Miket játszhatnánk a gyerekekkel?
Ma jönnek hozzám az unokahúgomék, itt alszanak, négyen leszünk összesen: 13 éves keresztlányom, a két húga 11 és 8 évesek, meg én. A következőket szoktuk játszani, ha együtt vagyunk:
- barkochba
- rajzolós-körülírós (valaki rajzol egy egyszerűbb képet úgy, hogy a többiek ne lássák, majd odaadja egy kiváalsztottnak, aki a lehető legpontosabban elmagyarázza szóban, hogy mi hol van a rajzon, mekkora, hol néz ki... ez fejleszti a magyarázó/felismerő készséget, illetve a hallott szöveg értelmezését is. Az rajzol következőnek, akinek a rajza a legjobban hasonlít az eredetire)
- amerikából jöttem
- memórijátékok, kirakók, egyszerűbb társasjátékok
- találós kérdések, meseolvasás, rajzfilm/filmnézés
- kártyajátékok
Gondoltam olyasmire, hogy ország-város, egyszerűbb kategóriákkal, a két nagyobb élvezné, de a kisebb még csak most elsős, még lassan ír, és nem is ismer sok dolgot. Vagy gondoltam a torpedóra is, de négyen elég sok odafigyelést igényel, és a kisebbre főleg oda kell figyelni, mert elég kis hebehurgya. Tudnátok ajánlani valami olyan, lehetőleg fejlesztő, de érdekes, élvezhető játékot, amit mindhárman tudnának játszani, és csak papír, ceruza, esetleg székek, hely, stb ilyesmi kell hozzá?
Előre is köszönöm!
Szabadtéri/nagy helyet igénylő játékok sajnos most nem lehetnek, a hideg-meleget néha játszottuk, de azt nem szeretik. A süti sütés is jó ötlet, lehet, hogy lesz az is. Nyáron egyébként sok szabadtéri játékot játszunk, van medencénk, úgyhogy olyankor vízben is, meg erre csörög, stb... a nagyobb igényelné a komolyabb beszélgetéseket, meg játékokat, de ezeket a kicsik mellett nem nagyon lehet, azt külön szoktuk megoldani. Mivel én már felnőtt vagyok, viszont csupán 12 év a korkülönbség köztünk, pont jó korban vagyok, hogy el merjen mondani dolgokat, tanácsokat is adhassak, de ne legyen feszélyezve...
Mindhárom korára vannak jó játékötleteim, csak az a baj, hogy némelyik az idősebbnek túl gyerekes, vagy a kisebbnek túl nehéz :) Valami köztes megoldás kéne. Persze szoktunk külön játszogatni, ilyenkor van aki rajzol, fest, színez, vagy telefonnal, számítógéppel játszik, tv-t néz vagy olvas... de alapvetően nekik kell a társaság, mert hiába vannak hárman, unják magukat csak együtt.
Hamarosan itt vannak, mai program:
- egy kis játék, amit szeretnének
- kókuszgolyó "sütés"
- vacsorakészítés/vacsorázás
- játék, beszélgetés
- esti fürdés
- egy egész estét disney mese már az ágyból, ami alatt a két kisebb elalszik, a nagyobbal meg kicsit beszélgetünk utána, majd alvás
Holnap ha jó idő lesz, akkor elmegyünk sétálni, sütizni, játszótérre, állatokkal foglalkozni, de ha esős, akkor ez ugrott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!