Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak szerintem kétségbeejtő...

Csak szerintem kétségbeejtő sok kismama/anyuka tájékozottsága?

Figyelt kérdés

Olvasom itt a kérdéseket, főleg a terhesség rovatban. Némelyik kérdésnél kerekedik a szemem, mert kiderül belőle, hogy a kérdező az általános iskolai biológiával sincs tisztában.

Tényleg ilyen sokan ennyire nincsenek tisztában az alapvető anatómiával, a testük felépítésével, működésével?

2014. júl. 4. 22:56
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
54%

Hát látod...

És persze az ilyeneknek sikerül azonnal elsőre teherbe esni..

2014. júl. 4. 22:59
 2/30 anonim ***** válasza:
83%

Igen sokan.

Aztán amikor sikerül teherbe esniük, akkor jönnek, hogy "juj, ettem egy nutellás palacsintát, ugye nem ártottam a babának?"...

2014. júl. 4. 23:01
 3/30 anonim ***** válasza:
61%
Sajnos egyre több ilyen van lesz!!Van aki arra is lusta hogy használja a keresőt.van olyan aki egy kiságyra nem tudja hogyan kell felrakni a rácsvédőt.. és még sorolhanám. És igen az ilyen szül gyeremet.
2014. júl. 4. 23:06
 4/30 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van :)A legtöbb nő nem tudja,h hogy kell számolni a ciklusát, mikor és hol történhet a megtermékenyítés, hogy számoljuk a terhesség heteit..stb. De kérdezz csak meg egy férfit, miből áll az ondó :)!

Ez sztem az oktatási rendszer hibája. Nem mondhatom,h a szülőké, mert hát ők sem tudják.

De ezért vannak - többek között - az ilyen oldalak :)

2014. júl. 4. 23:07
 5/30 A kérdező kommentje:

Amikor terhes voltam (emiatt gyakoribb téma volt akár idegenekkel is), volt, aki szerint a magzat lélegzik. Igen, levegőt, orron át, bent a méhben... Nehéz volt komoly arccal reagálni rá.

Nem hibáztatnám az oktatási rendszert. Humán beállítottságú vagyok, 16 éves koromtól már nem is tanultam természettudományos tárgyakat. Mégis tudom, hogy melyik szervnek mi a funkciója, hol helyezkedik el, nagyjából milyen részekből áll.

Nem arra gondolok, amikor valaki egy laborleletben nem ért valamit - az már nem általános tájékozottság.

De a "biztos azért nem leszek terhes, mert kifolyik a sperma a hüvelyemből" meg a "magzat alul kaparászik, csak nehogy kibontsa a magzatburkot" jellegű kérdések, vélekedések azért durvák...

2014. júl. 4. 23:24
 6/30 anonim ***** válasza:
44%
Én se voltam tisztába csomó dologgal, csak szép lassan tisztult a kép. Sok mindent itt tudtam meg ezen az oldalon. Szerettünk volna babát, de nem tervezgettük egyszerűen nem védekeztünk és úgy voltunk vele ha összejön örülünk, ha még nem az sem baj...én például soha nem figyeltem, nem írogattam hogy mikor, hanyadikán jön meg. Úgy körülbelülire tudtam, hogy 20-a körül kell megjöjjön...életembe nem hallottam azt a szót, hogy ovu(láció), hőmérőzgetés, ctg, nst, nem értettem mi a francnak hetekbe számolni, mit jelent ha valaki azt írja hkm...miért nem egyszerűbb azt írni, hogy 1. hónap, 2. hónap minek ezt hetekre, meg napokra szedni, mi az az afp a mai napig ne néztem utána, hogy az meg mit jelent mikor ide írogatják ki, azt se tudtam a babám épp hol "tapadt" meg.. és még sorolhatnám, de ettől nem érzem magam butának.. :D
2014. júl. 4. 23:27
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem normálisnak mondható a jelenség. Mert nem mindenkit érdekel a test működése, sokan nem szerették a biológiát, és már rég nem is emlékeznek a tanultakra.

Ez épp olyan, minthogy én pl. a történelmet utáltam, megtanultam ugyan az anyagot, hogy jó jegyet kapjak, de legalább közepeset, de kb. rögtön el is felejtettem az egészet. Mára már semmire nem emlékszem belőle kis túlzással.

Van aki meg a biológiával van ugyanígy.

2014. júl. 4. 23:27
 8/30 anonim ***** válasza:
40%

Én azon szoktam jókat röhögni, mikor kiírják, hogy a baba igenis hallja a zenét a méhben.

Ja, persze, kb. annyira hallja, mintha mi víz alá merített fejjel hallgatnánk.

Plusz még a fülünkre helyeznénk egy húsdarabot.

2014. júl. 4. 23:33
 9/30 anonim ***** válasza:
50%

[link]

Na már kezdődik....

2014. júl. 4. 23:38
 10/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem a tájékozottságuk, hanem a tájékozatlanságuk a kétségbeejtő. Számomra a biológia, orvostudományi dolgok elég világosak, ha valamit pedig nem tudok, annak tudom, hogy hol nézhetek utána. Én azt nem értem, hogy miért itt kérdeznek ahelyett, hogy utánanézek a neten.
2014. júl. 4. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!