Itthon mindent én csinálok. Túlreagálom?
Figyelt kérdés
Van egy 1 éves kisfiúnk, vele vagyok itthon gyesen. a párom 12 órázik hétfőtől péntekig. panelba lakunk, tehát kerti munka nincs. a lakásban én csinálok meg mindent. de számomra elég felháborító, hogy ha esetleg megkérem a párom, hogy vigye le a szemetet, még neki áll feljebb, és mindig azt vágja a fejemhez, hogy ő dolgozik 12 órát. tegnap este például mondta hogy csináljak neki szendvicseket, mondtam hogy oké, akkor vidd addig a gyereket fürdeni. erre totál kiakadt és nekem esett, hogy jóó, akkor majd ő megcsinálja magának. kérdeztem, hogy ez most komolyan teher neki? erre a válasz "ő dolgozik 12 órát", mint mindig...már kezdem nagyon unni. hiába mondom, hogy én itthon nem körmöt reszelgetek ám egész nap. tisztaság van és rend, főzök minden nap, külön a gyereknek is, és mindemellett tanulok az államvizsgámra. túlreagálom, hogy mindig a munkával takarózik? az a baj, hogy rossz példát látott otthon az apjától :(2014. ápr. 17. 14:23
11/12 anonim válasza:
9-es vagyok. Köszönöm. Apró lépésenként kell haladni. Először úgy mégy el otthonról, ahogy tetted is: megcsinálni mindent, aztán ráhagyni a párodra a gyermeket, hogy csak játszania kelljen, kicsit beszélni hozzá, semmi extrát nem elvárni. Aztán jöhet a következő lépés, amikor már egy reggelizést/ebédet/vacsorát is rá lehet bízni. Aztán a következő alkalommal közös fürdetés után (amikor is láthatja, hogy hogyan is kell ezt csinálni és nem egy nagy ördöngősség), rá lehet bízni a fürdetést is. Amíg a gyermek fürdik, a kád mellé tett kisszéken ülhet a párod, így még kényelmes is neki. És így szépen lassan apránként megszokja a gyermek körüli ténykedést. A ti kapcsolatotok problémáinak megoldása is ilyen szépen apránként történhet.
12/12 anonim válasza:
9-esnek igaza van a hozzászólásaiban. HA nem próbálod meg ezeket, nem akarlak elkeseríteni, de ha visszamész dolgozni is az lesz, hogy munka után otthon is tiéd minden tennivaló és a gyerkőc -nevelés is, ő meg továbbra sem tesz odébb még egy szalmaszálat sem, mert hogy ő hogy elfáradt a munkában. Tudom miről beszélek, erről szólt a házasságom - aminek véget vetettem. Volt férjemnek volt a gyárban a munka - nem fizikai, hozzáteszem, nekem szintén a gyárban a munka, ami fizikai volt viszont, aztán otthon a gyerkőc, a házimunka, sőt, amikor vettünk egy kis saját házat, még a betont is én törtem fel, a falat véstem ablakcseréhez stb - mert ő nem gondolta, hogy neki kellene állni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!