Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Raszoltok a gyerekekre nagyszu...

Raszoltok a gyerekekre nagyszulok jelenleteben?

Figyelt kérdés
nem viszem tulzasba, de amiert maskor, azert altalaban elottuk is raszolok-pl. nem ugralunk az ulon,ha nem akar kezet mosni wc utan ilyesmi, tehat figyelmeztetem, nem hagyom ra...apa mar kicsit szigorubb:/ anyosom ma ismetelten intett meg jelzett, hogy jaj ne, most itt vagyunk majd ha elmentunk, elottunk ne stb... neki a latszat a fontos, ezert nem tud rolunk semmit, mert csak amit akar, azt lat-hall es vendeg-viszonyban vagyunk. marpedig ha a gyerek felporog, duvan jatszik, ugral csapkod, veszelyes a kicsire, en raszolok....
2014. febr. 16. 23:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
igen, raszolok. ez is a neveles es a kovetkezetesseg resze. miert lehetne valamit ashol, ha otthon nem szabad? anyos nem edekelne.....
2014. febr. 16. 23:14
 2/6 A kérdező kommentje:
van olyan, hogy 5evesem produkalja magat, ugral, kiabal,hogy magara hivja a figyelmet, feldonti a kicsit stb...szerintem sem kell hagyni, egy figyelmeztetest meger...en szuleim is raszolnak, ha mar ilyen...de ez a mai, hogy ne, ittvagyunk...megerositett abban, hogy kihagyom a dolgainkbol, ha o csak a cukormazt akarja latni, a valodi eletunket, mindennapjainkat sosem fogja ismerni:/
2014. febr. 16. 23:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Igen, vannak határok, amiért más előtt is rájuk szólok. DE! én úgy vagyok vele, hogy ha elmegyünk nyaralni, kirándulni, barátokhoz, akkor azért lazább vagyok ésszerű keretek között, mert otthon nevelem a maradék 340 napban, amikor elmegyünk, akkor az legyen önfeledt szórakozás mindenkinek.

De amiket te írsz az teljesen normális, azért mindig rászólnék. Pl. kézmosás, ne ugráljon a kistesón.

2014. febr. 17. 06:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen raszolok, sot sogornom is ha rosszat csinalnak. Termeszetesen anyos egybol babusgatna es minket titulal rossznak a gywrekek elott. Nem kicsit akadtunk ki rajta h mit muvel. Es ne lepodjek meg ha a gyerek ezek utan nem vesz komolyan. Gyorsan el lett neki magyarazva h mi merre. Persze megsertodott, de ez erdekelt a legkevesbe.
2014. febr. 17. 07:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Természetesen. Nem csak a nagyszülők, de bármilyen vendég jelenlétében fegyelmezem/rászólok, ha szükséges. Azért, mert itt van a papa-mama, még nem lehet ön és közveszélyes dolgokat művelni.

Nálunk is hasonló sokszor a szitu, amit az utolsó írt, hogy utána a nagymama babusgatná a gyereket, de a nagyit is próbálom nevelni, hogy ilyenkor nem kell ajnározni a gyereket, különben nem tanulja meg, hogy rossz, amit tesz. Ráadásul, minket, szülőket állít kellemetlen helyzetbe, mintha mi lennénk a "rosszak", amiért nem hagyjuk a hülyeséget.

(Ennél jobban csak azt utálom, amikor velünk "fenyegetik" a gyereket, pl. ha ezt csinálod, majd anya jól megver! Mondják ezt úgy, hogy sosem veréssel nevelünk/büntetünk.)

2014. febr. 17. 08:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Eleinte rászóltam mindig, de anyós meg letromfolt, hogy nem csinál bajt. Jó, mondom, akkor itt csinál amit akar. Törtek a csetreszek, kárt csinált a gyerek, rosszalkodott. Utána meg mondta anyós, hogy segítsek, mert nem fogad szót. Hát mit gondolt. Vagy kitalálunk szabályokat, amik a mama házában érvényesek, vagy viselje a következményeket, hogy a gyerek bizony kis vadállat, ha nem nevelik.
2014. febr. 17. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!