Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megkértem anyukámat, vigyázzon...

Megkértem anyukámat, vigyázzon a gyerekekre NÁLUNK míg mi 9 év után először elmegyünk nélkülük 3 napra pihenni, erre ő kiakadt?

Figyelt kérdés
Merthogy mióta világ a világ, mindig az unoka megy a mamához, nem fordítva. Hozzáteszem,szoktunk menni, többet mint hogy ő jön. Kértem hogy ő jöjjön már,ezen miért kell kiakadni? Én így nyugodtabb vagyok. Miért teljesíthetetlen ez a kérés?
2014. máj. 6. 17:29
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sincs ezzel semmi baj. sőt én úgy gondolom, hogy ha a nagyival vannak a gyerekek akkor legyenek náluk.

az ő környezete, az ő feltételei, stb. jobban tud alkalmazkodni a gyerek. és a nagyinak is nyilván könnyebb otthon. csak egy példa, kinyögi a gyerek, hogy ő márpedig palacsintát akar most. saját konyhájában összedobja 20 perc alatt, a te konyhádban meg esetleg ha nem járatos, csak a keresgélés 20 perc. vagy összetörik valami, nyilván nálatok sokkal kínosabb lenne, vagy ha elrontanak valamit.

anyósom szegénykém azt se tudta hogyan kell nálunk bekapcsolni a tv-t. ő is mindig úgy unokázott, hogy náluk. ha jött is hozzánk, akkor is általában azért, hogy "ellopja" az unokáját és már vitte is magukhoz ha elengedtem :)

ez így is hatalmas segítség, becsüld meg, gyerekemnek már nincs nagyija sajnos, nincs segítségem se, mit nem adnék ha átvihetném anyósomhoz még egyszer a gyerekemet... :(

2014. máj. 6. 23:37
 22/38 anonim ***** válasza:
53%
A hiba a te készülékedben van, kerdzo.
2014. máj. 7. 05:56
 23/38 anonim ***** válasza:
9ev utan ha eloszor mozdulnek ki 3 napra, es en kerek szivesseget egyertelmu h vinnem a gyerekeket ha igy neki konnyebb. Nem hoborognek miatta. Osszepakolni meg nem nagy muveszet nekik.
2014. máj. 7. 06:50
 24/38 anonim ***** válasza:
85%

Figyu kérdező, én a magam részéről elég kis kényelmes vagyok, és ebbe benne van a kicsiknek vadásszunk össze praktikus szép rucit a mamához. Viszont meg is buggyannék ha anyós-anyám a lakásban garázdálkodna 3 napig.

Amilyen kedvesek simán nekiállnak a szájuk íze szerint paklászni segítségből... Köszi kihagyom.

Pakold össze a kicsiket, és érezd jól magad. Hülye ötlet amit kértél.

