Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni ebben a...

Mit tudok tenni ebben a helyzetben? (Cigarettafüst)

Figyelt kérdés
A szomszédom mindig az erélyen dohányzik mellettünk, és száll be a füst a gyerekszobába (4 hós baba) meg a nappaliba is. Feljelenthetem valahol?
2014. jún. 6. 12:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
35%
Nem hiszem, hogy a viráglocsolás bűncselekmény lenne. :-) Vicces, hogy ezen az oldalon mindenki milyen álszent, és jogvédő. Persze beszélgess vele, aztán pont letojja, hogy a gyereked belefullad a füstbe. Az a jó tanács, hogy "inkább költözz el", de nehogy már szegényt valami attrocitás érje. Gratulálok!
2014. jún. 6. 13:41
 12/20 anonim ***** válasza:
25%
Valószínűleg minden egyes szál ciginél át fog kopogni, hogy "most megyek, csukd be az ablakot". Jesszus, ti hol éltek?
2014. jún. 6. 13:42
 13/20 anonim ***** válasza:
75%

Nem az a bűn, hogy virágot locsolsz, hanem hogy szándékosan túlöntözöd őket, hogy eláztasd, mikor kinn van a laptopja, és ezt tudod.

Vagy én értettem félre, és nem így volt?

Ez szándékos károkozás - jogilag nyilván nem bizonyítható be a szándékosság, de amúgy az. Ha velem csináltad volna, zsebre tehetted volna utána a fogaid, az tuti.

Azért egy kis szomszédi szúrkálódás, sőt szívatás belefér, de hogy egy nagyértékű cuccát szándékosan rongáljuk... túlzás.

És ez nem álszentség. Áltathatod magad vele, de nem az.

2014. jún. 6. 13:49
 14/20 anonim ***** válasza:
55%
Mindenkinek joga van a saját lakásában bármit tenni, amivel mások alapvető jogait nem sérti, vagy korlátozza, az egészséghez, a pihenéshez való jog alapvető jogok, míg a cigarettázás nem. Jogilag ez így igaz is lehetne, de a gyakorlatban sajnos nem lehet tenni ellene semmit. Lehet birtokvédelmet kérni a jegyzőnél, de sajnos nem hiszem, hogy bármit is el lehetne vele érni. Ez kb olyan eset, mint amikor a szomszédok kakasai hajnal 3 háromtól olyan hangosan kukorékolnak, hogy nem lehet tőlük a nyári melegben nyitott ablaknál aludni. Nekem jogom van a nyugodt pihenéshez, neki meg joga van kakast tartani. Bár erre volt már precedens per, ahol el kellett távolítani a kakasokat.
2014. jún. 6. 13:56
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a viráglocsolásnál először be is kell bizonyítani a szándékosságot.
2014. jún. 6. 13:57
 16/20 Julie S ***** válasza:
0%
#12: A mai wireless vilagban nem tudsz egyebet elkepzelni?! Egy kis kreativitassal, hozzaerto segitseggel szamos jelzo megoldast ki lehet talalni, ami csupan egy gombnyomas. Szerintem csak az a problema nem oldhato meg, amit nem akarnak megoldani. Es igazabol a cigifust problema addig nagy gond, amig pici a baba. Persze, utana sem kellemes, de kevesbe zavaro, hiszen nem lesznek mar annyit otthon.
2014. jún. 6. 20:50
 17/20 anonim ***** válasza:
A wireless világ semmit sem ér a 70-es éveit taposó láncdohányos nyugdíjassal szemben.
2014. jún. 6. 20:53
 18/20 Julie S ***** válasza:
Egy gombot meg egy 90 eves is meg tud nyomni szerintem, ha szellemileg nincs leepulve es szorult egy kis joerzes bele. A tobbi nem az o dolga. Na, de nekem mindegy. En csak ajanlottam egy lehetseges megoldasi modot. Nem mondtam, hogy csak ez a jo.
2014. jún. 6. 21:23
 19/20 anonim ***** válasza:
88%

Próbáltad már megbeszélni vele? Tudja, hogy ezzel zavar titeket? Nem tudom milyen a szomszédod, azért kérdem, mert én az a típusú ember vagyok, aki nem azt gondolja a másikról , hogy egy önző sz@rházi, hanem megadom az esélyt arra, hogy ugyanolyan normális ember, mint én és ne adj isten hibái is vannak és nem vette észre (én sem venném észre valszeg, ha nem szólnak). Szóval első körben tán beszélni kéne vele. Kompromisszumot kötni, hogy" ne haragudj Józsi, esetleg mi lenne, ha mondjuk délután 1-től 3-ig, meg este 8-tól 9-ig nem dohányoznál kinn az erkélyen, mert akkor szellőztetnék?" Sokkal ésszerűbb és emberségesebb, mint mindjárt feljelentgetni a másikat.

Különben meg nem tudom miért csodálkozol, azelőtt nem dohányzott? Nem tudtad, hogy társasházban élni azt jelenti, hogy a másikhoz alkalmazkodni kell?

2014. jún. 6. 21:33
 20/20 anonim ***** válasza:

Próbáld meg szépen megbeszélni vele. Alakítsatok ki kompromisszumos megoldást.

Nem így kell nekiesni! Feljelenteni rögtön, amikor semmi törvénytelent nem is tesz. Inkább szépen, emberien beszéld meg vele!

A másik, ha ez nem jönne be. Ventilátort használj és addig álligasd, míg megoldódik a dolog. Ne babára menjen a huzat, de a füst se.

2014. jún. 17. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!