Kisgyerek anyukák! Ti, hogy oldjátok meg a főzést és a házimunkát, ha nem segít senki?
Segítség nélkül nehéz. Nekem sincs,én bizony osztok feladatot a férjemre is, másképp nem lehet. Próbáld meg okosan beosztani az időt, nem tudok sajnos okosabbat.
Semmiképp ne hagyd magad, mert begolyózol... Szrd le a rendre vonatkozó megjegyzéseket, és pihenj is, és játssz inkább a gyerekkel, mert hamar elmegy ez az időszak!
a férjednek nem az a dolga, hogy napi 8-10 óra munka után bármiben is segítsen. Ha nem vigyáz hétvégén a gyerekre, akkor nem szívesen van vele és az mondjuk már más problémát is fel vet. Minden esetre ne várd hogy hétköznap a robot után még neked segítsen.
El tudod képzelni, egy férfi vállán milyen teher van? el kell tartania a családot, míg te otthon vagy, min. 35 éven keresztül folyamatosan dolgozik, neki nincs olyan hogy gyes, őszintén szólva, én amit lehet megcsinálok, hogy neki tényleg csak annyi dolga legyen hogy a lábát felteszi az asztalra és hátradől.
A férjem látja rajtam ezt az "áldozatot" és azzal honorálja, hogy magától is megkérdi, segíthet e valamiben. Talán nálatok is meg kellene fordítani a dolog: végezd el rendesen ami a te dolgod (=amiért otthon vagy és ő eltart) és ha látja rajtad az igyekezetet, szívesebben fog ő is beszállni, vagy legalább is arra figyelni hogy ne kelljen utánad pakolni.
a gyerekről annyit, hogy minden nő megoldja, nem egy, de két-három gyerek mellett is. Vond be őket is a munkába.
Az enyém is 18 hónapos, örökmozgó kislány. Amíg én főzök, addig ő játszik. Van hogy ott van velem a konyhába, akkor általában rajzol vagy babázik, ő is főz nekik enni, és megeteti őket. De van hogy a szobában játszik egyedül a játékaival. Olykor olykor kijön hozzám, de ha nem akkor én nézek rá. Amig alszik addig pedig takarítok, felsöprök, felmosok, bepakolom a mosogatógépet, vasalok stb...
Igyekszem mindent megcsinálni, de persze van, hogy nem sikerül, de apa akkor sem teszi szóvá. Pontosan tudja, hogy ahol pici gyerek van, ott nincs mindig patyolat rend!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!