Nektek mennyit segített a párotok a baba első évében?
Az én párom is reggel elment, és jó esetben fürdetésre hazaért, így maximum arra kértem meg néha, hogy segítsen teregetni, vagy mosogasson el, vigye le a szemetet, vagy vigyázzon a gyerekre.
Nem tudom, hogy mégis mi segítene neked. Segítséget máshonnan nem tudsz kapni, a beszéd nem segít (amúgy mit csinál munka utántól estig?). Várhatod hogy jobb belátásra térjen, de ha magától nem jut eszébe levenni némi terhet a válladról, akkor nem nagyon látok ebből kiutat. Megmondhatod neki, hogy A: fizessetek elő valahol menüre, B: hívjatok takarítónőt heti egyszer, mert nem bírsz ennyi munkát. Vagy ami elég drasztiks módszer: hagyd ott a mosogatnivalót, és egyéb házimunkát neki, olyat, amit meg tud csinálni.
De a legjobb lenne, ha beszélnél vele, ismét, határozottan. Nem igaz, hogy ennyire képes. Csak ennyire hajlandó, egyelőre.
Akkor amikor ő háromkor belép az ajtón, kezébe a gyerek, te meg kifele. Egy mozi, séta, kávé, akármi!
Hidd el meg fogja oldani!
"hogyha elmúlik ez a nehéz időszak"
Akkor jön a következő!
Óvoda, iskola, barátok, szerelem, érettségi, diploma, munka stb.
Sose lesz nagyon könnyű, a párod le se toj titeket az van! Én tényleg odanyomnám a kezébe, 1 óra múlva hazamennék azért, mert ennél a pasinál ki tudja.
Szia!
Nálunk szerencsére elég sokat segít ahhoz képest,amit te írsz,és szegényt mégis sokat piszkálom,de ezek után visszaveszek...
Szóval nálunk a fürdetés közös feladat kezdetektől,ő készíti a vizet amíg én vetkőztetem,aztán közösen megfürdetjük,együtt felöltöztetjük (ő felül öltözteti amíg én pelusozok,aztán hozza a d-vitamint és beadja,amíg ráadom a hálózsákot).Az éjszakázás nálunk is az enyém teljes egészében,most már 1 éves,de még így is gyakran ébred.
Az etetések is az én feladatom,megeteti,ha megkérem,de ilyen kb 2 alkalommal fordult elő.Játszik vele kérésre,ritkán magától,az indok mindig az,hogy engem akar,ami így is van,de valószínűleg azért,mert érzi a kicsi,hogy közben mással foglalkozik (telefon,internet,tv) emiatt sokszor vitázunk.
Együtt szoktunk sétálni,de 1-2 alkalommal elvitte már egyedül is,illetve ezt gyakran mondja,hogy ha aludni akarok szóljak,és elviszi sétálni,kb 2 alkalommal éltem is a lehetőséggel.
Este közösen altatunk,én megszoptatom,utána ő elkezdi az altatást,addig tudok fürdeni,fogat mosni,majd én fejezem be,ha még nem alszik.
Nem tudom,hogy a te férjed hogy működik,de az enyém ezeken felül csak kérésre csinálja meg a dolgokat,igaz,akkor megcsinálja.Próbáld meg bevonni a feladatokba,kérd meg,hogy vigyázzon rá,amíg mosogatsz,vagy add a kezébe a kanalat,hogy etesse meg,pelenkázza át,stb.Nálunk legalábbis akkor működnek a dolgok,ha konkrétan elmondom neki,hogy mit szeretnék.Ha jön a jobb idő és már tud ülni a kislányod,megkérheted,hogy vigye el hintázni a játszótérre,neked meg lenne addig egy kis szabadidőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!