Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7 hónaposan nem gáz, ha...

7 hónaposan nem gáz, ha bejelentetem magam? Igazából munkanélkülin vagyok és hogy kapjak GYED-et, egy ismerősöm bejelentene a 7. hónapomtól. Nem lesz ez feltűnő? CSinált ilyet már vki? Nem okozok ezzel bajt az ismerősömnek?

Figyelt kérdés
Törvényesen lenne lepapírozva, de nekem nem mindegy, hogy kapok GYED-et vagy sem.
2009. okt. 20. 13:28
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
77%
Milyen jóindulatú a kedves válaszoló!Ne aggódj hiába ijeszteget nem fogsz lebukni ,ne parázz!Mi is bejelentettük az unokahúgom már 8 hónapja!Nem volt ellenőrzés!Csak azt nem tudom miért fáj egyeseknek ha kis pénzhez jutsz!Hiába az emberi irigység határtalan!!!Ne félj nem lesz baj!Kellemes babvárást!
2009. okt. 20. 14:27
 12/35 anonim ***** válasza:
86%
Nem gáz egyáltalán. Én is a terhességem alatt lettem bejelentve. Ami a lényeg, hogy előtte volt e biztosításod 180 nap. Tehát szülés előtt biztosítottnak kell lenned 180 napig, hogy kapjál Tgyást, gyedet.
2009. okt. 20. 14:33
 13/35 anonim ***** válasza:
86%
Uccsó vagyok. Szóval én is munkanélkülin voltam és utána jelentettünk be a párom cégéhez. Egy hónap múlva elmentem táppénzre és szülésig azon vagyok, hogy járulékokat se keljen fizetni. A munkanélküli is beleszámít a 180 napba. :) Tehát örülhetsz. Nem lesz semmilyen ellenőrzés. Teljesen hivatalos a dolog ha bejelentenek. Csak arra vigyázz, hogy az ismerős a tőlled kapott pénzt ajárulékok fizetésére költse és ne csak zsebre tegye. Nehogy bepalizzon.
2009. okt. 20. 14:37
 14/35 anonim ***** válasza:
79%
Hát ezen most én is ledöbbentem!!A 14.08 válasza nagyon kemény!!!Nem értem miért válaszol,vagy csak azért ír,hogy tudassa,hogy úgysem megy?!Különben én is azt mondom ne foglalkozz vele nem lesz semmi gáz!!!
2009. okt. 20. 14:38
 15/35 anonim ***** válasza:
80%
Tényleg nem lesz semmi gáz, ne aggódj.Engem is 3 hónapos terhesen jelentettek be egy céghez, én is ilyen futkozós asszisztens vagyok:)
2009. okt. 20. 14:42
 16/35 anonim ***** válasza:
76%

Annak üzenem,aki 20 éve fizeti a járulékot:

1.Nem mindenki 40 évesen akar gyereket szülni,én pl. 24 vagyok,tehát alapból nem fizethetném 20 éve.

2.Miért fáj az neked,hogy a kérdezőnek nem havi 25000 Ft-ból kell élnie,hanem talált egy jó ismerőst,akivel ezt le tudja zsírozni?Neveltél már gyereket havi 25000-ből?

3.Nem rosszindulatból mondom,de ezt a pénzt inkább ő kapja,mint egyesek,akik amúgy is milliárdosok,vagy mások akik folyamatosan a hivatalba futkosnak segélyért,aztán meg elisszák.

4.Az emberek általában nem azért nem dolgoznak,mert nincs kedvük,hanem mert nincs hol,pl.én is.Olyan helyen lakom,ahol diplomával és 3 nyelvvizsgával sem lehet elhelyezkedni,így kénytelen voltam én is megkérni valakit 3 hónaposan,hogy ugyan jelentsen már be,én meg fizetem a járulékaimat helyette.

2009. okt. 20. 15:06
 17/35 anonim ***** válasza:
82%
Teljesen egyetértek az előttem szólóval!Bár én 39 éves vagyok és 21 éve fizetem a tb-met mégsem jutna eszembe nem segíteni,hogy más is megkapja a nagyobb összeget!Nyugodtan jelentesd be magad és hidd el nem lesz semmi baj!Az az állam szégyene,hogy szegény kismamáknak trükközni kell a megélhetésért!
2009. okt. 20. 15:32
 18/35 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok , köszönöm mindenkinek a választ! Egyedül attól tartottam, hogy nem feltűnő-e, hogy szülés előtt 2 hónappal bejelentenek. Nagyon aranyosak vagytok, boldog babavárást, akinek már megérkezett a Csoda, sok boldogságot kívánok a picivel! :)
2009. okt. 20. 16:20
 19/35 anonim ***** válasza:
79%
most komolyan? Nem mehetsz el dolgozni nagy pocakkal, hogy meg tudd venni a gyerekednek a szükséges dolgokat? Ugyan már! Lejárt a munkanélkülid, nincs elég pénzed! Na azért már nagyon nagy gond van, ha azért is megbüntetnek mert dolgozol! Hogy tényleg milyen rossz indulatú emberek vannak!!!!!!!
2009. okt. 20. 18:34
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Én könyvelő vagyok, és tapasztaltabb az ilyen szívességi bejelentéssekkel és ellenőrzésükkel kapcsolatban. Remélem nem veszed rossz néven a válaszomat, csak segíteni akarok. :-)

Ha munkanélkülin vagy és megszűnik, és a megszűnést követő 42 napon belül szülsz meg akkor jogosult leszel tgysre, és utána gyedre.

Ha nem szülsz meg 42 napon belül, akkor nem ajánlom én se a bejelentést. Mert az egészségbiztosítónál biztosan le ellenőriznek, bár régiónként vannak eltérések a szabályozásban, de jó ha tudod, hogy ha szülés előtt 3 hónapon belüli a bejelentésed (tehát 6 hónapos kort betöltöted , mikor bejelentenek) automatikusan le ellenőriznek , és ha ellenőriznek, akármit ráhúznak, csak ne kapjál pénzt. Sajna ilyen ez. A többiek azért csúszhattak át , mert vagy régebbi volt a bejelentésük és ezért nem foglalkoztak velük, vagy szerencséjük volt.

2009. okt. 21. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!