A mi helyzetünkben jöhetne már baba?
Stabil családi háttere van mindkettőnknek. Jelenleg a családtól 40km-re élünk, itt is dolgozunk mindketten. Én 68e-t keresek, párom minimálbérre van bejelentve, de ez csak a papír alap, mert zsebbe kapja a többit, így összesen átlag 150 mindig megvan, de inkább 170-200 közt mozog a fizetése, mostanában több is, így a 250 szinte minden hónapban megvan. Van egy kisfogyasztású, saját autónk, egy 3 szobás albérletben élünk (szép, felújított, minden megvan). Az albérletre (garázs+lakás) fizetünk 20.000ft bérleti díjat, plusz nyáron 30.000, télen 35.000-40.000ft rezsit, vagyis összesen 50-60.000ft-ot. Telefonszámlák, tv, net ilyesmit ha összeadom áruhitelekkel olyan 50.000ft a fizetnivaló, ebből év végéig 25.000ft eltűnik (tv és laptopok részlete). Vagyis a fix fizetni valónk olyan 75-80.000ft lesz.
Kaja+szórakozásra elmegy még 100.000ft, ha nagyon nagyon nagyon bőven számolom, ebben már benne van a benzin, ha a szülőkhöz utazunk.
Ti ekkora bevételre bevállalnátok a babát? Párom munkahelye stabil, fix (ne írjátok, hogy semmi se fix, tényleg 99,99%-os a munkája). Nekem 2015. februárjában lejár a szerződésem, de lehet, hogy hosszabbítják, vagy máshol találok, ettől nem félek, meg messze is van még.
Mindketten töltöttük a 23-at, 5 éve vagyunk együtt, 1,5 éve vagyunk házasok.
Én biztosan nem vállalnék.
A te 68ezred semmire nem elég és én csakis akkor vállalnék babát,ha egyedül is el tudnám tartani magunkat..
Ezen felül arra sem alapoznék,hogy a párom ezt meg azt zsebbe kapja...
Fiatalok vagytok még, keress jobban fizető állást és spòroljatok. 100ezer szòrakozásra???
Szociális munkás vagyok, így a gyeddel, cspvel, minden ilyesmivel tisztában vagyok.
A 100.000ft az KAJA+szórakozás+benzin, és nagyon bőven számolva (ennyi sose szokott elmenni, kiv. ha esküvő, ballagás, ilyesmi van, ami ugye legalább +20ezres kiadás)
Nyilván nem ettől teszem függővé, csak kíváncsi vagyok.
Arra, hogy egyedül el kéne tartanom, reagálni sem vagyok hajlandó. Lehet, hogy manapság ez a trendi, de szándékszom a férjemmel maradni, ahogy ő is velem.
Nem ezt meg azt zsebbe kapja. Darabbéres fizetést kap, 77e-et számlára 130at mg borítékban, Régi, jól menő vállalkozás, van aki 20 éve ott dolgozik, sosem volt probléma.
Egyetem után rögtön dolgoztam, egy üres napom sem volt, így teljesen megkapom a Gyedet és a tgyást is.
Kérdező,neked fogalmad sincs semmiről,ha azt gondolod,hogy azért ìrtam,hogy saját fizetésből tudd fenntartani magatokat,ha azt gondolod,hogy arra céloztam,hogy szakìtotok!
:DDDD
Jéézusom!
Tudod mit? Vállaljátok,hajrá! ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!