Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan anyuka, aki...

Van itt olyan anyuka, aki azért nem szeretne második babát, mert az elsőnél nagyon rossz élmény volt a szülés? A férjetek mit szólt ehhez?

Figyelt kérdés
Nekem szörnyű élmény volt a szülés, nagyon elhúzódott, és utána még hetekig nem voltam jól. Akkor meg is mondtam a férjemnek, hogy nem lesz több gyerek. Azt hittem, hogy beletörődött, de pár hete egyre gyakrabban hozza fel, hogy azért kéne még egy baba. Én nem akarom, de szerinte a második szülés úgyis könnyebb, és ha már meglenne, utólag örülnék neki, hogy rábeszélt. Lassan veszekedéssé fajul a dolog, de én változatlanul nem akarok még egyszer szülni.
2014. jún. 19. 18:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia. Amikor nekem megszűletett a màsodik akkor nem voltam boldog.

Mindig letettem öt.

Nagyon mély depresszioba estem.

Az első szülésem az nehéz volt viszonylag de a màsodik màr nem

Mégsem éreztem azt az örömet boldogsàgot.

Aztàn ez javult màra màr nagyon szeretem söt rossz is amit éreztem.

Én ugy gondolom hogy te döntöd el hogy mit szeretnél.

2014. jún. 19. 19:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nos én 1.5 napot vajúdtam, utána született meg a lányunk. Azt mondtam soha többé. De nem is a szülés, hanem mert elég nehéz a picivel, külföldön élünk nincs segítség.

Párom nagyon szeretne még 2 babát, én jelenleg úgy gondolom nem kell több gyermek, de kitudja, lehet változik majd a véleményem.

2014. jún. 19. 19:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
SZintén másfél nap vajúdás, majd császármetszés, majd szövődmény miatti újraműtét, és hosszú lábadozás. Akkor azt mondtam, hogy soha többé. Aztán lassan múlik a rettegés és már csak simán félek... de úgy érzem, nem a szülés a lényeg. Az másfél nap volt az életemből és túl vagyok rajta. A gyerek a lényeg. Nem az a kérdés nektek sem, hogy te akarsz-e még egyszer szülni. Hanem az, hogy akarsz-e még egy gyereket? Ha nem, akkor adott. Ha gyereket szeretnél, csak szülni nem, akkor azon lehet dolgozni, akár szakemberrel is. Nekem halálközeli élmény volt a szülés, nem tudom szebben írni. De semmi nem tart vissza, hogy legyen még babám, túl fogom élni mégegyszer! Mert muszáj. Érte. Értük. Beszélgess róla, ne veszekedj! Csak beszélj róla, mint barát a baráttal, a férjeddel! Türelem! A férjem is nagyon vágyik babára, de ő is elfogadta, hogy időre van szükségem, és akkor sem mondott semmit, amikor azt mondtam, többet nem akarok. Egy pár hete kezdte azt suttogni nekem (amikor más újszülöttjét fogtuk), hogy "légysziiiii" :)
2014. jún. 19. 19:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a gyereked most?

1 évig én is ezt éreztem, kizártnak tartottam a dolgot és azt mondtam soha többet. Már most másfél éves a gyerkőc és már simán benne lennék.

És hidd el egy borzalom szülésem volt.

2014. jún. 19. 19:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A lányom jövő hónapan lesz 2 éves, tényleg imádnivaló, tulajdonképpen a nevelésre sem panaszkodhatok, mindkét nagymama segít, és a férjem sem húzza ki magát a dolgok alól, ezen a téren igazából semmi gond nincs. Én se bánnám, ha lenne kistesó, magától a terhességtől és a szüléstől viszont rettegek. Értem én, hogy az elsőt is túléltem, és semmi sem indokolja, hogy ugyanilyen rossz legyen a második, mégis. Lehet, hogy ez már valami pszchiés probléma, nem tudom.
2014. jún. 19. 19:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Alapból sohasem buzdítanék senkit arra, hogy már jó előre fixálja le a szülése módját, meg általában a dokik sem kaphatóak erre, de a Te esetedben lehet, hogy indokolt lenne megbeszélned a dokiddal, hogy legyen a programozott császár - nagyon indokolt esetben akár altatásban.
2014. jún. 19. 22:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Utolsóval értek egyet! Nekem egy álom terhességem volt, életem legszebb időszaka! A szülés baromira fájt, nyilván mindenkinek! Én semmi érzéstelenítőt nem kaptam (oxit viszont igen) 7,5 órát vajúdtam! Nekem tudod mi volt a legrosszabb élmény? A varrás! Az valami borzalom volt...semmi nem fájt annyira! Ha lenne második baba, csak a varrás miatt lenne programozott császár! Tudom az is fáj, csak szülés után...de engem nem érdekelne. Fájt nekem a gátsebem is az sem érdekelt (pedig ülni nem tudtam)!

Én azt mondom hogy még fog változni a véleményed. Nekem többemberes babám van, ami azt jelenti hogy nem egy "beteszed a sarokba, és órákig elvan egyedül" sokszor apával ketten kevesek vagyunk hozzá :D így nekem meg sem említi a második baba lehetőségét! :)

2014. júl. 15. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!