Hogyan mondjam meg a páromnak, hogy nem szeretném, hogy bent legyen a szülésnél?
én se akartam, hogy bejöjjön. ő se akart bejönni, de ha nagyon akart volna sem hinném, hogy beengedtem volna.
még jó, mert olyan komplikált szülésem volt, hogy pont a lényeg előtt dobták volna ki. :)
egyébként szerintem, hogy a kérdésre is válaszoljak, meg kell értetned vele, hogy nem akarsz ilyen kiszolgáltatott helyzetben elé kerülni.
sok kismama nem érti ezt az érzést, és az apás szülést választják, de pl. én is jóval szégyellősebb vagyok ennél, még a saját férjem előtt is, na meg még pluszban az egyedül szenvedős típus, szeretem az ilyesmit magamban lerendezni. ha zavarna, hogy bent van, meg kell értenie, hidd el, ő is csak jót akar nektek.
Még mindig a 13:03-as vagyok...
Azt írja a kérdező, hogy az apuka "nagyon szeretne bent lenni"....Én úgy érzem, neki is ugyanannyi joga van a dologhoz. Az csak egy biológiai tény, hogy nem ő hozza világra a gyermekét, sőt, ő nem is szükséges hozzá...
Szerintem (de nyugodtan kiabáljatok le! )ebben az esetben tényleg azt kellene csinálni, hogy háttal, az anyuka fejénél üljön, ahogy azt valaki már ajánlotta.
Kedves Kérdező! Beszéljétek meg ezt a pároddal, mondd el neki, mitől félsz, mi aggaszt! Másképp nem fog menni, ez a Ti dolgotok! Nem is írok többet.
Felesleges tanácsot adni, főleg mert nem azt kérte a kérdező, hogy segítsünk dönteni!
Velem bent volt az exférjem, de nem beszélnék rá sem kismamát, sem kispapát, mert Ők tudják!
Ez a kismama, a kérdező nem akarja. Az Ő döntése, nem az a dolgotok, hogy rábeszéljétek, hanem hogy a kérdésre válaszoljatok. A párjának is tiszteletben kell majd tartani ezt a döntést, ha megtudja, inkább abban segítsetek, hogyan mondja el?
Ez nem lehurrogás, de akik rábeszélni próbáltátok, offoltatok, mert nem a kérdésre válaszoltatok, ennyi :P
abban egyetértünk, hogy meg kell beszélni.
A kérdésre válaszolva, hogy hogyan: nyíltan, őszintén.
Van még egy megoldás(nekem ezt a dokim mondta,csak fordított felállásban,ha apuka nem akar benn lenni))és lehet,nálatok is megoldás lehet,hogy a vajúdás alatt végig veled van és segít amiben tud,az effektív szülés(kitolás alatt)kimegy a folyosóra,majd mikor megvan a gyerkőc és rendberaktak téged meg a babát,visszamegy és édes hármasban pihiztek,beszélgettek.
Nálunk a párom a terhesség elején volt úgy,hogy ő bizony be nem jön.Aztán múltak a hetek és a véleménye is más lett,eljutottunk oda,hogy majd kiderül,hogy alakulnak a dolgok.Én sem tudtam biztosra,hogy szeretném-e ,hogy benn legyen,aztán megállapodtunk abban,hogy nem fogok haragudni,ha kimegy mert nem bírja és ő sem,ha én küldöm ki.Aztán végül fizikailag nem igazán tudott segített,csak a tudat volt jó,hogy ott van.Azt mondta,nem bánta meg,hogy benn volt pláne,hogy az ő kezébe adták először a lányunk,míg engem rendberaktak.Látni+ semmit nem látott ott és én is úgy gondoltam,hogy azt azért nem kéne.
Beszélgessetek sokat róla.Mindenki maga dönt,ne hallgass másra próbáljatok közös mindenkinek jó megoldást választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!