Kisgyerekes anyukák, hetente mennyi időt tudtok kizárólag magatokra fordítani?
Ha heti szinten nézzünk, akkor a kikapcsolódás az az, ha nagynehezen össze tudjuk hangolni hogy együtt legyünk a férjemmel, mikor mind a két gyerek alszik és még mind a ketten ébren ki is tudjuk várni. Az egyik ugyanis későn fekvő, a másik korán kelő, szóval nagyon kevés lehetőségem van.
Viszont úgy negyed évente-fél évente, ha van valami esemény, akkor jön vagy a mama, vagy a párom keresztanyja vigyáz rájuk. Így a 4 év alatt 1x voltunk színházban, 1x moziban, 2x bálban, 1x meg megünnepeltük a házassági évfordulónkat és elmentünk vacsizni.
A kikapcsolódást a 4 év alatt, mindig másban éltem ki. Először a főzésben sütésben, egy egy bonyolúltabb kaja után, mindig elégedettséget éreztem. Amíg csak a nagyfiam volt, tudtam olvasni, így még az olvasás is nagy feltöltődés volt. Aztán a kicsi mellett már olvasni nem lehet, de a gyors főzés közben, el szoktam indítani valami filmet. Így néhány sorozatot végignéztem már. Aztán hangoskönyvet hallgattam egy ideig, most meg a papírfonással próbálkozom, nagyon tetszene a dolog, de amint nekiállok, mindig történik valami. Pedig azt hittem, hogy amíg itthon leszek, majd jól megtanulok angolul. Persze azzal is próbálkoztam/próbálkozom, de nem igazán haladok. Ha egész véletlenül van fél órám nézni ki a fejemből, nem az ugrik be elsőnek, hogy hopp, de tanulnék... :-)) Sokszor olyan kevés időm van, hogy hajat mosni alig tudok.
Nincsenek fix programok rendszeresen.
De 2 hetente elmegyek barátnőkkel moziba, kávézni, beszélgetni, ritkán koktélozni. Olyankor a férjem van a lányunkkal.
Havi 1x megyünk valahová a férjemmel, akkor szombat reggeltől vasárnap délutánig anyósommal van a lányunk.
Az én szüleim vidéken laknak, ha hozzájuk megyünk akkor is ellógunk egy délutánra, főleg moziba.
Heti négyszer edzek 1 órát, elmenni-hazajönni plusz fél óra összesen, tehát heti 4*1,5 óra az csakis az enyém, imádom.
Félreértés ne essék, élek-halok a gyermekemért, a családomért, de néha elképesztően jól esik egyedül lenni. Amíg én edzek, a férjem vigyáz a kicsire, hál'Istennek abszolút támogat ebben, látja ő is, hogy 1-1 alkalom után teljesen kisimulva érek haza.
Havi egyszer járok fodrászhoz, ez is egy 1,5-2 órás elfoglaltság egyedül, valamint megesik az is heti 2-3-szor, hogy lemegyek hajnalban sétálni, addig apa készülődik a munkába, közben szemmel tartja a gyereket.
Szerintem nagyon fontosak ezek az egyedül töltött idők is, tisztában vagyok vele, hogy elsősorban édesanya vagyok, és nekem most a kislányom nevelése a legeslegfontosabb feladatom, de néha jó kiereszteni a gőzt, és csak magammal foglalkozni.
Nekem szerencsére rengeteg időm van magamra.Nem dolgozok minden nap,mert 12 óràzok.egyik nap nappal,másnap éjjel dolgozok.Aztán két szabadnapom van.Ha itthon vagyok,reggel nyolckor elviszem a fiam az oviba,aztán négyig enyém a nap.Bevasarolok,aztán rendbeszedem a lakást.Mosok,vasalok.Főzni nem kell,mert hétköznap rendelem.olyan dél körül szoktam végezni,utána pihenek.imádom a sorozatokat,azt szoktam nézni,meg olvasok.(nem szappanoperàkat nézek,hanem ilyeneket,mint homeland,downton abbey,24,dexter,spartacus és még sorolhatnám.ez nagyon kikapcsol.
Mióta jó idő van,keróval jàrok mindenhova,ez is kikapcsol.Felülök a biciklire,betekerek a városba,nezelodok.
A szépitkezést,mint havi fodrász és kozmetikus is ilyenkor rendezem.néha a barátnőmmel is talalkozok,de ritkán,mert pár hónapja együtt dolgozunk.ha a férjemmel van közös program,azt is megoldjuk,ilyenkor Mamànàl alszik.de ez ritka.ha szabad vagyok,akkor magam mellett szeretem tudni,meg amúgy is csak moziba járunk néha
Úgyhogy én szerencsés vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!