2014. máj. 7. 08:48
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
El kell fogadni, hogy már nem fiatal és minél idősebb az ember, annál nehezebben alkalmazkodik egy más környezethez. Meg amit írt valaki az is, nálunk anyukám a sütőt sem tudja rendesen bekapcsolni! Ráadásul ő nem is szeret az én konyhámban pakolni, márpedig ha itthagynám 3 napra a gyerekkel, akkor kellene. Én nem látok ebben kivetnivalót. Két és féléves a fiam, és hiába alakítottunk ki neki viszonylag biztonságos közeget itthon, simán ki tudja törni itthon is a nyakát. Meg kell kérni a mamit,hogy ami nagyon veszélyes, azt átmenetileg pakolja el. Anyósomnál pl. a lenti fiókban vannak a nagyobb, nem használt kések. De mielőtt megy a gyerek hozzá, megfogja és kb. két perc alatt kipakolja!
2014. máj. 7. 11:03
 26/38 anonim ***** válasza:
62%
most ez tök komoly,hogy országszerte csak olyan nagymamák vannak, akik nem mennek el vigyázni az unokákra? Az meg különösen furcsa, hogy ennyi anyának lenne ezzel baja.
2014. máj. 7. 11:15
 27/38 A kérdező kommentje:
A legutolsó tökéletesen megfogalmazta amit most szerettem volna írni. Egyébként csak néhányan értelmezték helyesen a kérdésemet és félreértés ne essék,nem azokra gondolok akik velem értettek egyet. Továbbra sem értem miért ne kérhetném meg erre anyukámat,a saját anyámat. Ti is anyák vagytok,én is. Egy gondolat zárójelben. Ott van a sok álszent, ájtatos anyuka facebookon,akik psztolgatják hogy anyának lenni micsoda nagy dolog,így,meg úgy,meg áldozatos,meg csodaszép,és mindent a gyerekért és csak a gyerek és az anyaság a világmindenség közepe. Aha,ja,de ti mind ilyen nagymamák lesztek,akik a gyereketekért ha majd neki lesznek gyerekei nem fogjátok megemelni a feneketeket,mert nehogymár....Zárójel bezár. Ja és idegenül mozog,nem érzi jól magát? Könyörgöm,nem egy vadidegen!!!! Vagy aki ilyet írt,magáböl indult ki. Biztosan kényelmesebb,megszokottabb otthon,persze,de olyan nagy kérés?Nem feltétel, kérés. Mert az anyam,nem idegen. Ami engem illet,nem kényelmi szempontjaim miatt kértem és szeretném, hanem a kicsi miatt,mert neki meg itthon megszokott és mivel ő kisebbmint anyukám,nehezebben is érti,viseli a változást. Ő ilyen,de aki ismeri,tudja. És mivel a gyerekem,az ő érdekeit kell inkább figyelnem. Vagy még egy dolog. Akik leszóltatok,hogy ne röhögtesselek és egyebek....talán nektek az a problémátok,hogy ilyet kérni nem is mertek, és az hogy én "merészeltem" -ez is vicc- fáj nektek. Nos,mindegy,mert végülis bosszankodva ugyan de eljön vigyázni. Köszönöm a válaszokat,az intelligens hangneműeket külön.
2014. máj. 7. 13:06
 28/38 Vilcsianyuja ***** válasza:
Bocs, de nem értem, miért kell ezen anyukáddal veszekedni, ha egyszer ennyire nehezére esik, akár jogos, akár nem, hogy nem akar nálatok a gyerekekre vigyázni. Ha bármi probléma lesz, ezt fogod hallgatni évekig. És a kicsidnek, ha ennyire nem bírja a változásokat, sokkal rosszabbul jöhet ki, hogy tényleg otthon van, mindent úgy akar csináltatni a mamával, ahogy te csinálnád, borítékolom, hogy anyukád többszörösen ki fog akadni ezen, a gyerek meg végigordítja utánad a 3 napot. Biztos fogtok majd beszélni telefonon a 3 nap alatt. Szerinted mennyire fogsz nyugodtan pihenni, ha anyukád majd sorolja a telefonba, hogy ilyen hiszti meg olyan hiszti volt, nem találom ezt meg azt, háttérben meg üvölt a gyerek... Mivel eleve nagyduzzogva áll hozzá, mindent az orrod alá fog dörgölni. Ha viszont elvinnéd hozzá a gyerekeket, akkor mindent szépen igyekezne maga megoldani, ő akarta, egye meg, amit főzött. És a gyereknek is teljesen új környezet, új szabályok, nem a meglévőket kérné számon a mamán. A lakás veszélymentesítése pedig nem lehet probléma egy elszánt nagymamának! Gondold át szerintem még egyszer, mi lenne MINDENKINEK, téged is beleértve, a legjobb.
2014. máj. 7. 14:13
 29/38 anonim ***** válasza:
Felnőtt emberek vagyunk, megvan mindenkinek a saját élete/élettere. Én hiába imádom anyukámat 1 napot nem tudnék nála aludni, ugyanúgy ő se nálunk. Egyszerűen nem szokás és kényelmetlen is. Gondolom nálatok se szokás, mert akkor nem is lenne vita belőle. Én azt se szeretem, ha például valaki itt alszik nálunk, legyen itt napközben de ne aludjon itt. Nem értem neked miért probléma elvinni a gyerekeket oda 3 napra, hisz tényleg ti kértek szívességet oké hogy a nagymama és szívesen el is vállalja gondolom őket de miért nem érted meg ha ő nem szeretne nálatok lenni? A 3 éves gyerek is igazán szokhat más helyhez is nem kell félteni ott lesz a tesó is és nem idegenhez mennek. Igazából ugyanaz a dolog miatt vagytok kiakadva mind2-en, te hajtogatod hogy de miért nem hajlandó elmenni ő meg hogy miért nem viszed el te a gyerekeket itt viszont neked kell engedékenyebbnek lenned. Ne a nagymama alkalmazkodjon már a gyerekekhez ilyen esetbe, szépen el lesz ott a két gyerek náluk és a mamának is kényelmes.
2014. máj. 7. 14:14
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Az a vicc,hogy annyira túlfélted a 3 éves gyereked, hogy azt gondolod megállna a fejlődésben 3 napig nem otthon lenne!
2014. máj. 7. 14:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!