Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a gyerekeitek keresztneve...

Mi a gyerekeitek keresztneve vagy milyen nevet terveztek nekik adni? A ritkább vagy a hagyományosabb neveket kedvelitek?

Figyelt kérdés
2009. dec. 28. 13:36
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
A Csoma vezetéknév is lehet. Én eddig nem is tudtam, hogy használják keresztnévként. Amiket írtál, azokról gondoltam, hogy fiú nevek, de én azt hittem, hogy az Édua is az. Szerintem nem furcsa nevek, már a régi magyar nevek is nagyon gyakoriak. Csak én olyat nem adnék, amiről nem tudja sok ember, hogy milyen nemű meg én külföldön élek, olyan neveket választottam ezért, amit le lehetett fordítani.
2009. dec. 28. 14:50
 12/25 anonim ***** válasza:

Pedig pont az Édua ami elég gyakori.:))A többi jóval ritkább.:)

Aki külföldön él,az persze más szempontok szerint választ nevet,de mi itt élünk,ezért magyar nevet kaptak.Ha netán majd külföldre kerülnek,sztem nem olyan nehéz ezeket kimondani,h beletörne bárkinek a nyelve.:)A Gyöngyvér már más tészta...:DDD

2009. dec. 28. 15:00
 13/25 A kérdező kommentje:
A Gyöngyvért nem lenne jó lefordítani. Minden külföldi ismerősömnek mesélem, hogy van egy ilyen név és mondják, hogy nagyon ijesztően hangzik, hogy gyöngy + vér. :) Hát tényleg nagyon rossz, ha nem tudják kimondani a nevedet. Nekem is hagyományos magyar nevem van, nehéz vele. Én Regét már hallottam, Csekét is, de Édua számomra új név, de jól hangzik egyébként.
2009. dec. 28. 15:02
 14/25 anonim ***** válasza:

Fiam Bence Márk 10 éves lesz

(még a születése előőtt 4-5 évvel eldöntöttük, hogy ha gyerekünk lesz egyszer és fiú lesz, akkor Bencének fogják hívni)

Lányom Szonja Jázmin 10 hónapos lesz

A névválasztásnál döntő szempont volt ,hogy tetszik a név és baromira nem érdekelt, hogy sok van belőle vagy sem.

2009. dec. 28. 16:06
 15/25 anonim ***** válasza:

Első gyereknél saját nevünkhöz ragaszkodtunk így a lányom Nikoletta lett (munkahelyemen állítom minden családban van 1), a 2. is lány lesz, neki a Léda nevet választottuk.

Fiú esetén Attila.

Én olyan neveket tudok elképzelni gyerekeimnek, amit gyerekként és felnőttként is megállja a helyét.

2009. dec. 28. 16:48
 16/25 anonim ***** válasza:
nálam az a kritérium, hogy „előkelő, tekintélytparancsoló” neve legyen. Elsősorban ezért nem díjazom az olyan neveket, mint Lili, vagy Maja, Dézi és társai. Szerencsére kiderült, hogy kisfiúnk lesz, így a Sebestyén nevet kapja majd. Különben a vezetéknevünk is szép magyar
2009. dec. 28. 17:13
 17/25 anonim ***** válasza:

Picit vitáznék:a Sebestyén latin-görög eredetű név,nem magyar.

Ettől függetlenül valóban tekintélyt parancsoló név.:)

2009. dec. 28. 17:16
 18/25 anonim ***** válasza:

Az én fiam Krisztián. Ez eléggé hagyományos, vagy inkább gyakori fiú név, pedig én a ritkákat szeretem, de ezt a nevet mindig is csodaszépnek tartottam, és annyira illik a fiamhoz :) Nem is becézzük, mindenki a teljes szépséges nevén szólítja. Vagyis vannak becenevei, de nem a nevéből adódóan.

Ha egyszer lesz még egy gyerek, akkor ha fiú lesz, Pongrác lesz, ha lány, akkor meg Kendra.

2009. dec. 28. 18:03
 19/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem azok a nevek tettszenek, amiknek a hallatán nem kérdez vissza mindenki hogy: Mi?

Számomra az is fontos hogy lehessen becézni. Akit nagyon szeretünk azt mindig becézzük valahogy, akkor már a nevét becézzük és ne valami más találjunk, mert azt a nevet épp nem lehet becézni!

Nekem nagyon tetszik a saját nevem, de azt nem adnám a babámnak ezért hasonlót kerestem: Lilien

Számomra az is fontos hogy a vezetéknévvel együtt kimondva hangzatos, dallamos legyen, ne pedig nyelvtőrő...

2009. dec. 28. 19:03
 20/25 anonim ***** válasza:
83%

nagyon nem szeretem, ha valaki echte külföldi hangzású nevet ad a gyerekének, mint pl: Dzsesszika, Ronaldó, stb. valamint ez az egyik "kedves" hazánkban élő népcsoport jószokása is...

szóval már csak ezért sem.

a régi magyar nevek közt nem találtam olyat, ami igazán tetszene, szóval a lányom Viktória lesz. tudjátok, nomen est omen :)

2009. dec. 28. 20:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!