Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mi helyzetünkben jöhetne...

A mi helyzetünkben jöhetne már baba?

Figyelt kérdés

Stabil családi háttere van mindkettőnknek. Jelenleg a családtól 40km-re élünk, itt is dolgozunk mindketten. Én 68e-t keresek, párom minimálbérre van bejelentve, de ez csak a papír alap, mert zsebbe kapja a többit, így összesen átlag 150 mindig megvan, de inkább 170-200 közt mozog a fizetése, mostanában több is, így a 250 szinte minden hónapban megvan. Van egy kisfogyasztású, saját autónk, egy 3 szobás albérletben élünk (szép, felújított, minden megvan). Az albérletre (garázs+lakás) fizetünk 20.000ft bérleti díjat, plusz nyáron 30.000, télen 35.000-40.000ft rezsit, vagyis összesen 50-60.000ft-ot. Telefonszámlák, tv, net ilyesmit ha összeadom áruhitelekkel olyan 50.000ft a fizetnivaló, ebből év végéig 25.000ft eltűnik (tv és laptopok részlete). Vagyis a fix fizetni valónk olyan 75-80.000ft lesz.

Kaja+szórakozásra elmegy még 100.000ft, ha nagyon nagyon nagyon bőven számolom, ebben már benne van a benzin, ha a szülőkhöz utazunk.

Ti ekkora bevételre bevállalnátok a babát? Párom munkahelye stabil, fix (ne írjátok, hogy semmi se fix, tényleg 99,99%-os a munkája). Nekem 2015. februárjában lejár a szerződésem, de lehet, hogy hosszabbítják, vagy máshol találok, ettől nem félek, meg messze is van még.

Mindketten töltöttük a 23-at, 5 éve vagyunk együtt, 1,5 éve vagyunk házasok.

2014. márc. 30. 18:49
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

szóval akkor szerinted senki se vállaljon gyereket, akinek nincs legalább fejenként havi 300.000ft-os fizetése??

ha értelmeznél, írtam, hogy év végére lejár az összes áruhitel... de nem gond, ilyeneket nem veszel észre...

' ha 2015. februárjában lejár a szerződés és a baba csak utána születik akkor lehet várni a gyedre... ' --> ennek akkor fuss neki mégegyszer...

2014. márc. 31. 10:32
 22/32 A kérdező kommentje:

Na, segítek egy bejegyzéssel, mert úgysme fog menni:

Gyermekgondozási díjra jogosult:

a biztosított, gyermeket szülő anya, ha a szülést megelőzően két éven belül 365 napon át(akár megszakításokkal is) biztosított volt,

a biztosított szülő, ha a gyermekgondozási díj igénylését megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt,

a terhességi-gyermekágyi segélyben részesült anya, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély igénybevételének időtartama alatt szűnt meg [3]

feltéve, hogy a gyermekgondozási díjat igénylő személy a gyermeket saját háztartásában neveli.

lefordítom neked, ne kelljen utánanézned, mielőtt blődségeket hordasz össze...a szülés pillanatától visszaszámolva 2 éven belül kell lennie 365 biztosított napnak. Kicsit matekozol, akkor kijön, ha februárban betöltött 3 hós terhes lennék, már járna a gyed. De ettől tök független, hogy mikor vállaljuk, mert ha nem most, akkor is lesz munkahelyem...

2014. márc. 31. 10:41
 23/32 anonim ***** válasza:

Milyen 300ezer? :D Húha, hát az lenne valami,ha mindenki annyit keresne.

Nem tudom mire jó ez a végleteskedés... Dehát valamivel vissza kell vágni. :)

Az meg külön vicces, hogy bemásolsz egy szöveget, amelynek csak az első részét értelmezed és azt hiszed igazad van. Ez nem úgy megy, hogy mondjuk tavaly nyárig dolgoztál 365 napig, aztán most szülsz és megkapod a gyedet :D :D

Nem kell utánanéznem, a munkahelyemen ezzel is foglalkozom a dolgozókkal kapcsolatban, tudom hogy megy.

Max álláskeresési alatt jár, vagy ha sikerül még pont időben tgyást igényelned.. (de arra csak 28 nappal előbb van lehetőség).

