Két illetve több gyerekes anyukák ti hogy bírjátok a gyerekek ellátását, velük való foglalkozást és a házimunkát?
LÁnyom 4 éves de én befogom segiteni egy két évest ugy szintén be lehet fogni akár porszivozás butortörlés.
kicsit mei taiba és viszem jobbra balra
ügy megoldva
amugy a gyerekek az elsök a többi meg várhat. legyél ügyes kérd meg gyermeked pakoljon el maga utánés akkor megkönnyiti a dolgodat is.
A nagy 4+ éves, egy pár hónapja ovis már, de kb 2 hete van arany életem, hogy ott is alszik. Előtte volt 20 húzós hónapunk. A lakás nálunk is általában szaladt, annyi volt, hogy rászoktattam a gyerekeket, hogy reggeli után rendrakás, mosogatógépbe pakolás, étkező asztal és környéke összetakarítás. Utána az övék voltam, alvósidőben és amikor az apjuk hazajött, akkor takarítottam. Évek óta reggel 6kor kelek, hogy megfőzzek, mire felkelnek. Vagy marad a késő este. Nálunk 2,5 év van a gyerekek között, de volt hogy éppen egymást váltották alvás ügyben, akkor én is nagyon kiborultam. 2-4-ig aludt a nagy és akkor kellett a kicsi fenekét rázni, mert éppen üvöltött. Aztán 4 előtt beájult a kicsi, 5 perc múlva kelt a nagy. Ez a része tényleg fárasztó, később sikerült az alvásukat összehangolni. De ez az időszak tényleg nem a tökéletes háztartásé, hanem azé, hogy velük legyél.
Altató nekem se kell :) Majd könnyebb lesz.
Hidd el később jobb lesz belerázódsz ez most húzós lehet neked, mert a nagy is kicsi, kitartást. A férjed nem tud segíteni? Vagy nagyon sok a meló? Vagy esetleg a nagyszülők?
Nálam nagyobb a korkülönbség 3 év (most jön a 3.) de még így sem sétagalopp és úgy érzem, hogy egy állandó körforgás az egész (már ami a házimunkát illeti) Tényleg hasznos lehetne valami hordozó alkalmatosság, ha a kicsi sokat lenne kézbe. Ja és ne feledd, ha szalad a lakás nem gond (bár tudom engem is iszonyatosan tud zavarni) egy kis lazaság simán belefér :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!