Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hónaposan nem gáz, ha...

7 hónaposan nem gáz, ha bejelentetem magam? Igazából munkanélkülin vagyok és hogy kapjak GYED-et, egy ismerősöm bejelentene a 7. hónapomtól. Nem lesz ez feltűnő? CSinált ilyet már vki? Nem okozok ezzel bajt az ismerősömnek?

Figyelt kérdés
Törvényesen lenne lepapírozva, de nekem nem mindegy, hogy kapok GYED-et vagy sem.
2009. okt. 20. 13:28
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
71%
Elviekben megoldható, de ez ugye szívességi bejelentés, ráadásul elég átlátszó, úgyhogy mindenképpen számítsatok ellenőrzésre. Ha bebukik a dolog, marad a gyes, és még bünti is lehet a dologból.
2009. okt. 20. 13:32
 2/35 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem meg olyan nincs,hogy bebukik a dolog,mert ugyan bizonyítsák már be hogy ez csak azért van,hogy kapj gyedet.....sztem nyugodtan csináld.
2009. okt. 20. 13:34
 3/35 anonim ***** válasza:
100%

De ha most bejelent, a szülésig biztosan meglesz a 6 hónap munkaviszonyod, csak pár hét hiányzik, ugye? Mert az se mindegy, hogy mennyit buksz rajta, ha picurkád pár nappal elöbb kiváncsi a nagyvilágra :)

De hogy válaszoljak is, én 2 hónapos terhesen jelentettem be magam a férjem cégéhez (ehhh), ha ez nem feltűnő...

Ellenőrzésre azért nem számítanék, mert mire eljut hozzájuk, hogy terhes vagy, már nagy babád lesz :D De akkor már mondhatod, hogy terhesen muszáj volt munkát vállalnod, mert a terhes gondozás és bevásárlás miatt anyagilag megszorultatok :)

sok sikert és boldog babavárát :)

2009. okt. 20. 13:37
 4/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem a 6 hónappal van baj, hanem azzal, hogy szülésig lejár a munkanélkülim, azaz nem leszek biztosított, azaz nem leszek GYED-re jogosult. És mit ellenőrizhetnének szerintetek? Miből áll egy ellenőrzés? Vmi asszisztens féle lennék aki postára jár meg ilyenek :)
2009. okt. 20. 13:41
 5/35 A kérdező kommentje:
A páromhoz lennék bejelentve, viszont nem a férjem!
2009. okt. 20. 13:43
 6/35 A kérdező kommentje:
Ja és nem közös a bejelentett lakcímünk. Így is gáz?
2009. okt. 20. 13:43
 7/35 anonim ***** válasza:
71%
Hidd el, kedves második válaszoló, hogy bebukik. Vannak olyan dolgok, amik általában eszükbe sem jut a szívességi bejelentést igénybe vevőknek. Olyan helyen dolgozom, ahol ezeket vizsgálják, és nem egy, nem kettő esetben állapítottuk meg a szívességi bejelentés tényét. Volt, ahol az ellenőrzéstől tartva (feltételezéseim szerint) önként "beismerték" a szívességi bejelentés tényét, és visszavonták az igényt.
2009. okt. 20. 13:44
 8/35 anonim ***** válasza:
100%
:D Hát ez jó....asszisztens féle....én gazdasági ügyintéző vagyok édesanyám cégénél. :P
2009. okt. 20. 13:44
 9/35 A kérdező kommentje:
13:44 -es válaszoló kérlek adj tanácsot! Mire ügyeljünk, hogyan lehet "bebukni" ezzel? Millió köszönet
2009. okt. 20. 13:46
 10/35 anonim ***** válasza:
40%
Ne haragudj, de nem fogok tanácsot adni. Húsz éve fizetem a járulékot, és minden valószínűség szerint ugyanannyi ellátást kapok, mint az az anyuka a trükkösködik, és bejelentik valahová ideig óráig.
2009. okt. 20. 14:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!