Hogy van az, hogy mindenki ördögtől valónak tarja az édességet, mégis virágzik a gyerekekre épülő csoki-cukorka-puding-nasi piac?
Mi még csak próbálkozunk, de biztos, hogy ehet majd csokit, joghurtot, vagy más édességet a gyerekünk. Egyedül a keménycukrot nem szeretném majd engedni, de azt se azért mert cukor, hanem azért, hogy nehogy félrenyelje.
Én is álszentségnek tartom a legtöbb esetben.
6 és 2 évesek a gyerekeim.
Mi engedjük a kövekezőket, de mértékkel: joghurt napi 1, túrókrém -napi 1 ha nem volt joghurt, túró-rudi - ez nem mindennap és csak is ebéd után ha szépen ettek 1 et ehetnek., kifejezetten csoki csakis a decemberi időszakban: mindkettőnek akkor van a szülinapja! de attól függetlenül a napi mértékre figyelünk! és kérjük is a rokonokat hogy ne csokit vegyenek, hanem ropit, kekszet, gyümölcsöt -azt imádják..stb.! NÁlunk CUKORKA NINCS! azt nem engedem és a nyalókát sem, meg a pillecukrokat sem. chipsek, kivételes esetben ! és nem egy egész zacskóval! bár a puffasztott rízst és extrudált rudakat imádják, ez többször van! puding ritkán! talán havi 1x. Mi tulajdonképpen arra figyelünk, hogy azért rendesen étkezzenek mellette!
Igen, csak itt mondják. Jönnek is mindjárt megmagyarázni, hogy persze, vesznek ők is, de csak barátnak, rokonnak ajándékba. Na persze.
A lányom 2 éves lesz, 8-9 hónaposan bevezettük a túrót, joghurtot, kicsit később kapott túró rudit is. Ha megyünk vendégségbe és eszik ropit, chipset, nem tépem ki a kezéből.
Mértéket kell tartani ebben is, mint minden másban - szerintem.
Abból, hogy virágzik ez a piac még semmilyen következtetést nem lehet arra vonatkozóan levonni, hogy mennyi édességet esznek a gyerekek, egy részét ugyanis a felnőttek eszik meg. Ettől függetlenül biztos, hogy majdnem mindenki ad a gyerekének is édességet, de elég nehéz lenne megtippelni, hogy a felvásárolt édesség hány százalékát eszik meg a gyerekek és mennyit a felnőttek.
Személy szerint nálunk én (anya) vagyok a legnagyobb édesség és nasi fogyasztó, apa a 2. helyezett és a gyerek az utolsó (nem azért, mert gonosz vagyok, csak ő nem annyira édesszájú).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!