Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha fiamat 22 hónaposan bölcsib...

Ha fiamat 22 hónaposan bölcsibe szeretném adni, akkor le kell mondanom a GYED-et?

Figyelt kérdés
Mert ugye az két éves koráig járna. De úgy tudom aki GYED-et kap, annak nem mehet bölcsibe a gyereke. Egyetemre mennék, és jól jönne, ha még két hónapig a GYED-et kapnám. Egyáltalán, egyetemista, aki nappalis, kaphat GYED-et? Ja, és ha a bölcsiben mutatok róla igazolást, hogy nappalis vagyok, az nem elég? Mert hallottam ilyet is, hogy akkor nem kell a GYED-et lemondani. De nem tudom, hogy ez tényleg így van-e. Járt valaki úgy nappalira, hogy közben GYED-et kapott és a gyerek bölcsis volt?
2008. aug. 4. 22:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

attól a naptól amikortól járhat bölcsibe, de legkésőbb 24 hónapos korában amúgy is le kell mondani, de mindenképp várd meg, amíg a bölcsi felveszi.

A másik, aki gyedet kap az nem csinálhat semmit és nem is lehet a gyerek bölcsibe. A GYES-t viszont tudod igényelni, rögtön a gyed lejáratának napjától és azt suli,meló és bölcsi mellet is adják 3 éves korig, ha jogosult vagy .

A GYED lemondását mindenképp időben add be, esetleg ha 2.-án viszed és csak 10.-étől megy a gyerek bölcsibe, akkor úgy kell szólni,hogy 10.-étől nem kéred, mert aznap már bölcsi, a GYES-t pedig 10.-étől igényeled. (pl)

Annyit tudok hoy a sógornőm a gyed alatt elvégezte a hidat, de az nem nappalinak számít, hanem heti egy nap volt.

2008. aug. 4. 22:47
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem a gyed-et nem a bölcsi, hanem a munkavállalás miatt kell lemondani. Tehát ha már bölcsibe jár, de még nem végzel jövedelemszerző tevékenységet, akkor nem kell lemondani, csak akkortól, amikortól dolgozol. Szerintem tehát egyetem mellett kaphatsz gyedet akkor is, ha bölcsibe jár a fiad.

De azért azt tudd, hogy én nem vagyok szakértő (csak az én fiam is most fog bölcsibe menni, 23 hónaposan.)

Ha rosszul tudom, javítson ki valaki, de írja azt is, hogy honnan tudja, ugyanis a hivatalos szabályokat lenne jó tudni, nem a szóbeszédet.

2008. aug. 5. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!