Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 14 hónapos fiam durván viselke...

14 hónapos fiam durván viselkedik más gyerekekkel. Ez normális?

Figyelt kérdés
Megharapja, erősen megszorítja az orrát, vagy az arcát a másiknak, stb. Nem hiszem, hogy bántani akarja, de nem tudom mit csináljak vele.
2013. márc. 13. 10:49
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Beszélj egy pszichológussal szerintem csak ő tudna segíteni. Netten keresztül is tudsz tőle tanácsot kérni, csak keres egy ilyen oldalt.
2013. márc. 13. 10:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem, ez nem normális.

Maga az, ha elkezdi és még nem tudja, hogy ez nem jó dolog, addig maga az ilyen durvaság előjövetele az, de hogy állandó jelleggel és mindig durván bánik másokkal, az nem normális.

Meg kell neki tanítani, hogy nem szabad durvának lenni. El kell neki magyarázni, hogy azzal a másiknak fájdalmat okoz és hogy vele sem durva senki, ezért ő se legyen az másokkal, mert neki is rosszul esni és fájdalmat okozna.

Ha ti nem tanítjátok meg neki, nem szoktatjátok le róla, akkor ő nem fogja tudni magától, hogy az nem jó dolog, amit ő csinál. És akkor később is ilyen durva fog lenni.

Tanítsátok meg, mutassátok meg neki a lágyabb, simogatóbb mozdulatokat. Ha elkezdi csinálni, szóljatok rá, vegyétek el a kezét és mondjátok neki, hogy nem szabad, mert ez a másiknak fáj.

2013. márc. 13. 10:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Ő még nincs tisztában az erejével, azt se értik nagyon ilyenkor még, hogy mi az hogy fáj neki?! A te dolgod, hogy mindig szólj neki, lépj közbe, add a tudtára, hogy ezt nem így kell csinálni. Meg fogja tanulni.

Persze más az,ha dühében csinálja, vagy féltékenységből. Mert akkor a kis lelkét is ápolgatnod, terelgetned kell.

2013. márc. 13. 11:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Attól,hogy valaki pszichológushoz viszi a gyerekét az még nem jelenti azt,hogy a gyereknek valami komolyabb baja van. Már az ilyen pici problémáknál is érdemes a szakember véleményét kikérni, ugyanis nála jobban senki sem ért ezekhez a dolgokhoz. Pszichológushoz nem csak beteg emberek járnak, hanem egészségesek is éppen azért,hogy a későbbiekben ne legyen nagyobb probléma.
2013. márc. 13. 11:41
 5/5 anonim ***** válasza:
A mai világban minden embernek szüksége lenne szakember segítségére. Az én kislányomnak is voltak problémái a viselkedésével és mióta beszélgettem egy szakemberrel, azóta sokkal jobb a helyzet.
2013. márc. 13. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!