Cseke,Csoma,Rege és Édua.Mi is régi magyar nevet kerestünk nekik.
2009. dec. 28. 13:48
4/25 anonim válasza:
Olyan fura ez a szép magyar név...nem jobb a kornak megfelelő nevet adni?! Bocs de ezen mindig elgondolkodom. Nem fogja őket zavarni ha nagyobbak lesznek?Mindenkinek menő neve van, neki meg régi magyar. Bocs hogy nem a kérdésre válaszolok és nem rosszindulatból kérdezem, csak mikor ilyen kérdést olvasok szoktam ezen gondolkodni.
2009. dec. 28. 14:14
5/25 A kérdező kommentje:
Szerintem megszokják a gyerekek a nevüket, nem ezzel van a probléma, csak pl. én a felsoroltakból nem tudom 100%-ra, hogy férfi vagy női név, ami az embereket tudja kellemetlen helyzetbe hozni...mindig vissza fognak kérdezni, ha nem látják, hogy női vagy férfi név.
2009. dec. 28. 14:19
6/25 anonim válasza:
Szia. Nekünk sem túl sok lány név tetszett :)de végül Lili Vivien lett :) 14 hónapos kiscsaj
2009. dec. 28. 14:20
7/25 anonim válasza:
Nekem régi magyar nevem van, a nagymamám után kaptam. Egész gyerekkoromat végigkísérte, hogy de jó lett volna valami divatosabb, "átlagnév". Most hogy felnőttem és a mama nincs köztünk, már elfogatdtam, de igazából sosem fogom. Ezért én nem akartam ilyen formában "kiszúrni" a gyerekemmel.
2009. dec. 28. 14:25
8/25 anonim válasza:
Nálunk a csalaádnév kötelezett arra, hogy szép, magyar neveket válasszunk, bár nekem sok idegen származású név is tetszik, de a mi vezetéknevünkkel szerintem furcsán hangzanak. Olyat nem akartam, ami a mi gyerekkorunkban divatos tucatnév volt, mint a Szilvia, László, Ildikó stb..., de olyat se, ami annyira ritka, hogy kevesen ismerik, ezért mindig az előző év 100 leggyakoribb neve közül választottunk. A családnevünk Szép-Magyar, a gyerekek pedig: Dalma, Dorka, Gellért és Luca.
Bocsi, de az Édua régi magyar név?
2009. dec. 28. 14:40
9/25 anonim válasza:
Nekünk Panna Laura a kiscsaj 6 hónapos. A Panna jól megy a vezetéknevéhez (ragaszkodtam a "P"-hez), a Laura meg szerintem egészen más, így ha nagy lesz dönthet hogy melyik tetszik neki jobban és azt használja majd :)
2009. dec. 28. 14:40
10/25 anonim válasza:
Elnézést,az Édua kun eredetű,de azt hiszem,ennyi belefér.A történelemből ismerős lehet,IV.László szeretőjét hívták így.Jelentése:a Hold felkelt.
Szerintem semmivel sem furcsábbak a gyerekeim nevei,mint bárki másé.A csoporttársaik,osztálytársaik sem tartják furcsának,és ők is szeretik.Ma már annyiféle név van,h ezek sem lógnak ki közülük.Az oviban,suliban az Angelinától kezdve a Titanillán át a Rikárdóig van minden.Mennyivel rosszabb az én gyerekeim neve?
Annak,aki nem tudja melyik fiú és melyik lánynév:a Cseke és a Csoma fiú-talán emlékszik még valaki Kőrösi Csoma Sándorra:)-,a Rege és az Édua lánynév.Az ő nevük különben nem annyira ritka mint a fiúké.:))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!