Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mi helyzetünkben jöhetne...

A mi helyzetünkben jöhetne már baba?

Figyelt kérdés

Stabil családi háttere van mindkettőnknek. Jelenleg a családtól 40km-re élünk, itt is dolgozunk mindketten. Én 68e-t keresek, párom minimálbérre van bejelentve, de ez csak a papír alap, mert zsebbe kapja a többit, így összesen átlag 150 mindig megvan, de inkább 170-200 közt mozog a fizetése, mostanában több is, így a 250 szinte minden hónapban megvan. Van egy kisfogyasztású, saját autónk, egy 3 szobás albérletben élünk (szép, felújított, minden megvan). Az albérletre (garázs+lakás) fizetünk 20.000ft bérleti díjat, plusz nyáron 30.000, télen 35.000-40.000ft rezsit, vagyis összesen 50-60.000ft-ot. Telefonszámlák, tv, net ilyesmit ha összeadom áruhitelekkel olyan 50.000ft a fizetnivaló, ebből év végéig 25.000ft eltűnik (tv és laptopok részlete). Vagyis a fix fizetni valónk olyan 75-80.000ft lesz.

Kaja+szórakozásra elmegy még 100.000ft, ha nagyon nagyon nagyon bőven számolom, ebben már benne van a benzin, ha a szülőkhöz utazunk.

Ti ekkora bevételre bevállalnátok a babát? Párom munkahelye stabil, fix (ne írjátok, hogy semmi se fix, tényleg 99,99%-os a munkája). Nekem 2015. februárjában lejár a szerződésem, de lehet, hogy hosszabbítják, vagy máshol találok, ettől nem félek, meg messze is van még.

Mindketten töltöttük a 23-at, 5 éve vagyunk együtt, 1,5 éve vagyunk házasok.

2014. márc. 30. 18:49
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
35%

Én biztosan nem vállalnék.

A te 68ezred semmire nem elég és én csakis akkor vállalnék babát,ha egyedül is el tudnám tartani magunkat..

Ezen felül arra sem alapoznék,hogy a párom ezt meg azt zsebbe kapja...

Fiatalok vagytok még, keress jobban fizető állást és spòroljatok. 100ezer szòrakozásra???

2014. márc. 30. 19:01
 2/32 anonim ***** válasza:
52%
Már bocsi, de attól teszitek függővé a gyerekvállalást, hogy itt mit válaszolnak? HA ti szeretnétek gyermeket akkor legyen, függetlenül anyagi helyzettől. Nyilván nem árt ha van az embernek munkája, és van ahol lakjon, de ennél több egy gyerekhez nem kell. Szerintem lehetne gyermeketek ha ti is akarjátok.
2014. márc. 30. 19:03
 3/32 anonim ***** válasza:
65%
Először járj utána a tgyás, gyed szabályoknak, hogy mi járna neked. Mindkettőhöz fontos a munkaviszony.
2014. márc. 30. 19:04
 4/32 anonim ***** válasza:
74%
Még szerintem is várhattok egy-két évet, de egyébként ne itt keresd erre a választ, ezt igazából neked/nektek kell eldönteni.
2014. márc. 30. 19:06
 5/32 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem teljesen jó anyagi helyzet,ha attól függ,szerintem akkor simán jöhet.
2014. márc. 30. 19:11
 6/32 A kérdező kommentje:

Szociális munkás vagyok, így a gyeddel, cspvel, minden ilyesmivel tisztában vagyok.

A 100.000ft az KAJA+szórakozás+benzin, és nagyon bőven számolva (ennyi sose szokott elmenni, kiv. ha esküvő, ballagás, ilyesmi van, ami ugye legalább +20ezres kiadás)

Nyilván nem ettől teszem függővé, csak kíváncsi vagyok.

Arra, hogy egyedül el kéne tartanom, reagálni sem vagyok hajlandó. Lehet, hogy manapság ez a trendi, de szándékszom a férjemmel maradni, ahogy ő is velem.

Nem ezt meg azt zsebbe kapja. Darabbéres fizetést kap, 77e-et számlára 130at mg borítékban, Régi, jól menő vállalkozás, van aki 20 éve ott dolgozik, sosem volt probléma.

Egyetem után rögtön dolgoztam, egy üres napom sem volt, így teljesen megkapom a Gyedet és a tgyást is.

2014. márc. 30. 19:12
 7/32 A kérdező kommentje:
Havi 30-50e közt rakunk félre, ez kimaradt
2014. márc. 30. 19:22
 8/32 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem simán vállalhattok! Sok szerencsét és boldogságot a családalapításhoz :)
2014. márc. 30. 19:22
 9/32 anonim ***** válasza:
0%
én nem vállalnék. áruhitelek jesszusom.....szorakozás...
2014. márc. 30. 19:47
 10/32 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező,neked fogalmad sincs semmiről,ha azt gondolod,hogy azért ìrtam,hogy saját fizetésből tudd fenntartani magatokat,ha azt gondolod,hogy arra céloztam,hogy szakìtotok!

:DDDD

Jéézusom!

Tudod mit? Vállaljátok,hajrá! ...

2014. márc. 30. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!