Valamit nagyon rosszul csinalok?
férjnél vagyok 3 éve5 éve vette meg a párom a házat annoaz akkori barátnőjével. szétváltak övé lett az egész ház. arra figyeltem fel hogy minden amit veszünk(átépitettük a házat teljesen)minden az ö nevén van. de tényleg minden. voltaképp semmi se az enyém talan a konyhaszekrény
ennyi.ez nagyon gáz. van két gyerek 3 éves és 6 hetes baba
. hiába mondom a férjem hogy annyira frusztrál hogy voltaképp minden az ö nevén van. mi van ha véletlenül szétmegyünk? mit viszek a konyhabútort?
és akkor ez még igy hagyján de emlegeti is
az ő háza itt minden az övé.
mintha én nekem az ég világon semmi bele szólásom nem lenne.
épp csak azt felejti el hogy épitkezés alatt mikor még tetö se volt a fejünk fölött én voltam itthon terhesen és én foglalkoztam a munkásokkal, szereztem be dolgokat ha kellett.utolos napig fölmostam festettem, vakartam a falat ha kelett hogy jobban haladjon a munka és mire megyek szülni minden okés legyen itthon. annyira rosszul esik ez.
Lúzer vagyok igaz?
29 /n
(van saját házam abba anyuék laknak de sose emlegetném hogy ez az én házam és nem verném a mellkasom és ezzel megalázva a másikat)
építkezés után házasodtunk(házfelújítás után
)
A hát maga a a férjedé, de minden egyéb, amit a házasság alatt vettetek, illetve fizetttetek ki, az közös, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van, annak semmi, de semmi jelentösége sincs.
Ami meg a te házad (már amennyiben vagy a házasság elött vetted, vagy pedig a házasság alatt kaptad és ezt bizonyitani is tudod), az meg mindig a tied marad, kivéve, ha felújitásra vagy hasonló dolgokra költötök, mert annak az értéke felezödik.
Ez elég fura,hat hetes baba mellett ez a téma...Párodnak a baba megérkezése miatt felhők felett kéne járnia,nem ilyeneken agyalnia...
A ház az övé,de amit a felújításra költötök az feles,annak ellenére is ha te ez alatt az idő alatt nem dolgoztál.Együttélésetek alatt vett ingóságok szintén feles,pl autó,tv bármi.Alá ne írj semmit,mert akkor ha menned kell semmit nem vihetsz. Sajnálom,hogy ilyeneken kell agyalnod,két pici gyerek mellett....
"és ahhoz mit szólnátok hogy el akar menni az ügyvédhez csináltatni akar olyan papírt hogy itt minden az övé innen semmit nem vihetnék el. köpni nyelni nem tudtam mikor ezt mondta"
1. Elöször is igen alaposan utánagondolnék, hogy ezzel az emberrek akarok-e élni továbbra is? Mert a helyedben inkább még most szedném a sátorfámat, ez ugyanis egyre rosszabb lesz.
2. Másodszor ilyen papirt nem csináltathat, mert semmi alapja sincs rá. Ugyanis ami a házasság elött az övé volt, az mindig is az övé marad, de amit közösen költöttetek rá a házasság alatt (de akár "csak" az együttélés alatt), az mind felezödik. AMit együtt épitettetek, az az érték közös szerzemény, a fele téged illet. (Ha vannak számlák, amiket te fizettél, akkor azt jobb, ha legalább is lemásolod, vagy elteszed)
3. Elvileg ilyen papir csak akkor lenne érvényes, ha TE is aláirnád, hogy egyetértesz azzal. De gondolom, ennél több eszed van.
Szomorú, hogy vannak ilyen férfiak. Szerintem üljetek le és alaposan beszéljétek át a témát.
Mi most albérletben élünk a férjemmel, de tudom, hogy ki mit vett/hozott mielőtt tényleg közös lett volna a "vagyonunk". Viszont sosem verném azért a mellem, hogy én vettem a konyhabútort, vagy a mosógépet stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!