Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hónaposan nem gáz, ha...

7 hónaposan nem gáz, ha bejelentetem magam? Igazából munkanélkülin vagyok és hogy kapjak GYED-et, egy ismerősöm bejelentene a 7. hónapomtól. Nem lesz ez feltűnő? CSinált ilyet már vki? Nem okozok ezzel bajt az ismerősömnek?

Figyelt kérdés
Törvényesen lenne lepapírozva, de nekem nem mindegy, hogy kapok GYED-et vagy sem.
2009. okt. 20. 13:28
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
65%
19.51!Menj el APEH ellenőrnek vagy önkéntes rendőrnek ott téged szeretettel várnak és biztos,hogy te is élvezni fogod!!
2009. okt. 26. 14:10
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tenném, mi megjártuk.

4 hónapos terhesen lettem bejelentve. Minden törvényes volt, fizetve volt minden utánam, de a tb kiszúrt. Jött az ellenőrzés nekem is és a cégnek is. Kaptam tgyás-t, amit vissza kellett fizetnünk, mivel azt állapították meg,h. nem vagyok rá jogosult.

Van tb-s ismerősünk és miután elkezdődött ez a macera, ő mondta,h. mostanában rászálltak erre a témára (gyed, tgyás), és mindent elkövetnek azért,h. ne kelljen fizetniük és ez igaz, sajnos a saját bőrünkön tapasztaltuk meg.

2009. okt. 26. 14:22
 33/35 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem senki nem nevezte bűnözőnek meg csalónak és munkakerülőnek a kérdezőt. Eléggé eldurvultak a kommentek. Ha gondolja, nyugodtan próbálja meg, de ha kiszúrják, leellenőrzik és nem fog kapni tgys-t és gyed-et akkor nem kap. Alapból az volt kérdés, hogy csinál-e ezzel bajt, és okoz-e ezzel az ismerősének problémát. An én válaszom az, hogy igen,bajt és problémát is okozhat, nemcsak az ismerősének, hanem önmagának is.

Hajlamosak vagyunk (számdékosan veszem magam is ebbe a halmazba) arra, hogy a "nagyok" szélhámosságaival takarózunk, hogy ugyan már, az, hogy én egy kicsit csalóka vagyok, az nem oszt nem szoroz, attól más sokkal nagyobbat csalogat..De ez már nem tartozik szorosan a kérdés megválaszolásához.

2009. okt. 26. 16:40
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

14:22-es vagyok és csak ismétlem önmagam.

Szerintem sok mindentől megkíméled magad, ha nem teszed meg. Amikor elkezdődött ez az egész herce-hurca, engem felőrölt idegileg, akkor apadt el a tejem is (hogy van-e összefüggés, azt nem tudom, de tény,h. onnantól már nem tudtam szoptatni a fiamat).

Először jött a tb-s idézés nekem is, a cégnek is, majd az apeh...

Meg sem fordult a fejemben,h. elítéljelek, sajnos ebben az országban "okoskodni" kell, ha valamire akarsz jutni.

Dönts belátásod szerint, de nagyon gondold meg, megéri-e!

2009. okt. 26. 19:27
 35/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ma voltam a TB-ben és mondták, hogy jogosult vagyok mindenre. Szülés előtt nem sokkal jár le a munkanélkülim, pont belefér a -28 nap Tgyás, vissza munkanélküli, majd GYed. Köszi mégegyszer!
2009. okt. 26. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!