Kisgyerekes anyukák, a ti munkáltatótok hogy fogadott Titeket a gyed/gyes lejárta után? Nem éreztetek hátrányt?
Hú de köcsög cég. És a többi családos, aki túlórázik, hova rakja a gyereket? A nagyszülők nevelik?
Nehéz munkahelyet váltani gyerek mellett, de lehet, hogy érdemes lenne nézelődni, hátha bejön valami. A cégen belül más osztályokon is ez a szitu?
Én 80 fős cégnél dolgozom, ami egy multi része. Nálunk nagyon rendesek az anyukákkal, minden segítséget megadnak, elnézik a hirtelen jövő betegségeket. Persze amit tudunk, megoldunk a munkaidő megkurtítása nélkül, illetve ha nagyon fontos esemény vagy munka van, akkor mindenképp kerítek valakit a gyerek mellé. De ha másképp nem megy, akár otthonról is dolgozhatunk. Nagyon klassz.
Engem speciel kirúgtak...
Sajnos nagyon sok helyen ez van. A barátnőmet is szédítették a részmunkaidővel. Ő is 8 órát dolgozik kevesebb pénzért...
Ó, a cég bármire foghatja, az a divat mostanában, hogy elérik: Te mondj fel (mert akkor nem kell végkielégítést fizetniük). Sztem a Te esetedben is erről lehet szó. Sajnálom! Nem vagy könnyű helyzetben!
Esetleg egy újabb gyerekvállalás? Ha úgyis terveznétek másodikat, akkor lehet, hogy most érdemes belevágni. Nagyon nehéz munkát találni, márpedig a rendes TGYÁS-hoz, GYED-hez munkaviszony kell.
Fel a fejjel!
Nem értem, mit jelent az, hogy kivettek állományból. Fennáll a munkaviszonyod. A munkaidőt csak közös megegyezésel módosíthatjátok... Más kérdés, hogy ha nem írod alá, meddig dolgozol még ott. Megint más kérdés, hogy sok anyuka a fél karját odaadná a részmunkaidőért.
Nem hiszem, hogy bárki büszke lenne arra, hogy félbetegen visszavisz a gyereket az oviba. Ez csupán kényszerűség, ami senkinek se jó, csak a munkáltatónak.
A főnököd, gondolom, nem a magyar kormány... Az, hogy a kolléganőid csúnyán néznek, amikor hazamész, miért a politikusok hibája? Sok ember dolgozik minimálbéren, vagy bejelentés nélkül, ezt is nehéz és sokáig tart felszámolni. Az emberek gondolkodásáért viszont csak ők maguk a felelősek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!