kéne működnie a gyerekek közt. Problémáikat vagy, ha valami bajuk van egymással oldják meg szépen és csak akkor bele szólni, ha durva a helyzet (verekednek vagy nagyon csúnyán beszélnek egymással, esetleg terrorizálják egymást).
Ha valamit meg tudnak oldani maguk, hagyni kell. (Szerintem).
Te nem vagy anyatigris...az en vagyok :)
Termeszetes hogy nem türöd hogy raszoljanak a gyerekedre , a beelözes szerintem is durva....
A nagyszülök meg neked szoljanak, te majd elmagyarazod neki.... Ö a te fiad es neked fogadjon szot ne 3-4 embernek es föleg ne idegeneknek :)
Figyelj, ha beszólt, hogy neveletlen a kölköd mert tolakszik, akkor én is fel lennék háborodva. De ha szépen, mondja a gyerekednek, hogy nem illik, mindenki kivárja a sorát, te is tedd ezt, közben a sajátját bíztatja, hogy csússzon már, abban nincsen semmi kivetni való. Szóval szitu függő.
Napi szinten vagyunk játszón, és ha látom , hogy hülyeséget készül tenni a gyerekem, pl feldobja a homokot és fúj a szél és mellette kisebbek /vagy más gyerekek vannak, akkor pont nem érdekel, ha ezt egy másik anyuka veszi észre, és rászól a gyerekemre. Nem durván, normálisan. Addig nincsen baj.
Nemrég az én kisfiam kislapáttal a kezében ment a másik vele egykorú babához. A kislány el akarta venni a lapátot. Nálunk az a szokás, hogy ilyenkor mondom a fiamnak, ha már nem játszik vele odaadhatja, de addig adja oda a gereblyét pl. A kislánynak is mondtam, hogy nézd, itt van ez, de ő feszt a lapátot akarta. A fiam ekkor lendített egyet a kezével. De tényleg egyet, tulajdonképpen védte a lapátot, amit a kislány el akart venni. Már éppen szóltam volna rá, hogy nem csapkodunk, de a kislány anyukája, úgy odaszaladt és felkapta a gyerekét, elkezdte dédelgetni, hogy a kislány sírva fakadt. ÉN meg csak néztem!! Van egy nagyobb fiam is, próbálom őket jól nevelni, illedelmességre és figyelmességre is próbálom ösztönözni őket. Soha nem volt komoly konfliktus más gyerekkel a társaság is normális és hasonló elveken nevelnek mint én, de ettől az anyukától nagyon elcsodálkoztam. Az ilyen , tegye burokba a gyerekét.
Ez az egyik véglet, a másik meg a padról szotyizó anyukák, akik csak akkor néznek oda, ha már vér folyik..
Én azt nem szeretem,ha olyanért szólnak rá,amiért én nem tenném,ilyenkor ha szükségesnek érzem kiállok a lányom mellett.Ha viszont jogos,akkor semmi felháborítót nem találok benne..
A csúszdásnál,ahogy korábban írta valaki szitu függő,hogy hogyan beszélt a gyerekkel,viszont én úgy érzem ott neki volt igaza,és jogos volt.
Én rászóltam volna a sajátomra a csúszdán,hogy a másik kislány volt ott előbb,és várja ki a sorát...Esetleg szólok a kiscsajnak, hogy döntsön...
köszi a válaszokat.
Persze,nyilván szinte minden szitufüggő...a csúszdás konkrétan úgy volt,hogy fiam picit toporgott a kiscsaj mögött,aztán kielőzte,kislány gyakorlatilag észre sem vette,anyuka jegyezte meg,hogy "gyere csússzál,látod a fiú mennyire nem udvarias".Én rászóltam fiamra,hogy ne előzködjön, de most őszintén egy ilyen szitu pl az oviban senkinek fel sem tűnik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!