Teljesen felesleges velem vitatkoznod, először saját magadat győzd meg arról, hogy ez így jó, magad dönts és juss el arra a felnőtt szintre, hogy nem érdekel más véleménye. Mikor majd eszedbe sem jut majd a saját anyagi helyzetedet ide kiírni és arról véleményt kérni, na akkor lesz az a helyzet, hogy az eszed és a szíved úgy érzi, tényleg itt az ideje.

2014. márc. 31. 11:13
 24/32 anonim ***** válasza:

"Azt viszont nem hagyhatom szó nélkül kedves 16-os, hogy miért, te nem tartod felelőtlennek azt, aki úgy szül, hogy nincs munkája, csak a férjének???? Hát gratulálok!"

Itt szó nem volt jelen esetben arról, h a kérdezőnek ne lenne munkája. A másik meg nem, nem felelőtlenség, még az is csak az illetékesekre tartozna, ha a férje így is vállalja. Akkor lenne felelőtlenség, ha a nő teljesen egyedül tenne így, és bevétele semmi nem lenne. Hová lesz a világ, h egyre kevesebben értik, h miről szól egy házasság? Mióta kell annak is a pénzről, vagy épp a munkáról szólnia??? Ezért tart itt az ország, ahol, mert minden arról akarna szólni.

Kérdező, ne is idegeld magad egyes válaszolókon, ha késznek érzitek rá magatokat, hajrá, amiért én írtam, h egy-két évet várhatnátok, h még éljetek/szórakozzatok, mert baba mellett már jóval kevesebb esélyetek lesz rá.

2014. márc. 31. 11:16
 25/32 A kérdező kommentje:

Igazad van, nem foglalkozom vele. Szociális munkás vagyok egy Családsegítő és Gyerekjóléti központban, attól a Szöllősi Gábortól tanultam, aki a családi támogatásokról szóló törvényt írta, de biztos rosszul tudom ;)

De ennyi erővel meghalhatunk mindketten, akkor minek árvákat szülni?

A 300e nem sarkítás, ha csak egyikünk keresne, egy gyerekkel kellene, hogy ennyi legyen a bevétele ahhoz, hogy kényelmesen eléljünk...

2014. márc. 31. 11:44
 26/32 A kérdező kommentje:

"Az meg külön vicces, hogy bemásolsz egy szöveget, amelynek csak az első részét értelmezed és azt hiszed igazad van. Ez nem úgy megy, hogy mondjuk tavaly nyárig dolgoztál 365 napig, aztán most szülsz és megkapod a gyedet :D :D "

akkor most próbálkozz meg értelmezni, drága...

és innentől nem vagyok hajlandó válaszolni a marhaságaidra.

2014. márc. 31. 11:46
 27/32 anonim ***** válasza:

Messze nem vagyok a drágád. :)

És dehogy magyarázom, majd megtudod. ;) elég itt a gyakorin olvasgatnod.

2014. márc. 31. 11:57
 28/32 A kérdező kommentje:
bocs, hogy a törvényből tájékozódom, nem a gyakoriról ;)
2014. márc. 31. 12:05
 29/32 anonim ***** válasza:
Hú az a válaszoló aki így kötekedik mekkora egy szerencsétlenség.Te tudod mit írsz? nem nem felelőtlen ha a párjával így egyeztek meg,akkor sem ha a párja jól keres és nem csak tengődnek, A házasság arról,szól,hogy jóban-rosszban egymással.Nem mindenkinek van lehetősége ki fogni egy remek munkahelyet,illetve nem mindenki akar várni, hátha 40 éves korára megfelelő lesz a gyed.A kérdező dolgozik is ráadásul,teljesen jó az anyagi helyzetük,úgy érzem fáj neked,hogy fiatalok,jó anyagi helyzettel,és mindjárt megjelentél osztani az észt.
2014. márc. 31. 14:16
 30/32 anonim ***** válasza:

Bevállalnám ebben az esetben. Viszont ezt írod: "lefordítom neked, ne kelljen utánanézned, mielőtt blődségeket hordasz össze...a szülés pillanatától visszaszámolva 2 éven belül kell lennie 365 biztosított napnak. Kicsit matekozol, akkor kijön, ha februárban betöltött 3 hós terhes lennék, már járna a gyed. "

Ha a szülés pillanatában nem lesz munkahelyed (vagy álláskeresésid), akkor nem jár a Gyed, sajnos.

2014. ápr. 3. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!