Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan reagáljak? Mit tegyek?

Hogyan reagáljak? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Unoka öcsém áttétes tüdő rákban szenved.8 hónapot jósoltak neki.Van egy építési telke amit én rám akar hagyni.Ezzel van igazából a bajom.Én nem örökölni akarok,én őt akarom életben tudni.Ez sajnos csak kívánság marad.A vissza utasításom nem akarja elfogadni és sértésnek tekinti.Ha elfogadom akkor úgy érzem mintha várnám az elmúlását.22-es csapdája.Nekem nincs szükségem a telekre ami Pesten van.Ti mit tennétek mert én teljes dilemmában vagyok.

2012. nov. 18. 20:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne utasítsd el, ennél rosszabbat nem is tehettél volna. Legyél diplomatikus, mondd hogy tegyen úgy ahogy gondolja, ha ez megnyugtatja de te biztos vagy benne, hogy meggyógyul ...vagy ilyesmit.
2012. nov. 18. 20:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Borzasztóan sajnálom. :( Figyelj, még nem voltam ilyen helyzetben. Ha ő ragaszkodik hozzá, akkor ne legyen bűntudatod, bár tudom, hogy ezt könnyű mondani. Valószínűleg apukám is rám hagyná a házát, nyilván a lakásra szükségem lenne, de természetesen azt kívánom, hogy éljen még vagy 40 évig apukám, inkább nem kell a lakás :(

Én azt mondom, hogy ha akarja, úgyis rád hagyja. Próbálj vele minél több időt tölteni, így talán neki is szebb lesz a hátralévő ideje és a te lelkednek is könnyebb lehet egy kicsit.

Tudja, hogy szereted, nem várod a halálát, nyilván akkor nem hagyná rá a telket.

Tényleg sajnálom! De kívánom, hogy az a 8 hónap legyen a legszebb az életében!

2012. nov. 18. 20:47
 3/7 anonim válasza:
Figyelj... nehéz lehet neked, de el kell fogadnod! Ha nem ezt teszed megbántod az érzéseid. Ezek szerint fontos vagy neki, és ahogy látom, ő is neked. De egyszer mindenkinek eljön az ideje. Fogadd el, ezzel semmi rosszat nem teszel.
2012. nov. 18. 20:48
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az együtt érző és támogató válaszokat.Bizonyára az a helyes döntés amit írtok.Ezt fogom tenni.Még egyszer köszönet és megy a zöld.
2012. nov. 18. 20:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Igazából (bár ezt te is tudod) semmit sem tehetsz. A lényeg hogy próbálj neki minél több örömet szerezni. lepd meg olyan dolgokkal amiket szeret, menjetek el ketten kirándulni vagy moziba, étterembe, vagy bulizni vagy bowlingozni, qvadozni. tedd a maradék időt szebbé. Nehéz lehet ez most nektek és a családodnak. Nézd meg a bakancslista c. filmet. lehet hogy ebből ötletet tudsz meríteni! Sok sikert!
2012. nov. 18. 20:54
 6/7 anonim ***** válasza:

el kell tudnunk fogadni dolgokat. ha ő rád gondolt, hogy azt szeretné, hogy te kezdj vele valamit, akkor ez van. és használd okosan a rád bízott vagyont, mert ez felelősség. ne felejtsd el, hogy bármit kezdhetsz majd vele. el is adhatod. a pénzből meg sok klassz dolgot hozhatsz létre.

a lényeg, hogy ha te nem fogadod el, akkor ő azt érzi, hogy nem bízol benne annyira, hogy ő tudná, hogy nem változtat a dolgokon a bőkezű ajándék. az, hogy bátran elfogadod pont azt jelenti, hogy erős annyira a kapcsolatotok, hogy ez nem kelt senkiben kétségeket. meg gondold el ő megdolgozott ezért és szeretné tovább adni. tök normális. te mit szólnál, ha a gyereked majd azt mondja, hogy nem kell a hagyatékod, csinálj vele amit akarsz :D

(de, ha nagyon zavar, passzold át nekem és akkor te megnyugszol én meg nem leszek csóró :)

2012. nov. 18. 20:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen,láttam a Bakancslistát háromszor is.Nekik volt anyagi fedezetük rá,nekem nincs mert rokkant vagyok egy agyi történés miatt és a bal oldalam le van bénulva.Igaz,ezt eddig nem közöltem itt.De köszönöm a te reagálásodat is.
2012. nov. 18. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!