Mi a gyerekeitek keresztneve vagy milyen nevet terveztek nekik adni? A ritkább vagy a hagyományosabb neveket kedvelitek?

Pedig pont az Édua ami elég gyakori.:))A többi jóval ritkább.:)
Aki külföldön él,az persze más szempontok szerint választ nevet,de mi itt élünk,ezért magyar nevet kaptak.Ha netán majd külföldre kerülnek,sztem nem olyan nehéz ezeket kimondani,h beletörne bárkinek a nyelve.:)A Gyöngyvér már más tészta...:DDD

Fiam Bence Márk 10 éves lesz
(még a születése előőtt 4-5 évvel eldöntöttük, hogy ha gyerekünk lesz egyszer és fiú lesz, akkor Bencének fogják hívni)
Lányom Szonja Jázmin 10 hónapos lesz
A névválasztásnál döntő szempont volt ,hogy tetszik a név és baromira nem érdekelt, hogy sok van belőle vagy sem.

Első gyereknél saját nevünkhöz ragaszkodtunk így a lányom Nikoletta lett (munkahelyemen állítom minden családban van 1), a 2. is lány lesz, neki a Léda nevet választottuk.
Fiú esetén Attila.
Én olyan neveket tudok elképzelni gyerekeimnek, amit gyerekként és felnőttként is megállja a helyét.

Picit vitáznék:a Sebestyén latin-görög eredetű név,nem magyar.
Ettől függetlenül valóban tekintélyt parancsoló név.:)

Az én fiam Krisztián. Ez eléggé hagyományos, vagy inkább gyakori fiú név, pedig én a ritkákat szeretem, de ezt a nevet mindig is csodaszépnek tartottam, és annyira illik a fiamhoz :) Nem is becézzük, mindenki a teljes szépséges nevén szólítja. Vagyis vannak becenevei, de nem a nevéből adódóan.
Ha egyszer lesz még egy gyerek, akkor ha fiú lesz, Pongrác lesz, ha lány, akkor meg Kendra.

Szia!
Nekem azok a nevek tettszenek, amiknek a hallatán nem kérdez vissza mindenki hogy: Mi?
Számomra az is fontos hogy lehessen becézni. Akit nagyon szeretünk azt mindig becézzük valahogy, akkor már a nevét becézzük és ne valami más találjunk, mert azt a nevet épp nem lehet becézni!
Nekem nagyon tetszik a saját nevem, de azt nem adnám a babámnak ezért hasonlót kerestem: Lilien
Számomra az is fontos hogy a vezetéknévvel együtt kimondva hangzatos, dallamos legyen, ne pedig nyelvtőrő...

nagyon nem szeretem, ha valaki echte külföldi hangzású nevet ad a gyerekének, mint pl: Dzsesszika, Ronaldó, stb. valamint ez az egyik "kedves" hazánkban élő népcsoport jószokása is...
szóval már csak ezért sem.
a régi magyar nevek közt nem találtam olyat, ami igazán tetszene, szóval a lányom Viktória lesz. tudjátok, nomen est omen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!