Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mi helyzetünkben jöhetne...

A mi helyzetünkben jöhetne már baba?

Figyelt kérdés

Stabil családi háttere van mindkettőnknek. Jelenleg a családtól 40km-re élünk, itt is dolgozunk mindketten. Én 68e-t keresek, párom minimálbérre van bejelentve, de ez csak a papír alap, mert zsebbe kapja a többit, így összesen átlag 150 mindig megvan, de inkább 170-200 közt mozog a fizetése, mostanában több is, így a 250 szinte minden hónapban megvan. Van egy kisfogyasztású, saját autónk, egy 3 szobás albérletben élünk (szép, felújított, minden megvan). Az albérletre (garázs+lakás) fizetünk 20.000ft bérleti díjat, plusz nyáron 30.000, télen 35.000-40.000ft rezsit, vagyis összesen 50-60.000ft-ot. Telefonszámlák, tv, net ilyesmit ha összeadom áruhitelekkel olyan 50.000ft a fizetnivaló, ebből év végéig 25.000ft eltűnik (tv és laptopok részlete). Vagyis a fix fizetni valónk olyan 75-80.000ft lesz.

Kaja+szórakozásra elmegy még 100.000ft, ha nagyon nagyon nagyon bőven számolom, ebben már benne van a benzin, ha a szülőkhöz utazunk.

Ti ekkora bevételre bevállalnátok a babát? Párom munkahelye stabil, fix (ne írjátok, hogy semmi se fix, tényleg 99,99%-os a munkája). Nekem 2015. februárjában lejár a szerződésem, de lehet, hogy hosszabbítják, vagy máshol találok, ettől nem félek, meg messze is van még.

Mindketten töltöttük a 23-at, 5 éve vagyunk együtt, 1,5 éve vagyunk házasok.

2014. márc. 30. 18:49
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:
30as. De igen, jár. Az a lényeg, hogy a 2 év alatt meglegyen a 365 biztosított napod. Ha megnézel egy gyed kalkulátort, ott sem kérdezi, hogy van-e munkaviszonyod, csak azt, hogy hány biztosított napod van. Sajnos hatalmas tévhit, ami itt terjed a gyakorin. A szakmai vezetőm évekig volt gyermekjóléti szolgálat vezetője, én egy családsegítő szolgálatnál dolgozom, törvényekben, főleg a szoc. törvényekben otthon vagyok. Annyi a hátrányom, hogy abban a 6 hónapban, amíg nincs munkahelyem, nem kapok semmi támogatást.
2014. ápr. 3. 17:13
 32/32 anonim ***** válasza:

Szia!

Én bevállalnám a babát, bár albérletbe én nem biztos, hogy mernék, már csak amiatt is, hogy nehogy kicsi babával költözni kelljen, de azon felül nem látom akadályát. Ha viszont már 30 körül lennék és nem lenne kilátásom arra, hogy saját lakásom legyen, akkor már oda is, tovább nem várnék.

A gyeddel kapcsolatban:

Igaza van azoknak, akik azt írják nem jár, valahol félre lettél tájékoztatva, itt el tudod olvasni (2. oldal):

[link]

Ez leírja, hogy van biztosítottnak kell lenned, vagy ha nem, akkor a Tgyás alatt kell, hogy megszűnjön a munkahelyed ("biztosítási jogviszonya a TGYÁS segély igénybevétele alatt szűnt meg"), ha előbb szűnik meg, akkor nem jár. Ergó, mivel csak 28 nappal lehet megigényelni a szülés előtt, legkésőbb márciusban meg kell, hogy szülessen a baba, hogy ez működhessen.

Esetleg álláskeresésivel lehet kitolni, de akkor meg már a gyedet lesz siralmas összegű ,mert az már átcsúszik a következő évre.

Gondolom az OEP-nek hiszel. :)

Sok sikert a babához! :)

2014. ápr. 3. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!