Csak szerintem kétségbeejtő sok kismama/anyuka tájékozottsága?
Olvasom itt a kérdéseket, főleg a terhesség rovatban. Némelyik kérdésnél kerekedik a szemem, mert kiderül belőle, hogy a kérdező az általános iskolai biológiával sincs tisztában.
Tényleg ilyen sokan ennyire nincsenek tisztában az alapvető anatómiával, a testük felépítésével, működésével?
Hát látod...
És persze az ilyeneknek sikerül azonnal elsőre teherbe esni..
Igen sokan.
Aztán amikor sikerül teherbe esniük, akkor jönnek, hogy "juj, ettem egy nutellás palacsintát, ugye nem ártottam a babának?"...
Igazad van :)A legtöbb nő nem tudja,h hogy kell számolni a ciklusát, mikor és hol történhet a megtermékenyítés, hogy számoljuk a terhesség heteit..stb. De kérdezz csak meg egy férfit, miből áll az ondó :)!
Ez sztem az oktatási rendszer hibája. Nem mondhatom,h a szülőké, mert hát ők sem tudják.
De ezért vannak - többek között - az ilyen oldalak :)
Amikor terhes voltam (emiatt gyakoribb téma volt akár idegenekkel is), volt, aki szerint a magzat lélegzik. Igen, levegőt, orron át, bent a méhben... Nehéz volt komoly arccal reagálni rá.
Nem hibáztatnám az oktatási rendszert. Humán beállítottságú vagyok, 16 éves koromtól már nem is tanultam természettudományos tárgyakat. Mégis tudom, hogy melyik szervnek mi a funkciója, hol helyezkedik el, nagyjából milyen részekből áll.
Nem arra gondolok, amikor valaki egy laborleletben nem ért valamit - az már nem általános tájékozottság.
De a "biztos azért nem leszek terhes, mert kifolyik a sperma a hüvelyemből" meg a "magzat alul kaparászik, csak nehogy kibontsa a magzatburkot" jellegű kérdések, vélekedések azért durvák...
Szerintem normálisnak mondható a jelenség. Mert nem mindenkit érdekel a test működése, sokan nem szerették a biológiát, és már rég nem is emlékeznek a tanultakra.
Ez épp olyan, minthogy én pl. a történelmet utáltam, megtanultam ugyan az anyagot, hogy jó jegyet kapjak, de legalább közepeset, de kb. rögtön el is felejtettem az egészet. Mára már semmire nem emlékszem belőle kis túlzással.
Van aki meg a biológiával van ugyanígy.
Én azon szoktam jókat röhögni, mikor kiírják, hogy a baba igenis hallja a zenét a méhben.
Ja, persze, kb. annyira hallja, mintha mi víz alá merített fejjel hallgatnánk.
Plusz még a fülünkre helyeznénk egy húsdarabot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!