Tetszik a Zenkő név?

Figyelt kérdés
Nagyon gyakori a családnevünk(Szabó),ezért szeretnénk egy kicsit ritkább keresztnevet választani. Szóba jött még a Hajna, Imola, Lilla, Hanga, Lenka, Dalma.Tudnátok még más neveket mondani?

2014. aug. 4. 12:26
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
74%
Nem hallottam még ezt a nevet, de szép csengése van, nekem tetszik! Szerintem a vezetéknévhez is passzol!
2014. aug. 4. 12:27
 2/20 anonim ***** válasza:
19%
Szabó Kendra
2014. aug. 4. 12:30
 3/20 anonim ***** válasza:
61%

nekem van egy ilyen nevű ismerősöm. őt Zenőnek bezézik, sehol sem használja a Zenkőt.

de szerintem szép név; nem az a fajta, amitől az ember falnak megy, és nem is adják minden harmadik gyereknek ezt a nevet, de nem csúfolásra méltó.

én bátorítlak, hogy add/adjátok ezt a nevet, mert ritka, de szép név.

2014. aug. 4. 12:34
 4/20 anonim ***** válasza:
19%

Bocsáss meg, de először fogalmam sem volt, hogy ez milyen nemű gyermek neve lehet...

Eléggé különleges még a Boróka, Hargita, Déva, Száva, Jenke, Zsolna.

2014. aug. 4. 12:34
 5/20 anonim ***** válasza:
82%

Ha a gyakoriság fontos szempont: a Lilla, a Hanga, és a Dalma rajta volt a tavalyi évben a 100 leggyakoribb név listáján, szóval ezek annyira nem ritkák.

A Zenkő nagyon tetszik, és a Hajna is, utóbbi nálunk is listás. :)

2014. aug. 4. 12:35
 6/20 anonim ***** válasza:
20%

Zengőnek fogják érteni és írni.

Inkább Lill, Lenka vagy Dalma.

7/20 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem fiús, ami engem általában, más neveknél nem is szokott zavarni, de ennek a névnek tényleg elég kemény hangzása van, nekem nem tetszik. :(

A Hajna, Hanga, Dalma viszont gyönyörű nevek.

Zenkőhöz hasonló, de mégis kedvesebb lánynév szerintem a Zenke, Zenge.

8/20 anonim ***** válasza:
78%
A Lenkát kifelejtettem... az az igazság, hogy gyerekkorom óta nagyon imádom a Lénának/Jelenának ezt a becézését, de így önmagában mégsem adnám, nem szeretem a beceneveket teljes névként.
2014. aug. 4. 12:40
 9/20 anonim ***** válasza:
78%

Amikor elolvastam a kérdést, én sem tudtam eldönteni, hogy ez most fiú vagy lány név, aztán derült ki, amikor soroltad még az esélyes neveket. Nekem idegen, mert még sose hallottam.

Felénk pl. az Imola, Lilla, Hanga nagyon gyakori.

de hogy válaszoljak is, nem rossz név, de nem adnám, viszont ez a ti döntésetek, ha nektek tetszik, adjátok. :)

2014. aug. 4. 12:41
 10/20 anonim ***** válasza:
65%
nem tetszik, nekem inkább fiúnév
2014. aug. 4. 12:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!