Mit tudok tenni ebben a helyzetben? (Cigarettafüst)
Nem az a bűn, hogy virágot locsolsz, hanem hogy szándékosan túlöntözöd őket, hogy eláztasd, mikor kinn van a laptopja, és ezt tudod.
Vagy én értettem félre, és nem így volt?
Ez szándékos károkozás - jogilag nyilván nem bizonyítható be a szándékosság, de amúgy az. Ha velem csináltad volna, zsebre tehetted volna utána a fogaid, az tuti.
Azért egy kis szomszédi szúrkálódás, sőt szívatás belefér, de hogy egy nagyértékű cuccát szándékosan rongáljuk... túlzás.
És ez nem álszentség. Áltathatod magad vele, de nem az.
Próbáltad már megbeszélni vele? Tudja, hogy ezzel zavar titeket? Nem tudom milyen a szomszédod, azért kérdem, mert én az a típusú ember vagyok, aki nem azt gondolja a másikról , hogy egy önző sz@rházi, hanem megadom az esélyt arra, hogy ugyanolyan normális ember, mint én és ne adj isten hibái is vannak és nem vette észre (én sem venném észre valszeg, ha nem szólnak). Szóval első körben tán beszélni kéne vele. Kompromisszumot kötni, hogy" ne haragudj Józsi, esetleg mi lenne, ha mondjuk délután 1-től 3-ig, meg este 8-tól 9-ig nem dohányoznál kinn az erkélyen, mert akkor szellőztetnék?" Sokkal ésszerűbb és emberségesebb, mint mindjárt feljelentgetni a másikat.
Különben meg nem tudom miért csodálkozol, azelőtt nem dohányzott? Nem tudtad, hogy társasházban élni azt jelenti, hogy a másikhoz alkalmazkodni kell?
Próbáld meg szépen megbeszélni vele. Alakítsatok ki kompromisszumos megoldást.
Nem így kell nekiesni! Feljelenteni rögtön, amikor semmi törvénytelent nem is tesz. Inkább szépen, emberien beszéld meg vele!
A másik, ha ez nem jönne be. Ventilátort használj és addig álligasd, míg megoldódik a dolog. Ne babára menjen a huzat, de a füst se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!