Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők! Amit iskolában tanulta...

Szülők! Amit iskolában tanultatok, most mennyire veszitek hasznát? 13/L.

Figyelt kérdés
Nem az olvasàsra, ìràsra, szàmolàsra gondolok. Hanem pl. rajzból a müvèszettöri, földrajzbòl a monszum stb. Ti mennyire emlèkeztek erre? A munkahelyen/iskolàn kìvûl hasznát veszitek? Anyukàm ezek nèlkül is tud élni, nem emlékszik semmire mègis jó fizetõ àllàsa van.
2014. ápr. 10. 18:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

„Anya akkor èr haza a munkàból mikor én alszok. Korán elmegy elintèz mindent, ekkor mèg alszok.”

Nem tudod kitenni a konyhaasztalra/ágyára az ellenőrződ (vagy amibe kaptad a jegyeket), és írni egy levelet neki, hogy kéred, írja alá? Azért meg lehet ezt oldani szerintem…

Egyébként egyetértek az előttem szólókkal, az ember a tanultak zömét elfelejti, de attól még nem felesleges dolgok ezek. Én úgy képzelem a suliban tanult sok adathalmazt, mint egy nagyon erős alapot, amire tudok építeni, amihez tudom kapcsolni a további információkat. Ha nem is emlékszem pl. ma már, hogy pontosan hogyan is vannak a dolgok a kovalens kötéssel, legalább nem kapok frászt tőle, ha meghallom ezt a kifejezést – és ha valamiért utána kell néznem, előjön a „rejtett” tudásom, és megértem újra, miről is van szó.

Persze én is utáltam, mikor évszámokat kellett magolnom töriből, és nagyon nem érdekelt az egész – de ez is érdekes, mert ma már látom, hogy az volt a baj, elég sz*r tanárunk volt, aki nem tudta „emberközelivé” tenni a történelmet, másrészt úgy látszik, ahogy öregszik az ember, jobban át tudja érezni mások búját-baját, még ha azok a mások több száz évvel ezelőtt éltek is.

Egyébként most, iskolás gyerek szülőjeként nagyon élvezem már ezeket a dolgokat, szívesen dumálok a gyerekkel arról, mit tanul, és ha látom rajta, hogy szenved, mert uncsi, megpróbálom érdekes dolgokkal kiegészíteni.

Még valami: nézd meg az alábbi linken lévő előadást, szerintem nagyon érdekes dolgokat mond a fickó a tanulás jövőjéről.

[link]

2014. ápr. 11. 14:02
 12/15 anonim ***** válasza:

Az iskolában tanultak nagy részét nem veszem hasznát. A legnagyobb baj az, hogy rengetek olyan dolgot tanítanak amit nem is kellene amit pedig kellene az nincs benne a tantervben.

Egyébként jórészt az alapműveltségben veszed hasznát, de ha tudsz józan paraszti ésszel gondolkodni, akkor nem vagy hülye. Ha azt nézzük nem az az alapműveltség, hogy irodalom, történelem stb... (nyilván az alapvető eseményeken kívül stb..) hanem az, hogy tudj boldogulni az életben, találd fel magad, megtudj oldani dolgokat vagy akár összetudj rakni bármit. Számomra ebben rejlik az alap műveltség fogalma.

2014. ápr. 12. 12:32
 13/15 anonim ***** válasza:
70%
Az általános műveltség igenis alapvető az érvényesüléshez. Biztos anyukád is tudja, hogy a monszun nem egy spanyol diktátor. A felnőttek beszélgetnek mindenféléről. Én szoktam pl mondani mostanában, hogy állandóan szakadt az eső, hogy megint itt a monszun. Mondjuk ha azt mondtam volna, megint itt a mongúz, mindenki elkönyvelte volna, hogy tök sötét vagyok. Ezekkel a dolgokkal nagyjából azért tisztában kell lenni. És ha hozzáveszed, hogy az ember a részleteket elfelejti, jobb, ha most még igyekszel minél több ismeretet elsajátítai. Pont azért hogy maradjon is benned valami. Remélem, anyukád is erre ösztönöz.
2014. máj. 20. 13:46
 14/15 anonim ***** válasza:

Nyugi amit a suliba tanulsz nem sok fog kelleni. Sosem használtam a másodfokú egyenlet megoldóképletét és a fizikai törvényeket sem. Pedig pénzügyi területen dolgozom.

De az egész életed tanulásról szól!!!!! Lehet nem földrajzot, matekot fogsz tanulni, de mindig lesz valami. Pl új munkahelyen a program, sőt maga a munkád, mert hiába van szakmád minden helyen más sajátosságok vannak, melyik kollégától mit kapsz, kinek adod tovább, hova fűzöd a papírokat, ezeket idő megtanulni. Hidd el ott is első napokban füzetbe jegyzetelsz majd ,aztán meg előveszed puskázni :)

Tanulod a gyerekkel kapcsolatos dolgokat is, mert az is egy teljesen új területe az életednek.

Házi feladat helyett házi munka, gyerekkel foglalkozni, tehát nem fogod lógatni a lábad :)

Most ezeket tanulod, lehet jó alapja lesz majd valaminek. Ha pl idegenvezető leszel akkor nem baj, ha ismered a földrajzot, ha orvos akkor a bioszt. Ezek azért azokra a tantárgyakra épülnek. Sőt egy ügyvédnek kell a töri, pedig nem abba vannak a törvények mégis az kell. Így már edzi az agyát hogy a sok törvényt betéve kivülről akár szó szerint tudja majd. Szóval hidd el nem fölösleges, de majd másképp veszed hasznát.

2014. máj. 20. 20:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Ja még annyit, hogy azért kell jól tanulni a suliba, mert így sok szakma közül választhatsz, ha rosszul tanulsz akkor nyilván kevesebb jöhet szóba és valószínű kevesebbet is keresel majd. Tehát a mostani tanulásod kihat egész életedre. Persze korrigálhatod majd mert tanulhatsz akár 30 évesen gyerek mellett, de az hidd el elég kemény dolog lehet.

Lehet dologozatra, felelésre nem kell készülni, de a munkádat maximálisan tökéletesen el kell tudnod látni, szóval mint egy 5-ös felelet, dolgozat, na jó lehet néha egy 4-es. De ha rosszul teljesítesz akkor bizony kirúgnak.

Tudom nem ezt kérdezted, de nekem az az érzésem, hogy azért merült ez fel benned, hogy ha anyukádnak nem kell amit általánosban tanult és mégis jól keres akkor minek tanulni? Ezért írtam ezt.

Nyilván anyukád jól teljesít a munkahelyén, olyan mint mikor te 5-ös dolgozatokat írsz, a tanár meg van elégedve veled, vele meg a főnöke.

2014. máj. 21. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!