Ha egy nő a terhessége alatt szándékosan veszélyezteti a magzat egészségét, akkor miért nem veszik el később a megszületett gyereket?
Magyarán mivel láttál három füstölgő anyukát egészséges gyerekkel, ne is tekintsük rossz dolognak a piás, bagózó terhes anyákat. Ügyes vagy.
Képzelem milyen példás szülő lehet, mikor a vak szerencse (hogy egészségesek lettek) tudta csak a nő felelőtlen, szándékosan a gyermekét veszélyezető magatartását "kimenteni".
Mindenekelőtt leszögezném, hogy elítélem a terhesség alatti dohányzást. Az ivás normális keretek között már tészta, erről megoszlanak a vélemények. Nekem pl. irtózatosan alacsony volt a vérnyomásom a terhesség alatt, és az orvosom mondta, hogy néha nyugodtan igyak meg egy pohár jóminőségű vörösbort. Néha ittam is kicsit, nem hiszem, hogy jobban ártottam vele a babámnak, mint mondjuk aki literszámra issza a kávét, vagy chips-et zabál, vagy nem diétázik miközben cukros lett.
Szóval, hol húznád meg a határt, kedves kérdező? Az egészséges életmódról nagyon megoszlanak a vélemények. Persze biztosan nem szabadna dohányozni a terhesség alatt, de számos más dolog is van, amit be kellene tartani, mert veszélyezteti a magzatot, mégsem tartják be sokan! Ennyi erővel már azt is meg lehetne tiltani, hogy várandós nő ne sétáljon a Rákóczi úton, mert ott a szmog sem tesz valami jól a magzatnak.
Könnyű kardoskodni amellett, hogy kapkodjanak el emberektől gyerekeket, akik - mint a előző hozzászóló írta - lehet, hogy hibáznak valamiben, de másfelől odaadó, normális szülők. Lehet, hogy egy másik nem dohányzik, de le se szrja a gyerekeit. Mindegyik sarkítás, és durva végletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!