Ha egy nő a terhessége alatt szándékosan veszélyezteti a magzat egészségét, akkor miért nem veszik el később a megszületett gyereket?
Az utcán való sétálásnak köze sincs ehhez és az olyan tevékenyégeknek sem, amik az élettel szükségszerűen velejárnak és egyébként veszélyesek lehetnek. Itt a folyamatos, szándékos egészségkárosító életmódon van a hangsúly, azon belül is olyan élvezeti cikkek fogyasztásán,amik nem létfontosságúak.
Egyébként "ha olyanok a körülményekbe" ez miért nem tartozik bele? Végig issza és dohányozza a terhességet és a gyereknek olyan fejlődési (testi,szervi, mentális) zavarai lesznek, amiket a saját anyja okozott.
Úgy tudom a terhesség önmagában súlygyarapodást eredményez, amúgy nem értem miért vagy ennyire harcias, miért véded ennyire ezeket az anyáknak nevezett piás,bagós nőket.
Másrészt minden szándékos egészségkárosító cselekedetet nem lehet büntetni, de a kirívó eseteket mindenképp. Ezekre a kirívó esetekre szól a kérdés, nem arra, mikor fél liter kólát iszik valaki vagy két sajtburgert és egy sültkrumplit.
Vidéken is lehet lakni, falun, ahol tiszta a levegő. Budapest legforgalmasabb útjain való folyamatos sétálás terhesség alatt, és utána babakocsiban évekig, az ugyanolyan folyamatos egészségkárosító tényező, én nem kötelező: hanem döntés kérdése. Még egyszer mondom, nem támogatom a terhesség alatti dohányzást, de elég egyoldalúan látod a dolgokat. És egyetértek az utolsóval, akkor attól is el kellene venni a gyereket, aki mértéktelenül zabál. Vagy mekiben eszik sokat terhesség alatt, vagy még sorolhatnám.
Írok egy példát: kórházban voltam egy hétig a terhesség alatt, mert kinyílt a méhszáj. A szobámban volt egy kismama, aki terhességi cukor miatt volt bent már 3 hete(úgy, hogy otthon várta a 3 évese). Titokban ette az édességeket, amiket behoztak neki, meg egy csomó olyan dolgot, amit nem szabadott volna, mert hogy ő nem fog ilyen szrokat enni, meg nem fogkoplalni. Ez az egész egy hülyeség. Akkor tőle is elvennéd a babáját, ha megszületik? Én ezt ugyanolyan felháborítónak tartom, mint ha valaki beleszív párszor egy slukkot cigibe.
Márpedig véded. Írok egy egyértelműen szándékos, a gyermek egészségét károsító magatartásról, erre megy a rizsa, hogy ha süt a nap,esik az eső az is baj, szóval hülyeséget beszélek. (mint ha lenne logikai összefüggés a kettő között)
Szívem szerint minden szándékosan egészségromboló cselekedetet ilyenkor valamilyen módon szankcionálnék, de ez a gyakorlatban kivitelezhetetlen. Viszont a kérdésben szereplő esetkben tanúkkal igazolható a zülött életmód, és ilyen kirívó esetkben már a gyermek érdeke azt követelné meg, hogy a vér szerinti anyjától minél távolabb kerüljön, persze ha már megszületett. A felelősség ott kezdődik, ott mutatkozik meg elsőre a felelősségteljes gondolkodás, hogy a terhesség alatt kerüli a káros élvezeteket amennyire csak tudja. Ezek az anyák már a rajtnál bizonyítják, hogy nem valók szülőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!