Raszoltok a gyerekekre nagyszulok jelenleteben?
Igen, vannak határok, amiért más előtt is rájuk szólok. DE! én úgy vagyok vele, hogy ha elmegyünk nyaralni, kirándulni, barátokhoz, akkor azért lazább vagyok ésszerű keretek között, mert otthon nevelem a maradék 340 napban, amikor elmegyünk, akkor az legyen önfeledt szórakozás mindenkinek.
De amiket te írsz az teljesen normális, azért mindig rászólnék. Pl. kézmosás, ne ugráljon a kistesón.
Természetesen. Nem csak a nagyszülők, de bármilyen vendég jelenlétében fegyelmezem/rászólok, ha szükséges. Azért, mert itt van a papa-mama, még nem lehet ön és közveszélyes dolgokat művelni.
Nálunk is hasonló sokszor a szitu, amit az utolsó írt, hogy utána a nagymama babusgatná a gyereket, de a nagyit is próbálom nevelni, hogy ilyenkor nem kell ajnározni a gyereket, különben nem tanulja meg, hogy rossz, amit tesz. Ráadásul, minket, szülőket állít kellemetlen helyzetbe, mintha mi lennénk a "rosszak", amiért nem hagyjuk a hülyeséget.
(Ennél jobban csak azt utálom, amikor velünk "fenyegetik" a gyereket, pl. ha ezt csinálod, majd anya jól megver! Mondják ezt úgy, hogy sosem veréssel nevelünk/büntetünk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!