Itthon mindent én csinálok. Túlreagálom?
ha így nézzük akkor te dupla annyit vagy műszakban.
mondjuk én megértem, vagyis szerintem ez így korrekt, hogy apuka dolgozik, anyuka vezeti a háztartást, azért valljuk be, jut rá idő, egy kisgyerek alszik 12-15 órát, mi meg 8at, a háztartás meg főzéssel 3-4 óra max. naponta.
de hogy a gyerekét nem képes megfürdetni, játszani vele fél órát, az már kiveri a biztosítékot nálam is.
én dolgozom, majd bevásárolok, megyek a gyerekért, utána játszóterezünk és jövünk haza főzni, takarítani...
aztán ha férjem hazajön akkor lefürdeti a gyereket és játszik vele, szerintem ez alap
6-os: nekem inkább azzal van a problémám, hogy nem foglalkozik a gyerekkel, mert "ő dolgozik"...
5-ös: tényleg ugyanolyan a két fickó! mondjuk a kérdésben nem írtam, de ő sokszor érezteti is velem, hogy nem keresek, nem csinálok itthon semmit. :( és ez a sok apróság már annyira telik abban a bizonyos pohárban, hogy néha arra gondolok, jobb lenne nélküle, mert bosszant az apró megalázásaival, lenézésével. az ő apja alkoholista volt, verte az anyját, nem dolgozott, már nem él. jó példa, igaz? mint, írtam szeptembertől én is dolgozom, kíváncsi vagyok, akkor hogyan változik a helyzet.
köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Kedves kérdező, a leírásod alapján 100%-ot teljesítesz az otthoni munkával, a gyermekneveléssel. Az apukát egy tiszta, rendes otthoni környezet várja készétellel. Teljesen elfogadhatatlan, hogy a munkára hivatkozva nem segít be, a te munkaidőd ugyanis hozzá képest még több. Valahogy jó lenne egy higgadt beszélgetéssel rávilágítani, hogy a gyereket nem magadnak, hanem kettőtöknek szülted, ti közösen vagytok egy család, ahol ki KELL vennie a maga részét. Ha nem teszi, és megszokja (ahogy már talán meg is szokta), hogy munka után hazamegy és elvan mellettetek, és nem változik valami az ő részéről, akkor gyaníthatóan a párkapcsolatotoknak annyi lesz. Még rosszabb, ha a gyermek átveszi a közöttetek lévő feszültséget. Neki nem kell úgy viselkednie feltétlenül, ahogy otthon látta.
Bízzátok a gyermeket egy pár órára nagyszülőkre (ha van), és üljetek le beszélgetni. Állítsd kész tények elé, hogy márpedig most végig kell hallgatnia téged, ne szóljon közbe és próbálja meg a te szemszögödből is megnézni a dolgokat.
köszönöm a választ a 9-es hozzászólónak is! valóban van párkapcsolati probléma is, tényleg nem tudom, hogyan lesz tovább, mitől fog ez vajon javulni...?
Sokan javasolták és ki is próbáltam, hogy itt hagyom rá a gyereket, én pedig elmegyek a barátnőimhez, és addig maradok amíg birom. ezzel csak az volt a gond, hogy én reggel léptem le, reggeli után. a gyereket megetettem, kaja volt otthon előző napról és tisztaság is volt. tehát apa dolga csak annyi volt, hogy figyeljen rá, megetesse, és szórakoztassa a gyereket. este már otthon voltam, én fürdettem én altattam. ha így nézzük, tényleg érthető, ha azt hiszi, én itthon semmit nem csinálok. irigy vagyok azokra, ahol a férj készséggel segít otthon, ha látja hogy az asszony kimerült.
egy ismerősöm férje 8 órát dolgozik hétköznapokon, és hétvégén gyakran elküldi az asszonyt, hogy menjen fodrászhoz, vásárolni, körmöshöz, találkozzon a barátnőivel, mert ő átlátja ezt az anyaság dolgot, no meg azt, hogy ki is kell mozdulni néha gyerek nélkül is. az én páromat elnézve, ez elképzelhetetlen az ő szájából...a figyelmesség nem az erőssége. nőnapra is magamnak vettem virágot. no de nem panaszkodom, most nem ez a téma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!