7 hónaposan nem gáz, ha bejelentetem magam? Igazából
munkanélkülin vagyok és hogy kapjak GYED-et, egy
ismerősöm bejelentene a 7. hónapomtól. Nem lesz ez
feltűnő? CSinált ilyet már vki? Nem okozok ezzel bajt az
ismerősömnek?
Ha Hajdú Bihar, vagy Szabolcs Szatmár megyei a "foglalkoztatód", mindenképpen számoljatok ellenőrzésre.
2009. okt. 21. 13:50
A 13.41 -es válaszoló vagyok.
Azt még írni akartam, hogy a megoldás az lenne, hogy (bár nem ismerem a pontos helyzeted), hogy ha még most is kapod a munkanélkülit, akkor az kellene szünetelteni (be kell menni a munkaügyi központba és kérni), és mielőtt a munkanélküli lejárna újból magkérni a maradék napokat. Így aktív jogviszonyból igényelnél ellátást. Bár azon kicsit csodálkozom, hogy erről nem világosítottak fel a munkanélküliben.
Ha azért szeretnéd a bejelentést, hogy több legyen e gyed összege, akkor nem érdemes, mert úgyse a 2 hónapi munkaviszony után állapítanák meg.
Sajnos a jogszabályok nem kedveznek a gyerekvállalásnak, de mi meg is keressük a kiskapukat. :-)
2009. okt. 21. 13:55
23/35 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, nagyon köszi! Igen, még most is kapom a munkanélkülit! Egészen 3 héttel a szülés előttig! A munkanélküli Pest megyében iszonyat tudatlan!!!! Egy mondatot sem tudtak mondani!!! TB-be küldtek tanácsért... Megyek is. Nem tudom még hogyan, de a Földet is megmozgatom, hogy legyen GYED-em!!! Sokat tanultam, sokat dolgoztam, tisztességesen, nem önszántamból lettem munkanélküli és igenis megérdemlem! És még vagyunk egy jópáran így........ Remélem sikerül! Köszi mindenkinek!
Lehurrogtátok a 14.08-as válaszolót,de sztem nem rosszindulatú,és jót akart!És tökéletesen igaza van,h meg lehet bukni vele!Pár hónappal ezelőtt az "egyéb kérdések" kategóriában volt egy ilyen kérdés,ahol a kismama meg is bukott,és azzal kapcsolatosan kérdezett.És mint a válaszokból kiderült,dem volt ezzel egyedül!Azért abba gondoljatok bele,h most,amikor mindenen szigorítottak(fél év helyett 1 év kell a GYED-hez,3 év helyett 2 évet lehetünk otthon stb.)biztos,h minden eszközzel megpróbálják kiszűrni a trükközőket.Próbálj meg vmi legális utat választani,azzal jobban jársz(és nem kerül olyan sokba)És véleményem szerint azt nem nagyon hinnék el,h egy 7 hónapos kismamát lóti-futi munkakörbe vesznek fel(postára,bankba járni),illetve arra,h napi 8 órában ülő munkát végezzen.Ilyenkor már inkább táppénzre mennek...
2009. okt. 25. 15:58
Sziasztok! Miért szóltátok le azt a válaszolót, aki megmondta, hogy ennyi éve fizet? Éppen most volt egy olyan témájú kérdés, hogy hogyan zsarolják ki az emberek a pénzt...és ott mindenki azt mondta, hogy igen, aki nem becsületes, azt el lehet ítélni...na most akkor ez hogy van? Én tényleg nem akarom lehurrogni a kérdezőt, nem is hozzá irányult a válaszom, a kérdésre a válaszom az, hogy az ilyennel vigyázni kell, mert igenis ellenőrizhetnek. Még a terhességed előtt szűnt meg a munkaviszonyod? Nem tudom van-e valami, ami terhesség alatti munkaviszonyt védi. Na mindegy, én nem ajánlom, a saját érdekedben sem, nehogy később komolyabb gond legyen belőle.
2009. okt. 25. 18:39
Alapból ott sántít a dolog, hogy nem az állam feladata elsősorban a családok eltartása. Ez legalábbis szerintem az egyén, illetve a család felelőssége. És igenis azt vallom, hogy piszok dolog sunyiskodni, hogy minél több pénzt kiszedjen valaki az államtól, és azzal védekezni, hogy más is ezt csinálja. Gondolj csak bele, van aki fizet két hónapra járulékot, -mert valaki szívességből bejelenti-mondjuk nagyjából úgy 30000.-Ft-ot, és "cserébe" kap két évig havonta kb 100000.-Ft-ot. Nem vérlázító?
2009. okt. 25. 19:51
Utolsónak!Hol élsz? 100000ft-ot kap két évig havonta, max gyessel és családi pótlékkal együtt!Én nem sajnálom senkitől, örüljünk hogy valaki normális és fizet maga után valamit és nem élősködik, ráadásul gyereket hoz a világra ebben az országban!Szégyelljék magukat az ingyenélők, szerintem sokan tudják kikre gondolok!
2009. okt. 25. 20:13
Kedves kérdező,
Nem olvatam az összes hozzászólást az első oldalon mert elakadtam a "kedves" hozzászólónál. Én sajnos önhibámon kívül lettem munkanélküli a sajnálatos gazdaság helyzetre miatt és 2 hónapra rá estem teherbe. Már terveztük és ráadásul 35 éves vagyok így már halasztgatni sem akarom. Amikor terhes lettem, elkezdtem fizetni a 4500 Ft-os egészségügyi hozzájrulást most pedig a 6 hónaptól bejelentem magam a férjem cégébe. Eddig azért nem jelentettem be magam mert, elég csapás az a családnak hogy egy bér kiesik, nemhogy még a magas járuékokat is fizessem, viszont másrészt nem a méltánytalanul alacsony gyed miatt hanem a magas egészségügyi elltási költségek miatt jelentettem be magam. A kedves hozzászólónak pedig üzenem hogy egyébként én is 12 évig dolgoztam és fizettem az államnak a járulékokat és nagyon nem tehetek arról, hogy ez a helyzet most így alakult. Valószínűsítem a kérdező sem azért van most munkanélkülin, mert léhűtő hanem mert nem kap munkát. Ne rá haragudj hanem a rendszerre mert te ugyanannyit fogsz kapni mint mások akik kevesebbre vannak bejelentve, ez szerintem se korrekt! Egyébként pedig, kedves kérdező, hogy válaszoljak a kérdésedre nem fogsz lebukni. Ne aggódj, boldog babavárást.
2009. okt. 25. 22:49
29/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó! Neked is Boldog Babavárást!
A becsületes tb fizetőknek üzenem,hogy számomra a kérdező kismama is becsületes!Az,hogy bajban van és próbálkozik az nem csinál belőle bűnözőt!Ne aggódjatok szegény állam bácsi miatt túl fogja élni ennél nagyobb pénzek is eltűnnek és ráadásul nem is olyan jó helyre mint most!És igenis lehurrogom azt a válaszolót aki nem segít mert mindannyian kismamák vagyunk,tartsunk össze főleg úgy,hogy neki semmi kára nem származik abból ha valaki kap juttatást és nem teljesen legálisan!Még egyszer leírom!NEM AZ Ő HIBÁJA ,segítsünk neki és támogassuk!
2009. okt. 26. 10:19
Kapcsolódó kérdések: