Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt valaki ilyen helyzetben?

Volt valaki ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
32 hkm vagyok, es nagyon felek hogy mi lesz a "korhazi elet" utan amikor hazamegyunk.nem lesz semmi segitsegem, nem tudok semmit a babaapolasrol sem, a koldokcsonttol felek a legjobban az oltoztetestol es az etetestol. :( nagyon elvagyok keseredve. nagyon rossz anyukaja leszek.leirnatok a torteneteteket aki ilyen szituba volt,hogy mi hogyan alakult?
2014. ápr. 14. 09:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Dehogy leszel rossz anyuka :) Mivel a kórházban is neked kell ezeket csinálni a köldökcsonkon kívül, bele fogsz jönni, sokminden pedig rutinból jön. A szoptatásban, pelenkázásban segítenek neked a kórházban, az öltöztetés magától jön, nem bonyolult. A köldökcsonktól nem kell megijedni, feltartod, körbekened alkohollal és beszórod hintőporral. Fürdetésnél egyik karodra fekteted, vagy vegyél kiskádba szivacs tartót, így fogni sem kell. A lényeg, hogy a csonkot ne érje víz, óvatosan locsolod aztán szivaccsal meg megfürdeted. Menni fog, ne aggódj senki nem az anyja hasában tanulja, de tényleg meglepően ösztönös minden.
2014. ápr. 14. 09:29
 2/10 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, nem leszel rossz anyukája, de azért jobb előre felkészülni. Nekem a kórházban a köldökcsonk kezelését megmutatták egyszer, meg a szoptatást is egyszer, meg a pelenkázást is egyszer. Amikor kérdésem volt, éppen nem értek rá a csecsemős nővérek. Tényleg sok dolguk van, de ezért én úgy jöttem haza, hogy sok mindenről fogalmam nem volt. A fürdetést nem is mutatták ott. Ha kérdésem volt, végül a mellettem lévő ágyon fekvő többgyerekes anyukát kérdeztem. Anyukám jött első nap fürdetni, ő mutatta meg, hogy hogy fogjam a gyereket a szoptatáskor meg a fürdetéskor. A kórházban próbálj rámenős lenni, hogy szeretnéd, ha már ott Te csinálnád a dolgokat, és megmutatnák Neked akár többször is, mert otthon nem lesz segítséget. A védőnőddel is előre beszélgethetsz róla, hogy majd mit hogy kell csinálni, és amikor kimegy hozzád (úgy tudom, 24 órán belül köteles kimenni hazamenetelkor), mindent meg tudsz tőle kérdezni.

Ezen az oldalon sokat írnak a szoptatásról, esetleg olvasd el, mit ír, hogy kell mellre tenni a babát:

[link]

2014. ápr. 14. 09:37
 3/10 A kérdező kommentje:
koszonom szepen a megnyugtato valaszokat. nagyon remelem hogy sikerul mindent megoldani majd. hat a vedono elegge nem torodom, nagyon nem lehet vele beszelgetni sem,mogorva is. :(
2014. ápr. 14. 09:43
 4/10 anonim ***** válasza:
ha városban laksz ahol van több körzet akkor átkérheted magad másik védönöhöz. a kórházban azért minden megmutatnak ha kéred és biztos van ismerösöd, barátnöd aki szült már ök is biztosan szivesen segitenek. Vannak kórházakban is tanfolyamok ingyen a babaápolásról, gondozásról. Mindenképp menj el ilyenre. Egyébként nem köldök csont, hanem köldök csonk.
2014. ápr. 14. 10:17
 5/10 anonim ***** válasza:
Korhaztol fugg,nalunk ok furdettek,mindent elmagyaraztak.utana otthon vedonovel is elismeteltettem mindent.ne izgulj,belejossz:)
2014. ápr. 14. 10:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Etetest, koldokcsonkapolast, furdetest, pelenkazast hipphopp megtanulod, belerazodsz! Ha nincs segitseged, akkor en inkabb azon paraznek hogy mennyit fog aludni, hasfajos lesz e
2014. ápr. 14. 10:56
 7/10 anonim ***** válasza:

4 kisebb tesóm van,csomót foglalkoztam kisbabákkal,óvodapedagógusként végeztem, anyukám eleinte minden nap átjött és ő nagyon ért ehhez( 5 gyereket nevelt fel),ráadásul tényleg normális tanácsokat ad,húgomra is számíthattam,neki is megszületett a gyereke mire én szültem mégis sokszor sírtam együtt a kisfiammal,mert azt sem tudtam mi baja :D Azt hittem én vagyok a legszörnyűbb anya a világon!!!:) De ahogy teltek a napok egyre jobban belejöttem,és te is bele fogsz jönni mindenbe,ne aggódj:)

Ja és mi itt vagyunk a GYK-n,jöhetsz majd kérdezni ;)

2014. ápr. 14. 14:14
 8/10 A kérdező kommentje:
annyira koszonom mindenkinek! aranyosak vagytok,nagyon izgulok! kedves utolso,ez hihetetlen hogy ismeretlenekre, es a netre barmikor szamithatok,(nem ugy mint a regi "baratoknak" nevezett valakikre..
2014. ápr. 14. 17:14
 9/10 A kérdező kommentje:
ja igne.. koszonom 4es neked,hogy kijavitottal.. fwelre utottem a -t.. :(telorol vagyok es igy eleg nehez irni.
2014. ápr. 14. 17:19
 10/10 anonim ***** válasza:
7es vagyok, ja "sajna" eléggé függő lettem mióta itthon vagyok a gyerekekkel,és mivel már picikét nagyobbacskák,van némi tapasztalatom és szívesen válaszolgatok is,ha van időm :)
2014. ápr. 14. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!