Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Csak én lettem...

Anyukák! Csak én lettem "mosómaci", mióta gyerekeim vannak? Valamit rosszul csinálok?

Figyelt kérdés
Két pici gyerek anyukája vagyok,a nagyobbik 2 éves, a kicsi 3 hónapos.Azt vettem észre,hogy szinte minden 2. nap mosok legalább egy adag ruhát.A kicsi sokat bukik,gyakran öltöztetem át,a nagyobbik a szobatisztaságot "gyakorolja",sokszor bepisil a bugyiba,naciba.Más is ilyen gyakran mos?
2011. jún. 12. 14:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Minden nap mosok, 2 és 4 évesek. Borzalom mennyi pénz elmegy mosószerre és öblítőre. Szóval nem vagy egyedül :D
2011. jún. 12. 14:17
 2/8 anonim ***** válasza:

Normalis. Nekem a nagyobbik ket es fel eves, a kisebbik masfel eves. Ok rengeteget vannak kint telen-nyaron, allandoan koszosak. A delelotti ruhazatot olyan szinten osszekoszoljak, hogy le kell oket zuhanyoztatnom a deli alvas elott es body kivetelevel uj ruhat kapnak delutanra. Plusz este a pizsama. Ha baleset van, akkor body csere is van.

Telen van eljaros telikabat es kerti, a kertit max hetente mosni kell,vagy epp az overallt.

Szoval telen minden masodik-harmadik nap mostam 2-2 adag ruhat.

Most jobb volt a helyzet, amiota jobb volt az ido, mert ilyenkor vagy egy darab body van rajtuk a kertben, vagy egy polo pelenkava/kisgatyaval. Delben kapnak uj bodyt alvas elott, az marad estig. Alvasra rovidnadragos polos pizsama. Ez olyan keves mennyisegu ruha meg napi 3 oltozessel is, hogy hetente osszesen kb 3-4 adag ruhat mosok, de ebben benne van az en ruham is, nah meg persze az is, hogy az agynemut nyaranta hetente max cserelem, mert izzadosak a fiuk.

2011. jún. 12. 14:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, csak én minden nap mosok egy adagot. Nekem a férjem is olyan, hogy ilyenkor nyáron egy nap alatt 1 pólót, 1 nadrágot használ el, után megy a mosásba. Nekem 3 óvodás gyerekem van és minden áldott nap úgy jövünk haza a játszótérről mint a szénbányászok. :-)
2011. jún. 12. 14:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Két gyerek, minden nap legalább 1 mosás. Én sem tudom, mit csinálok rosszul. Ami egyszer volt rajtuk és nem sáros, azt rájukadom mégegyszer, de hiába. Valakinek valami ötlete?
2011. jún. 12. 14:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Az egyszer biztos,hogy a mosással rengeteg pénz megy el,pláne,hogy a pici legtöbb ruháját 90 fokon mosom,mert a kaki-foltok csak úgy jönnek ki belőle,drága Persil ide vagy oda.Öblítőt az övéhez nem használok,de a miénkhez igen.Most hogy meleg van,kinn van a kertben a kismedence és a homokozó is,tehát mondanom sem kell,hogy néz ki a ruha délutánra.
2011. jún. 12. 14:26
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Hát sztem legyetek nudisták, és a kert közepére rakjatok ki egy ilyen hordós zuhanyzót mint a németek ;)
2011. jún. 12. 14:28
 7/8 anonim ***** válasza:

Masodik valaszolo vagyok.

Esetleg tenyleg probald meg, hogy kevesebb ruhat adsz ra. Eleve miert komplett ruhazat a gyerekre nyaron? Foleg a kertben jatszashoz...

Az enyemeken meleg idoben tenyleg csak egy darab polo, vagy body van pelussal/kisgatyaval, egyik sem a legszebb ruhak kozul. Ilyenbol fogy naponta 2 komplett szett. Ha megyunk boltba, akkor kapnak tiszta polot/bodyt rovidnadraggal, de ahogy hazaerunk le is veszem roluk, ha fel orat rajtuk van, akkor mar az is koszos lesz. Igy meg egy boltba meneshez, vagy setahoz jo.

Soha, de soha semmit nem mostam meg 90 fokon. A ruhanak sem tesz jot.

Mosogepbe helyezes elott atnezem a ruhakat, amelyik foltosabb bekenem vanish szappannal (par szaz forint es sokaig eleg). Hagyom egy orat ugy es elinditom a mosast 40 fokon. Esetleg meg leallitom kozeptajon egy fel orara aztatas celjabol.

Ezzel igy minden kijon, pedig nagyon-nagyon durvan neznek ki a fiaim altalaban, rettenetesen koszosak.

Van, hogy azon gondolkodom hogy nyuljak a gyerekhez, hogy ne kelljen nekem is kompletten atoltozni, mert egyszeruen nincs egy tiszta porcikajuk sem.

2011. jún. 12. 15:01
 8/8 anonim ***** válasza:

A fiam is tudja borzolni a kedélyeket. Én rajta hagyom, úgyis csak én látom :) Most hogy jó meleg van elég egy kis body, nyár közepén még melegebb, kisgatya.

Én a kajákhoz adok rá egy szutykos pólót. Egy hétig, vagy ameddig még látszik a felirat rajta így eszik. Eddig majdnem minden evésnél átöltöztettem. Most csak ráadom a kajálós pólót, aztán pacsmagolhat kedvére.

A bukásokat lehetetlen elkerülni max ha eleve egy pici előkét teszel elé. Így kb heti kétszer háromszor mosok. Apja ruháival együtt, nála is napi egy gatya egy póló, van hogy két zokni.

Összevárok egy rakás szennyest,és tudom elméletileg nem szabadna, de én simán összemosom a felnőtt ruhákkal. Igaz egy pici babának más.

2011. jún. 12. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!