Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A ma igen elterjedt dilemma...

A ma igen elterjedt dilemma ihlette a kérdésemet. Mi legyen a gyermek neve? Minél ritkább, különlegesebb. Mikor az én lányom született, most 30 éves, az Adrienn név nem volt túl gyakori. Mi legyen a gyerek neve?

Figyelt kérdés
Most ha összejön az összes barátnője, és szólok, hogy Adrienn, akkor számszerin hatan kapják fel a fejüket. Nem látjátok úgy, hogy a ma még ritka nevek jó része idővel, teljesen átlagos, később mondhatni tucat névvé alakulnak?

2014. ápr. 24. 08:59
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Ma már sok az elvetemült, meggondolatlan szülő, ezen kívül ma már szinte minden nevet felvesznek az anyakönyvezhető nevek közé. Nem is értem, hogy miért.

Valakik rákattantak a ritka nevekre és az emberek már folytatják ezt a sort.

Régen is voltak ritka nevek, az enyém és az anyósomé még mindig ritka, soha nem volt tucatnév, nagy valószínűséggel sosem lesz, de nem lehet tudni, mit hoz a jövő.

Egyébként a most születendő kislányomnak is nagyon ritka neve lesz, de azért, mert az az enyém lett volna, amit akkoriban nem lehetett anyakönyvezni.

31 hkm

2014. ápr. 24. 10:55
 22/26 A kérdező kommentje:
Engem az lep meg legjobban, hogy némelyek statisztikák, kimutatások alapján, választanak nevet!
2014. ápr. 24. 11:19
 23/26 anonim ***** válasza:

21-es, mi ez a név, elárulod? :)

A kérdéshez: ma már annyi névből lehet választani, hogy az igazán ritka, szinte egyedinek számító nevek biztosan nem lesznek túl népszerűek (kivéve, ha valami celeb adja és emiatt terjed el), viszont nem is lesznek olyan értelemben furák, mire felnő a gyerek, ahogyan sokan gondolják. Átalakul a névdivat, a 25-30 körüliek (korosztályom) pl általában még mindig azt mondják, hogy a Vanessza, Dzsenifer milyen cigányos nevek, pedig már most is rengeteg fiatalabb tizenéves nem roma származású lánnyal találkozom, akit így hívnak, én ezt látom magam körül. :) Szerintem mire felnőnek a mai Málnák és hasonlók (a másik kiakadásra okot adó névkategória), már az ő nevük sem lesz fura sehol. Igaz, ismerek két velem egyidős Málnát is...

2014. ápr. 24. 12:41
 24/26 anonim ***** válasza:

Nekem is fura, hogy némely szülő mi alapján választ nevet, de nem szólom meg érte, hogy milyen nevet adott a gyerekének, mert Ízlés dolgában nem lehet vitatkozni. Valakinek ez a szép, valakinek az.

De ha mondjuk anyukám annak idején Málnának keresztelt volna, biztos, hogy nem szeretném érte. Ez számomra nagyon idétlen- Málna-Alma-Borostyán-Boróka, stb. A növényeket szeretem, de egy embernek ilyen névvel élni... Én a hagyományos neveket szeretem, ha lányom lett volna, Anita vagy Zsófia lett volna. Fiaim kicsit különlegesebb neveket kaptak, magyar neveket választottunk nekik, bár azért nem a legelvetemültebbek közül.

Lényegében nem zavar, hogy ki milyen nevet ad, attól, hogy nekem nem tetszik, vagy sose választanám. :)

2014. ápr. 24. 13:21
 25/26 anonim ***** válasza:
Szerintem az Eleonóra, az Alma, Napsugár, zsófi, Daniella, Dorina nagyon szép nevek, és nem is gázosak. Engem Patríciának hívnak, szerintem nem gyakori név, mégis az osztályban három Patrícia volt. Most szerencsére a másik suliban egy sincs! :-)
2014. ápr. 26. 18:15
 26/26 anonim ***** válasza:
Nekem mindegy. Szerintem nálam nem lenne befolyásoló a nevek gyakorisága a névadásnál.
2020. ápr. 26. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!